31 januari.

Ännu en dag till ända. Men inte vilken dag som helst. Jag är nämligen från och med i dag medlem i Caroline af Ugglas Alla Kan Sjunga Kör. Så en gång för alla: Fuck you Leif.

gårdagen.

Jag hade en plan på ett shoppingfritt år. Eller nått. Typ bara köpa det som är absolut nödvändigt, alltså tänka igenom varje köp. Detta för att spara pengar till Tvåan och Framtiden. Fuck you. För det gick sådär, fyra veckor in på det nya året. I går var jag o S och hennnes syster på stan. Och jag handlade en väska från Marimekko, så snygg och användbar, en hoodie och pyjamas från H&M och ett par mysbyxor från MQ blev fynden. Nu var visserligen bara mysbyxorna på rea men ändå. Jag tröstar mig med att jag knappt köpt ett klädesplagg sedan jag flyttade till Uppsala och jag faktsikt var i behov av dem.

För övrigt så kom jag fram till följande i går: Mitt jobb är fantstiskt bra. Jag älskar att vara ledig varje helg, förutom var åttonde. Det är hyfsat lätta pat. Jag behöver aldrig dela medicin i över 30 min åt gången. Sex helger av 15 är jag treledig. Jag har tid att satsa på en till utbildning, typ massage, I will someday.... Jag är aldrig dödstrött när jag kommer hem.

25 januari.

LÖNING! tack gode gud
Bara att betala räkningar. Och på tal om räkningar så fick jag hem årets inbetalningskort från CSN i går. Hemska tanke. Betala lånet för min utbildning som är hela 145 335 kr. Om jag någonsin får ett barn, eller flera, så ska jag försöka se till att det/de inte behöver ta något lån. Det hade varit härligt.
jaja, skitsamma. Längtar tills jag får nya lägenheten. Ska bli skönt. Har redan flyttat i huvudet, så det vore skönt att få göra det på riktigt också.

I kväll ska jag nog se A Knights Tale eller Brokeback Mountain till minne av vackraste Heath Ledger. Han var så rysligt snygg. Och en grym skådis. Och så går han förlorad. Hoppas någon öppnade fönstret i hans lägenhet så själen fick flyga sin kos.


22 januari.

nu är kontraktet skrivet. Nice!

packa.

Så var det åter dags att börja packa. Efter alla flyttar så borde jag vara expert på att packa. Men det är alltid svårt. Jag har börjat lite smått med saker som inte används dagligen.
Och så rensas det, går inte att låta bli. Snart har jag inga saker kvar. Eller åtmnstone minimalt. Vilket iofs är skönt. Skönt i själen. Jag har mer koll på vad jag har då. Och så inser jag att jag inte behöver så himla mycket saker. Det nödvändigaste bara.


och så var det firandet.

Så är helgens födelsedagsfirande passé. Andra året i rad som jag samlar släkten, på en ort som inte ligger i närheten av Linköping, så nu är det ju en tradition säger mostrarna. Det var sopplunch och tårta i lägenheten, gå på stan och göra vad man vill och sedan middag på New India. SÅ jäklans gott. Inte som Tandoori House men nära

25-årspresenterna: laptop, kurspengar, stekpanna, tulpanvas, nilsholgersson-vas, boken Älskade Indigobarn, "vanliga" pengar, presentkort på bokhandeln.

Tusen tack till alla ni som var med

15 januari

Hipp Hipp Hurra för mig!

12 januari

Grattis älsklingsfarmor på 75-årsdagen!

Saker och ting artar sig efter uppbrottet. Det är fortfarande sorg iofs, tycker ju honom ändå. Men vissa saker varar inte för evigt. Iaf så har vi båda fått boende. Jag har fått en andrahandslägenhet i ett halvår. Jag har tittat på tre lägenheter och blivit erbjuden allihop. Bra. Känns tryggt till nästa gång det är dags att söka lägenhet.

Ja, och sen har jag ju fått fast!! Den 17 januari omvandlas mitt vick till fast anställning. Är så grymt tacksam för det.

I kväll blir de mys och fest med V o E, lovely.

10 januari

Hektisk vecka.
Lägenhetssök, lägenhetsvisningar, jobba heeeela dagarna, fika med barndomsvän, middag+grammis med S&V, bodelning och nu sängsök.

allt ordnar sig. det gör ju det. och det är skönt.

5 januari

Ensamhelg. Har plockat bort julen. Letat lägenhet. Läst bok. Sett Vänner. Ätit Ben&Jerry-glass. Pratat med släkt och vänner. Sett Arn på bio med V. Mycket bra! Fått finaste uppmuntran via mail från moster.

Godnatt


1 januari



Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end