Cyklada



Cyklada

Cyklada
min älskade sköthäst, numera bosatt i himmlen

dagen som gick

Satt i skolan med V mellan tio och fyra. Sen hem o träna. Sen middag. Kalle skulle hjälpa mig med l.m. räkningen... Det gick inget bra. Jag lägger helt enkelt ner denna tenta och kör vidare på enbart sjukdomar. Tar l.m.räkningen en annan dag...en annan månad.

Nu är det snart Dylan, del2 av 2 på tv. tjoho =)


Min granne har baslådan allan. jag avskyr den. det känns som om det är krig i min lgh när han spelar nått sabla dataspel, eller att filmen pågår hemma hos mig. usch och fy för baslådor. Vad är det som är så fränt med det? Har aldrig fattat sånt, och surroundljud, bara irriterande.

morning

uppe innan sju idag, men hade ju fått en extra timme o sova på. Tack S för påminnelsen, hade aldrig upptäckt det annars. Jo, när jag kommit till tvättstugan en timme för tidigt. Skönt o få tvättat iaf.

Blev lite impad av min video, den ställde om klockan själv inatt. Perfa.

I natt drog jag ut telfonen ur jacket. Blir så trött efter förra natten. När nån stolle ringde två gånger vid halvtvå snåret, och bara en signal, och ingen nummerpresentatör har man.

pannkaka och rödvin

Blev bjuden på middag idag av V&S, pannkaka och rödvin. Jag var lite skeptisk först, en ytterst sällsynt kombination. Men det funka bra, och klyschan med att den fattiga studenten hellre har alkohol i glaset än bra mat på tallriken gjorde sig besannad.



dagens skiva

Är "No angel" med Dido. Den är så bra, och jag kan inte låta bli att spela den,fast det inte är bra, för man mår ju bara sämre, olycklig kärlek, ingen hit.... men jag ska resa mig ur askan och glöda och slutligen  brinna värre än någonsin, en dag, vänta du bara....

folktoppen

Har precis sett detta trevliga program, och blev så positivt överraskad av dagens etta, på listan "fånigaste flugan". Vinnaren var "bröstförstorning". SÅ sablans rätt! Äntligen!
För det finns inget värre. För gör större bröst tjejer lyckligare? I don't think so. Hello?!

Vakna, det är inte i brösten eller någon annan kroppsdel för den delen heller som lyckan sitter i.
Lyckan kommer inifrån, från själen, det handlar om självsäkerhet, självförtroende. 
Det gör folk grymt snygga.



Sylvia

Såg filmen "Sylvia" om Sylvia Plath igår, men V&S. Den var jättebra, blev berörd på djupet, efteråt mådde jag himla dåligt. Kände igen mig i vissa avseenden. Mindre smickrande.

pluggeliplugg

Satt 10-16 på biblo o pluggade igår. I dag mellan 9.30 och 15. Diciplinen ökar, och det är det enda sättet för mig att få nått gjort. Gå till skolan istället. Det må  vara söndag, det spelar ingen roll. Nu är det inte veckodagarna som räknas, utan datumen.
En sak som jag har problem med är l.m.räkningen. Måste börja om från noll igen. Och den tentan är på tisdag. Men det känns också som att den tentan gör jag hellre om än stortentan.


det närmar sig

Två veckor kvar tills stortentan. Idag hade jag praktiskt prov. Fick PVK, vilken lättnads suck. V tog porta-a-cathen, hon är duktig. Jag vägra den. Blev iaf godkänd. *Pewhu* Då var det avklarat. Har gjort en liten planering på hur jag ska lägga upp plugget den närmaste tiden. Det är ju inte lite man ska kunna. Nu börjar pressen kännas lite. Och det är bara bra det, för då kanske diciplinen ökar och internetmissbruket och slö-tv-tittandet minskar.

Gick hem från sjukhuset. Lurade med E. Jag sa att det nog inte tar så lång tid om man går via Norra Berget... en timme senare kunde man kliva innanför sin dörr. Men det var en himla skön prommis i det lite kyliga vädret.

