Annandag Påsk

Ljuvlig påsk eller vad?!

Linköping direkt efter jobbet på Skärtorsdagen. Sedvanligt påskfirande i Rute på Långfredagen. Ända missödet var tårtan som helt fallit mellan stolarna. Ingen hade tänkt på det. Så det blev att inhandla päronsplit på konsum. Och det var verkligen smidigt. Inget gnäll om kycklingar på tårtan och sockerchoken mildrades lite. Givetvis var det också äggletning med startlinje, hucklen och förkläden. Varför bryta ett vinnande koncept?

Långfredagen avslutades hemma hos Rödtotten med man. Mycket trevligt. Mycket vin. Mycket spel. 

Påskafton for vi återigen ner till Kisa. Folkets Hus besöktes och det blev dans till Kisas musikexport. 

Påskafton var det bara att återvända norr ut. 

Löppremiär blev det också. Två turer hanns med. Skönt att vara igång igen. Och nu ska tålederna hålla. Annars blir jag ledsen.

18 april.

Det går lite fort för min smak just nu. Borde dra i den där handbromsen. Men jag blir stressad av den tanken. Lite av en ond cirkel skulle man kunna säga. 

Även om jag varit bortskämd med fjällferie och allt så skulle jag behöva några dagar där jag inte gör något annat än meditation, yoga och känna. Ungefär. 

Och det är ju så här varje vår. Eller det har varit så här sedan jag började jobba treskift och helger. Varje ledig helg är liksom uppbokad. Och det är inte det att jag inte vill. Men ibland får jag får mycket av det goda och jag tappar mig själv. Bra tillfälle för mig i att öva på att vara här och nu. Försöker iallafall tänka positivt. 

Något annat jag tänkt på. Jag har noll pokerface. Som ni kanske vet. Och jag har så svårt att byta tillstånd. När saker inte blir som jag tänkt så har jag väldigt svårt att ställa om. Bara acceptera det nya och köra på det. Kanske för att jag gör inget annat på jobbet. Ställer om och ena stunden vara glad och tillmötesgående och i nästa försöka strida i någon fråga. Hur som haver så är det något jag har att arbeta med. 

Och snart är det påsk. Blandade känslor. Och den årliga frågan: Är det sista långfredagen med mormor?



11 april.

Livet rullar på. Lapplandsresan var magnifik. Sol och snö och lite moln. Och framför allt en massa skönt häng och härlig skidåkning! Lediga dagar som var välförtjänade. I mitt tycke. 

Nu är också tapeten uppe på hela halva väggen. Det är alltså klart. Bara listerna kvar, men de ses klart och tydligt i slutet av tunneln. Underbart. Sen är det ju bara det att det känns som det finns alltid nått som kan göras. Fläkten. Balkongen. Knoppar. Tv-bänken. Garderobsdörrarna. Men det känns som världsliga ting jämfört med äckelgolv och tråkloftsäng. 

Balkongmöblerna åkte ut igår. Har äntligen målat bokhyllan dit ut. Grön och fin. Där ska mina pelargoner stå och vara fina i sommar.