30 juni.

Snart är juni förbi. Helt galet vad fort tiden går. Tyckte det var nyss det var påsk och jag hade värsta bästa semestern. 
Den här veckan ser ut att bli en ren och skär vänkavalkad. I går var jag in till Stockholm och käkade middag med S och E. Trots att vi inte setts på två år så kändes det som det var i förra månaden vi sågs. Väldigt härlig kväll. 
Sen träffade jag darling K på stationen i Uppsala hastigt och lustigt. Så vi ska ses lite mer planerat till veckan. I morgon blir det middag o bio med B o P och till helgen åker jag till gräddhyllan och umgås med A-S. Och kanske L vill vara med? Känns bra att fylla lediga kvällar med skönt häng, när jag liksom har förbrukat min semester. 



27 juni.

Gårdagen. Grillade med vänner. Vi satt ute till klockan 24. Så skönt och underbart. Det är sommar. 

25 juni.

Tränat idag. Gått på pass. Det var väldigt länge sen jag gick på pass, mest blivit gymmet och cykel på sista tiden. Skönt var det i alla fall. Nu är jag på gång. Nu ska jag satsa på Tjejvasan 2010! 

Registrerade mig som Tjejklassiker idag, och beställde klassikersmycket. Woho!

Annars var det första dagen på jobbet efter semestern. Blandade känslor. 

Inser också att jag för en gångs skull inte behöver nått nytt till mitt nästa boende. Det har annars varit standard sen jag flyttade hemifrån. Eller vänta, där ljög jag, eventuellt behöver jag köpa madrass till loftsängen. Men ändå, känns som jag har ett komplett hushållsarsenal. Och det är en skön känsla. Och att få kunna använda den fullt ut. Inte behöva ha micron i garderoben, sekretären i förrådet och knivstället under diskbänken. 

Men nu ska jag nog krypa ner mellan lakanen och sova. Trött.

btw- det är väldigt kul och intressant att sätta 15GB musik på shuffle och återupptäcka bra och mindre bra musik. 

24 juni.

Hej och hå. Sista dagen på semesterperiod två. Längtar redan till september då det vankas semester igen för fröken söderstropp. Men nu blir det jobb, jobb, jobb. Hm, tyvärr längtar jag inte till det. Inte till mitt jobb jag har nu iaf. En annan längtan jag har är till flytten givetvis. Fy fan och satan (förlåt alla svordomar) vad skönt med MIN lägenhet. Som jag får bo i hur länge jag vill och där jag kan ha vilket jobb som helst. 
I måndags kom T o S hem till mig. Vi grillade och myste med champange. Härligt värre. I går mös jag hemma hos B o P. Och idag har jag varit på massage och sen en visit till huvudstaden för att träffa en av lärarna i skolan. 
Hur som haver: jag är nöjd och glad. Tacksam för att jag är jag och för allt jag går igenom, jobbigt som kul. Alltid lär jag mig nått. Glad över fina familjen och vännerna. 

Fridens liljor

17 juni.

Jobbar natt. Det går faktiskt mycket bra att jobba nattetid. Jag som alltid har varit skeptisk. Bara før att jag egentligen ær en så kallad morgonmænniska. Men allt går, kænns bra. Minskar ju rædslan før att børja jobba treskift, om det nu skulle bli så någon gång i framtiden. Sen så har hela denna tur till Oslo medført ett uppsving på sjælvførtroendekontot. Jag kan ju mer æn vad jag tror! Du måste utarbeta dina egna rutiner, vara otroligt flexibel och ta det lugnt, och fram før allt, lita och tro på dig sjælv. A och O. Och det ær roligt att arbeta som sjukskøterska igen. Har ju varit lite nedåt på den fronten på sitsone, men det hær ger mig en møjlighet att testa olika avdelningar och gøra sjukskøterskejobb, på riktigt.

Det går bra nu. På många håll och kanter. I hela livet.

Har sagt upp lægenheten och troligen ær det en kvinna som vill ha den, och kan i så fall flytta in samma helg som jag flyttar ut! Lika med ingen dubbelhyra! Sweet =)

12 juni.

Jo, lägenheten ligger i Uppsala. Blir kvar där ett tag till =) En etta på 36 kvm med riktigt kök med matplats (ska bli väldigt skönt jämfört med mitt placebokök just nu) och stor balkong och andra bra fördelar. Frågan är loftsängens vara eller icke vara, men jag tror bestämt den blir kvar till att börja med. Jag kan nog vänja mig vid den också =) för den är snyggt gjord och det kan bli en mysig arbets-och läshörna därunder. Jag tror minsann jag har gjort mig ett kap! hihi!