Hämta ut duggan på vägen hem med. Det var ju på håret att man blev godkänd...1,5p över. Men ett G är ett G och gränsen måste ju gå nånstans =)

Nä, nu ska jag plugge littegranna.

duggan

Fick tillbaka resultatet på duggan idag. Gissa om jag blev lycklig och förvånad! Klarade ett G och därmed tio poäng till stortentan den 11/11. TJOHO!! 

soluppgång

så här ser stan ut i gryningen


sundsvall



sluta svära

Jag ska försöka sluta svära. Det är ett ganska stort projekt. Svordomar har funnits i mitt ordförråd så länge jag kan minnas. Och jag svär tyvärr ganska mycket. men nu är det slut på det. Har involverat lite vänner i det hela med, så att de kan påminna mig om jag råkar svära.

Vi får se om det lyckas....

äntligen Dylan

I går, då var det äntligen dags. Dokumentären om Bob Dylan, "No direction home" visades i går på tvåan. Den var rikigt bra. Spela in också. Nu längtar man till nästa söndag, då andra och sista delen visas. 
Dylan är så himla bra, jag fattar inte att han blott 20år skriver låten "Blowin' in the wind". Då har man lite bakom pannbenet.  

festbilder

Igår var det födelsedags galej på Kåren...






=)

K kom i går. Fick en Lars Winnerbäcks-knapp. Hon hade hittat en på konserten. De somgick på konserten fick nämligen en påse med knapp, spec.utgiven skiva och lite godis eller va de va. Åh, den är så fin min knapp! och skivan går varm här nu. den är så bra =)
I dag har jag visat K stan och skolan och så. Nu ska vi snart laga käk och göra oss i ordning för kvällens galej!  

2,5 h kvar + dagens i-landsproblem

så lång tid är det kvar tills min älskade K kliver av tåget i Sundsvall! SÅ fruktansvärt kul det ska bli! Hela helgen ska hon var här. Thihi, ska visa henne stan, den är ju så vacker med alla tinnar och torn  och alla gamla fina hus. På kvällen blir det födelsedagsfest på Kåren. Najs.

Dagen i-landsproblem: min spacetangent  på tangentbordet har börjat strejka igen.  Måste använda våld med tummen för att den ska reagera.

"Att leva ett liv, inte vinna ett krig"

Det är titeln på en bok av psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver. Boken handlar om acceptans, och den är så himla  givande och bra att läsa!
"Acceptans innebär att välja att se och stå ut med både sin inre och yttreverklighet, utan attfly,undvika, förvränga eller döma den - hur jobbig denän kan vara." 
Titeln säger så himla mycket tycker jag. Vi ska ju leva, inte hålla på o kriga emot oss själva och döma och förnedra oss. Bara vara sånna precis som vi är, och acceptera det, och bli accepperade för det!

Det är bara det att det är så svårt. Men med denna bok i bakhuvudet får man hjälp och tips på vägen mot ett fritt liv!

utsikten från min lgh



Så här är lite av den utsikt som jag ser från min lgh. Norra Berget...


min svindyra tvålkopp

Köpte mig en tvålkopp idag, trodde inte att den skulle kosta så mycket, eftersom det inte stod nått pris på den, och jag fråga inte (vet inte varför). Upptäckte priset när hon i kassan höll på att slå in priset och  då kunde jag inte ångra mig. Lever redan på kredit denna sista vecka innan csn. Varför klarar jag inte bara av att säga, " jag ångra mig".
Men nu så står min nya rosa tvålkopp på handfatet. Den var tydligen "jättebra" enligt hon i kassan, för d
en glider inte utan sugs liksom fast i handfatet. Vi får hoppas på det. Om inget annat så matchar den resten av badrummet perfekt.



torsdag...

Jag har inte lyckats avverka alla punkter på min "att göra"-lista...
Skolan fixa jag, men gick hem efter halva eftermiddagsföreläsningen.
Protokollet är lite mer än halvklart.
Fått i väg ett mail av tre.
Ica är avklarat.
Glömde att ringa om åverålerna och nu har de stängt. Får ta det i morgon
Städa lgh blir också morgondagens projekt.
Plugga tänkte jag sätta mig med nu.

Däremot fick jag ringt ett annat vikigt samtal med viktiga bi-samtal.  Känns jätteskönt.

foto

thihi, fick min digitalkamera (en sak o stryka från "spendera"-listan. En liten testbild på mig i min fina Lars Winnerbäck topp


att göra torsdag

  • gå i skolan
  • skriva protokoll
  • maila "viktiga" o "mindre viktiga" mail
  • handla på ICA
  • Ringa om åveråler
  • Städa lgh
  • och så borde jag givetvis plugga


Winnerbäck

Ja, jag är så fruktansvärt avis på alla som rocka på Cloetta Center i går med Lars Winnerbäck. Det var ju inte bara Lars o Hovet som entra scenen. Där var ju en massa vackra gästartister också.  Jag gissar att min kära K hade en underbar kväll iaf. Tur hon kommer upp till Norrland i morgon!!

besök o deluxe

Denna termin får jag så himla mycket besök!! Det är jättekul! Först så kom kusin U för en månad sen, idag var O på genomresa och kom förbi på frukost, på fredag kommer K och stannar hela helgen, tentahelgen kommer mamma och i slutet av november kommer moster I. Kan det blir mer bra?

