28/11

snoret bara minskar!! lycka!!

och det är nystädat i lägenheten, alla växter har fått duscha och en adventsstjärna hänger i köksfönstret, och i samma fönster har de vita krukorna blivit röda. adventsstjärnan i vardagsrummet kommer upp senare. när en ny lampa har inhandlats.

oh yeah

dessutom är jag nästan på det klara med vad min c-uppsats ska handla om. men det slutgiltiga blir i morgon.


27/11

känner mig bättre idag. pewh. snabbgjorde den där jäkla metodövningen. och kom på att det blev lite missat efter att det skickats in. men vad gör det om hundra år. och scoutavslutningen på södra blev riktigt bra. nu är det scoutjullov.
och i morgon ska jag banne mig diska och städa. dammråttorna börjar attackera. och kanske börja lite med julstjärnor. fast man inte får. men det är ju så tråkigt att vänta. och på söndag när man ska göra det är det ju skyltsöndag. det vill jag gå på, så jag pyntar lite innan. jag kan bara minnas att jag har varit på en enda skyltsöndag i hela mitt liv. i kisa av alla världens platser. och jag var max nio år gammal. det är ganska länge sedan.
pratat med mamma också. blev lite orolig att de hade planerat att fara någonstans (det hade sett snyggt ut. haha). men vi ska vara hemma på jul. gu så skönt. (kommer säkert inte tycka det då, men nu kan jag ju inbilla mig det iallafall.) och på annandagen ska vi till kisa, som alla andra år. och vara med släkten. det är faktiskt väldigt utmattande. vill man ha huvudvärk och stor lust att gå och lägga sig kan man besöka min släkt. nä vars. så hårt är det inte. inte alls. inte alls. (och det där sista var ljug, men någonstans i detta så tycker jag faktiskt om dem hemskt mycket och ser fram emot att se dem. paradoxalt.)

nu ska jag smörja in näsan (allt snytande skaver eller vad man ska kalla det), torka håret och krypa ner under täckena.

puss


mama, I'm coming home

fick sådana behov igår.
efter att ha hört ett flertal mer eller mindre besvikna röster över att jag inte tänkte fara hem så har jag nu ändrat mig. så blev det hemresa över jul iallafall. biljetten är betald och allt. bara väntan på den 22 december som är kvar.

förövrigt så var det kvalitetstid med magnus igår kväll. det är ju inte varje dag och ack så mysigt det var. bitelinepizza (ajabaja) och parlamentet och film.

26/11

Åh, i går efter lite shopping, så kom jag hem och PANG kom förskylning och feberkänningar över mig. FAN. Jag har verkligen inte tid med detta. Skolarbeten och så scoutavslutning i morgon.
Så jag har mest glott på film och tv, snytit mig varannan minut och sovit.  Och mitt i all denna stress så har jag lyckats rensa ur fyra påsar med kläder. Samt att möblera om lite i mitt förvaringssytem av kläder.

Vilken lättnad!

Johan fick vinka adjö


vänner

 Jag tror att alla möten man råkar ut för vill säga en något, lära en något. Alla blir inte vid ens sida för all evighet. Utan vissa har man bara behov av en viss period av sitt liv. Och några kanske man behöver mer intensivt en viss tid och sedan kanske relationen finns kvar, men inte lika intensiv. 
 