Har jobbat natt i natt och i morgon ska jag jobba dag. Man kan få jobba dygnet runt om man vill här. Jag har sagt ifrån mig en del pass, måste ju få sömn också. 

I går var jag som sagt på avsluttningen till Cathrine. Så mysigt! Det var som att komma hem igen. Vi sa det igår, jag och Marianne, det är så skönt, det är så bra kemi. Och går det lätt så är det är det rätt. Den frasen kan ju appliceras på allt. 

I kväll blir det nog bara lugnt. Har sovit fram tills nu. Det är ungefär vad man gör, sover, äter och jobbar. Känns väldigt bra att det ordnade sig med boendet här, vi bodde ju en för mycket i lägenheten i början pga av nyckelstrul. Men nu är det bara jag, J och C, precis som det var tänkt, och vi har våra egna rum! Vi bor i en gammal lägenhet vid Olav Ryes Plass, mitt på Grünerløkka, som är en stadsdel som är väldigt ungdomlig och hipp och den påminner mycket om söder i sthlm. 
 

11 juni.

I oslo är det kanon. älskade fina oslo. jobbat två nätter, gått urbra. ska jobba i natt igen. har fått schema för hela perioden jag ska vara här. i kväll ska jag på skolavslutningen till cathrine. ska bli så mysigt o träffa min norska familj igen! 
i går köpte jag en lgh. den ovanför den jag budade på. passade på att slå till. fick den väldigt mycket billigare, och den är fräsch så det förslår! kändes ju så rätt med den andra, så jag skickade e att inspektera den, sen skrev hon kontraktet i går också. snabbt går det när det väl händer. men nu har jag en egen lägenhet, friheten och möjligheterna ökar markant. sweet! så i augusti/september blir det inflyttningsfest!

puss puss

7 juni.

Åh, idag åker jag till Oslo, Norge för att jobba som sykepleier i to uker. Ju närmare den här dagen har kommit ju mer norska ord har poppat upp i huvudet på mig. Börjar liksom översätta allt i huvudet. Och så ska jag hälsa på min norgefamij, så himla mysigt!

För att utvecklas måste man gå utanför sin trygghetszon. Just nu håller jag på och kämpar med detta. Våga ta steget. Det är läskigt. Jag försöker tänka på vad vinner jag och vad förlorar jag. Vad väger tyngst. Vet innerst inne att jag måste för att komma någonstans. Komma loss. Komma ur.

6 juni.

Har idag avverkat Tjejvättern på 4.48. Sjukt nöjd, sjukt stolt och sjukt trött.
Så nu är jag klar med Tjejklassikern, mohahaha!  Och jag har slagit alla tider som skulle.

5 juni.

Nu är jag hemma i Östgötaland. Gu så skönt det är. Åkte med B o P hem, på deras tur söder över. Så skönt o åka bil!
 
I morgon ska jag cykla Tjejvättern och när jag passerat målsnöret är jag en Tjejklassiker! Oh my god vad stolt jag kommer vara över mig själv.
Har laddat iPoden med lite mer musik. Senaste veckorna har jag bara haft Hole, Courtney Love, FooFighters och Green Day i den (och lite annan musik som hjälper när man är arg) men nu har jag addat Queen, Moneybrother, Peggy Lejonhjärta och Sahara Hotnights. Bra cykelmusik!
Så egentligen väntar jag bara på darling K som ska hämta mig och så ska vi åka till hennes föräldrar. Så åker vi därifrån till starten i morgon. Tyvärr så ställer K in pga ilksen förskylningen så jag får trampa själv. Själv och själv är jag ju inte, det är ju ett par tusen till, men trist är det.

3 juni.

I går, den 2 juni, blev jag diplomerad hälsocoach. Ett års utbildning senare och jag kan börja blicka framåt mot en spännande framtid. Just nu vet jag inte exakt hur jag ska förvalta mina nya kunskaper och färdigheter, men förvaltas ska de och en ny karriär har jag i sikte. Sen kanske det tar ett år eller sju.

Jag är evigt tacksam över mig själv, min familj, mina vänner, Egenskaparna, Mullingstorp och livet i stort. Nästan så jag börjar gråta igen. Det är så mycket känslor och jag har fått en ny djup insikt (igår faktiskt) som gett mig nya perspektiv och nya saker att ta tag i. Livet är fantastiskt. Härligt, stort och omvälvande. Om man vågar leva det.