En annan rolig sak är
Deluxe, det var inte så länge sen jag upptäckte detta humorprogram på p3, men det är ju rikigt kul!


Det har gått för långt...

...när jag "får för mig" att all skit på TV är bra, bara för att slippa plugga. Det är illa. Min självdiciplin är nere på noll. Det må vara hur intressant och läsa om sjukdomar, men alla sjukdomar på ca 10 veckor är inte rimligt. Det blir bara korvstoppning och man lär sig allt halvt om halvt.


Grattis Lars!

I dag fyller Lars Winnerbäck 30 år, och det tänker han fira med en spelning i Cloetta Center i Linköping. Jag skulle mer än gärna velat vara med. Det känns lite sugit att i denna stund befinna mig i Sundsvall. Det är dagar som denna som hemlängtan blir extra stor. Men som min kära mor säger "Malin, man kan inte vara med på allt" Nej, mamma, de kan man inte. Jag får bara säga Grattis till Lars och till hela hans gigantiska publikhav när de rockar skiten ur Cloetta Center i kväll!

låtar just nu

  • Robyn - Should have known
  • Ani Difranco- Gratitude
  • Kent - Chans

ångest o jul

Ångest. Jag får ångest inför allt. Inför o ringa viktiga samtal, inför plugg, inför jul (fasen, jag vill bara dissa julen), inför o spendera en massa tid med familjen, inför att stå upp för mig själv,  inför saker hela tiden...tillvaron är ångestladdad helt enkelt.

På tal om jul... jag skulle helst bara vilja gå i ide över julhelgen. Sitta kvar här i min lgh, och så kunde familjen fira sin jul över 50 mil härifrån. De vore nått. Jag skulle kunna göra precis vad jag ville. Äta den maten jag tycker om (jag är inte så fascinerad av julmat), dissa julklapparna och sätta in en slant till Rädda Barnen i stället. Åka längdåkning. Se nån mysig film. Läsa nån bra bok. Bara umgås med mig själv helt enkelt. Det är den näst ulitmata julen. Den mest ultimata julen vet jag inte om  jag någonsin kommer att uppleva.
Men i år så håller min familj på att planera en lite annorlunda jul. Vi ska troligen skippa alla julklappar o fara på finlandskryssning i stället. Med lite tur kan det bli hyfsat trevligt. Lite av ångesten försvinner ju eftersom det inte längre firas på hemmaplan... Men som sagt. Det är fortfarande inte den näst eller mest ultimata julen.
Det sägs att julen ska vara lugn och harmonisk, det håller jag inte med om. Julen innebär endast stress och åter stress och en hel del ångest över att hitta alla dessa julklappar. Det är sån fetångest att folk börjar redan i oktober/november att inhandla julklappar. Det är galet. Det ska bara konsumeras och konsumeras, det är ju inte därför vi har en jul. Det är ju för att det sägs att en man vid namn Jesus föddes då, och det vet man inte ens om det är sanning. Världen är grundlurad.



movie

Va ju som sagt på bio i går, FYI så va P med också. Men nu till filmen, det va ulf malmros "tjenare kungen" som visades för oss. Störtskön film, man blev så himla glad, helt plötsligt känndes allt så mycket lättare =) helt klart värd att gå på. Trots att filmen utspelades 1984 och man knappt kunde stå på bena vid den tidpunkten så kände man definitivt igen saker och ting.  helt värd o se

lördag

i dag ska jag plugga... det står så på min "att göra" -lista. Och sen står det att ska jag städa lgh och ringa faster. Det är det som står på programmet. Borde sätta igång med en gång. Vill hinna med en promenad i det ljuvliga höstvädret också.
I kväll blir det bio med S o V. Vet inte om det var nån mer som skulle med. Har inte så stor koll. Räcker med att försöka hålla koll på mig själv. Det är jobbigt nog some days.