M till exempel, min så kallade bästis i låg och mellanstadiet. Tills jag fick nog av att vara hennes nickedocka och gjorde uppror och blev tio kilo starkare inombords.  
Lizzie: en som jag träffade under Sydamerikaresan. Vi behövde varandra då och kanske ett år till efter resan.Hon betyder mycket för mig och jag inte sätta fingret på varför. Kanske var det bara hela hennes uppenbarelse.  
Anna, Jonna o Agnetha: mina bästa vänner från mellanstadiet till högstadiet. Vi var de som inte var som alla andra i vår klass, vårt eget gäng. Alla var vi lite rädda och osäkra men tillsammans var vi starka.
Karin: högstadievännen som också lärde mig att göra uppror. Och våga vara löjlig.  
Veronica: min stallkompis. Och senare bara kompis. Vi har cyklat i ur och skur till stallet och mockat skit från ottan. Allt för en pisslön. Men ack vad roligt vi hade.  
Katrin: min darling Katrin. Första människan som verkligen såg MIG. Lilla Malin. Och fick mig att börja växa. Börja visa mina känslor. Och framförallt: Hon tog mig precis för den jag var. 
Karolina: Vi som har känt varandra sen vi var så små så vi knappt minns det, men som inte förräns i högstadiet hittade tillbaka till varandra. Och som vi har garvat och scoutat och bråkat och kramats och gråtit och festat.  
David o Magnus: Katrins och mina följeslagare i gymnasiet. Bara att vara med dem gjorde livet lättare och roligare. Hände det dessutom något så var det bara bonus. Två disciplinerade tjejer möter två spralliga och galna killar.  
Caroline o Emma: tjejkompisarna i Oslo. Utan dem hade tiden där varit mindre kul. Studsmattefyllan, alla konstiga fester, all shopping, alla dagar med ungarna.  
Ann-Sofie, Sofie, Ellinor, Vilhelmina, Linda, Sara och  Sarah: underbaraste tjejerna i Sundsvall som accepterar en för precis den man är. Precis som det ska vara.

Jennie: mina lägenhetskompis de sju första månaderna i Sundsvall. Mycket te, mycket godis. Och bara vara vänner.
 


24/11

fr.o.m. tisdag så är det scoutuppehåll fram tills mitten av februari. faktiskt ska det bli lite skönt.

i dag så ska jag diska. det ser förjävligt ut här. städa borde jag också. och varför har jag så himla mycket kläder?

saknar katrin också. nått hemskt mycket.

frågade min mamma om bidrag till tandbortdragningen. då berättade hon att hon snart skulle ha en tandläkarrärkning på 24.000. min kostnad blev helt plötsligt obetydlig.


pms or?

antingen har jag pms eller så har jag bara börjat säga ifrån och säga vad jag verkligen tycker. hmm

23/11

För mycket grubbel och stress just nu.
Fick sovat ca 3 timmar i natt. Gäspade sådär lagom mycket på föreläsningen i systematisk litteraturstudie.
Men nu har jag sovit i kapp lite (om ändock med en hel del suspekta drömmar, som t.o.m. gör mig generad...) och dessutom betat av en hel del på  "att göra"-listan.
Som t.ex. ombokat tiden hos käkkirurgen (fick mig en tankeställare av Linda). Så nu ska jag dit den 6:e i stället. Men till dess måste jag hosta upp mellan 2300 och 2600 kronor. Så mycket är mina visdomständer värda.
Sen har jag poppat popcorn (en hel ica-kasse) till kvällens teaterföreställning på scouterna. Ledarna ska spela Rödluvan och Vargen för barnen. Och jag ska vara Rödluvan. (inte självvalt.)  Mina skådespelarinsatser är lika med noll. Jag är inget fan av att stå i rampljuset och spela apa. Men det ska nog bra. Dessutom så har jag gjort en massa annat. Men det orkar jag inte nämna här.

Det var något mer jag hade på hjärtat men det har jag glömt för tillfället. Så det lämnar jag. Kanske kommer på det sen.

hej mord

20/11

så surt! fick avin (ang. böcker till denna kurs) idag, och paketet kunde hämtas efter kl. 16.00 i dag. haha, dagens skämt. var där vid 16.30 och det hade minsann inte kommit. blir så sur. behöver verkligen läsa i tjocka polit&beck!

18/11

Och så blev det roligare att sitta framför datorn. Varför? Jo för att de senaste veckorna (månaderna, året?) har Malte varit så jävla seg. Men så igår så fick jag lite datasupport från de anställda på kårhuset och vips så är han mycket piggare. Som värsta vitaminkicken. thank you very much

I dag är det däremot Åverålsfest. Men först så ska håret fixas (eftersom åverålen inte är det mest klädsamma plagget så måste håret väga upp outfiten) och sen blir det middag hemma hos L innan det bär av till kåren. Ryktet säger att det serveras makaronilåda (får mig osökt att tänka på dagis och ålderdomshem) och då passar det bra med lite gourmetmiddag innan.