saker som vore kul att spendera pengar på

  • ansiktsbehandling
  • massage
  • jeans
  • digitalkamera
  • tavla med Bob Dylan
  • tavla med Beatles
  • skivor med Ani Difranco
  • skivor med Bob Dylan
  • Bob Dylans nya film
  • flygbiljett till Oslo
  • andra bra skivor som t.ex. Franz Ferdinand och Tomas Andersson Wij

kos

Fick så äntligen tag i Norge. Det var härligt att höra de kära rösterna igen! Och barnen fick jag med prata med, förutom yngstemann som sov. Det är så fint o höra ” Vi ær så glade i deg, Malin”, man blir varm i hela kroppen. Hade jag haft tid och pengar skulle jag fart dit direkt. Men de blir till o spara och försöka ge sig på en tripp frammåt vårkanten.

 
 
Träningen förresten…de blev inte av, stanna hemma och plugga lungsjukdomar istället… kan va bra det också.

valet o kvalet

ska man fara o träna idag eller inte... har ju inte kännt mig på topp de senaste dagarna, men idag kännde jag mig bättre, men fortfarande inte 100%. Iofs så har jag inte vart helt på topp sen i somras.. Tåls o tänka på det där. Det är ju dessutom bara bas-pass, och så behöver man inte ge gärnet... de kanske blir träning....eller inte...

Norway...I miss you

I dag fyller mamman i familjen jag var barnflicka åt i Oslo år.... ringde, men ingen svara... det blev ett oplanerat svar på telefonsvararen. Det är sånna hära dagar som saknaden blir extra stor. De va ju min andra familj liksom...
Tiden där var en av de bästa hittils i mitt liv. Så som jag växte o gu' va jag lärde mig saker om mig själv och andra. Och känslan av att någon är helt beroende av en är så enorm. De blev ju "mina" barn. Måste försöka komma i väg nästa år igen eller nått. Man har ju dessvärre inte råd med några extrema utflykter när man är student. CSN är ju så snåla...
På tal om det borde jag ta tag i jobbsökandet snart... men så har man ju sitt bostadsbidrag året ut, och då kan man ju inte tjäna mer än vad man gjort, och nästa termin börjar med åtta veckors praktik... så då har man ju inte heller tid att jobba extra...
Det får helt enkelt bli ett senare projekt. Skjuta det på framtiden som allt annat....

M, C, C & M, jeg savner dere så mye!!




mellan dig och mig

Ett av de mest vettiga tv-program (förutom aktuellt) är "mellan dig och mig" på tvåan. Så himla bra, och av nån konstig anledning känns det som om varje program är skapat för mig. I dag tog de upp konflikträdsla... åh, kände igen mig så dant, gu', de är ju skitjobbigt o bråka. Man vill ju vara alla till lags, och man vågar knappt stå upp och fajtas för sin åsikt, sin rätt att bara vara människa. 

En annan sak som far upp i skallen nu, är det här med att sätta sig själv i första rummet, sen sak som jag verkligen inte är värdlsbäst på, men jag jobbar på att bli det. Att för en gångs skull göra det jag vill, skita i vad andra tycker och tänker om det. Är de inte sanna så är de inte kvar i slutet, och då är de inge värda att slösa energi på. En sann vän är någon som respekterar en fullt ut för precis allt man gör. Bara står kvar och är där.

Glaskupan

Har nu läst ut den kultförklarade romanen av Sylvia Plath (hennes enda också...). Den griper verkligen tag i en och så fort man får tid (tar sig tid) så bara måste man läsa den. En bok som berör och hör till de böcker som "man ska ha läst".

Linköping för nybörjare

 I corren i dag stod det om att folk i linköping benämner plaster med namn som är helt passé. Det är verkligen sant, jag har knappt hört en del av de "nya namnen". 

Bob Dylan

I går gick den första delen av filmen "No direction home" om Bob Dylan. På kunskapskanalen! Hallå?! Sugit värre, den kanalen har ju inte JAG tillgång till. Blev mäkta besviken ett tag, tills jag upptäckte att filmen går på gamla hederliga SVT2 den 23:e oktober. Gu, va skönt, då är det jag som bandar kan jag lova! Detta är ju nått man inte vill missa, Bob Dylan, han är bara för kung, killen!

så blev de lite mer nytt...

med bild o allt. härligt värre

ny version

skaffar mig en nyblogg, så min andra inte hängde med i svängarna.... Hoppas att detta funkar mycket bättre =)

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!