16/11

Dagens nyckelord: slappa

Efter morgons tvätt samt tur till ica så gick jag hem till E. Där låg vi på varsin soffa och slökollade på dålig tv, drack kaffe, åt pepparkakor och pratade. Mycket trevligt. Sen kom även S o A-S förbi efter deras shoppingrunda på stan. På kvällen har det varit scouter i regnet. Varför regnar det varje torsdag? Jag är så less på regn. Ge mig snö!!

bönder

det roligaste med tv-programmet bonde söker fru är grisbonden från vikbolandet. han påminner om mina bondkompisar från vikingstad. ja, framförallt dialekten då. sen är han i samma ålder och har samma snack och mina kompisar är också singlar, de flesta.

15/11

Kändes skönt att ta upp det. Det var och är fortfarande jobbigt, men många beskymmersrynkor slätades ut och en och annan sten föll från axlarna. Jag vet att jag inte varit så tillmötesgående, men jag har bara tyckt att det hela är skitjobbigt och jag visste inte var jag ska börja. Men nu började jag i alla fall. Ett poäng till mig.


Men fortfarande kan det bränna till bakom ögonlocken.

Tack för alla fina svar.

de där hundarna

Det började med att konstverket "cirkulation II" (föreställandes en hund), som placerats i en av Linköpings alla rondeller, vandaliserades. Då satte någon upp en trähund i stället. Och sen har rondellhundarna bara spridits över hela landet . roligt.

13/11

kursstart

fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,
fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan,fan

besvikelse, ilska, tårar

10/11

i går blev det en hel del shopping. bla en klänning till lite festligare tillfällen, very nice, och sen lite annat smått och gott. På kvällen var vi på body balance, det kanske inte låter så märkvärdigt men fan vilken träningsvärk man har idag.
I dag har vi varit i Boden och badat på Nord Poolen. med tillgång till relaxavdelningen. så jäkla skönt. basta, bada bubbelpool, åka rutchkana. På vägen till boden svängde vi inom sjukhuset i sunderbyn, snacka om kontrast mot sundsvalls sjukhus tillexempel. kändes ju inte ens att man var på ett sjukhus. Nu blir det mat, idol och en sju helvetes massa godis. är det semester så är det.

puss o kram

9/11

bloggar från komvux i luleå. kom fram igår kväll efter världens segaste bussresa. träsmak redan i umeå... fy bubblan. Just nu väntar jag alltså på att Jennie ska bli klar så vi kan gå ner på stan och shoppa lite. Sen blir det träning i kväll. Nice.  Jäkligt kul att vara här!! =)


Mors


Ville: Norbotten hälsar tillbaka

6/11

Äntligen fått klar psykreflektionen. Nu är bara frågan hur man ska redovisa det hela. Det är ju liksom inte direkt faktaspäckat. Ja,ja, det ger sig på onsdag. På tal om onsdag så har jag börjat packa till Luleå också. Det ska bli så himla kul!! Framförallt att få träffa Jennie och se hur har det på hemmaplan men också skönt att få ett litet avbrott.Även om jag trivs väldigt bra med livet i Sunkan just nu. Men vem vet om det kanske blir fler avbrott från den här stan inom snar framtid...
Har fått ett litet lyft i hårväg idag med. Inte en dag försent att besöka frisören....


ang. idol

Vad sysslar svenska folket med? Varöf får alla bra åka hem? Först Linda och nu Danny. ÅH! Det är Johan som inte hör hemma där. pls.

3/11

Fixa, fixa, fixa. Det är det jag har på mitt schema. Fixa det ena och fixa det andra. Tänk en fix-fri vecka. När får man en sån? Kanske till nästnästa sommar, när man äntligen (kanske, eventuellt) får ta ut en betald semester. Och nej, jag är inte bitter, jag bara konstaterar.

BTW stackars
Annso, som inte ens äger en hund....haha (sorry, men det är komiskt...)


1/11

Så var praktiken slut för denna gång. Nu dröjer det ett bra tag tills det är dags för praktik igen. Och då är det liksom finito. Oh my... 
Men iaf, med risk för att påminna om Monica Geller, I did it again! VG alltså. Känns bara bra.

Nu blir det till att få ordning på examinationsuppgiften. Sen är denna kurs klar!