31 augusti

Nu är jag hemma igen efter en 36-timmars i kisa. I går var det ju som sagt födelsedagsfest med 80-talstema. Och det var en grymt kul fest, och herregurra aktersnurra så fulsnygga allihopa var!

Bjuder er på en bild av min outfit... tyvärr syns inte mosters hemmasydda aprikosfärgade sidenblus med axelvaddar under min snygga jumper.


28 augusti

Oh, tack för all pepp! Det behövs och gör mig glad =)

Helt kaotiskt är mitt liv just nu, är känslan iaf. Först semester i tre veckor där jag åker iväg på första dagen och kommer hem på sista (nybörjarmisstag). Sen börja jobba. Att börja jobba i sig efter semestern brukar vara rörigt nog, nu har jag dessutom ett nytt jobb, där en massa eftersläpande arbete ska tas igen + att organisera hela apparaten och mig och synka detta, gör att denna vecka har varit helt galen. Och igår så skulle jag in till sthlm efter jobbet och träffa de som håller i hälsocoachutbildningen, inför skolstarten nästa vecka. Sen så ska jag hem i helgen igen (födelsedagsfesten med 80-talstema). Festen ska ju i sig bli helkul, verkligen, det är bara att just nu känns det lite motigt att fara land och rike runt igen. Men samtidigt ska det bli lite skönt att få sig en liten liten bläcka. Få umgås med kul o folk och dricka lite öl.

Jaja, att vara neggig leder ingen vart, få skriva av sig allt är en sak, för att få ut sig det hela, sen får det vara där. Man kan inte fortsätta älta. Då blir man ju svart i själen.



25 augusti

Första dagen på jobbet efter semestern och jag känner mig helt slut, men ändå ganska hoppfull. Detta kan nog bli ganska bra. Bara jag får komma in det hela hyfsat och lära mig det allra mest grundläggande. I dag har jag lärt mig hur man betalar räkningar på arbetsplatsen. Och en massa annan nödvändig information.

Vi får se vad jag säger i nästa vecka... eller i morgon. För nu är det verkligen en dag i taget som gäller. Att bara överleva. Stå emot allt neggigt som slår emot en. Tyvärr. Men jag har min kraft och jag använder den. (gäller bara att verkligen lita på sig själv!!)

winnerbäck 23/8

Konserten i Linköping i lördags slog alla rekord. Fy bubblan vad bra det var. Där var jag, darling K, S, mor, L, M  och 11000 andra. Lars är verkligen aldrig så bra som i Linköping. Det bara är så. Magiskt på något sätt. Rörande.

Den får sex hjärtan av fem.

NoneNoneNoneNoneNoneNone

gårdagen

Åkte kommunalt in till stan. Känns så där bra och mysigt, att cykla till bussen, parka den i diket och sen ta bussen till stan. In till stora farliga staden.
Väl i stan så spanade jag lite i affärer. Det byggdes och flyttades om överallt. Hittade inte till nått kändes det som.
Och så blev det tandläkaren. Fick en rejäl rengörning och beröm över så fina och bra tänder. Inga hål har jag haft i oxtänderna. Och den lilla fixeringstråden som suttit i underkäken efter tandställningen fick jag äntligen ta bort. Nu är det rent så det förslår emellan framtänderna på nedre botten.
Sen fika med darling K. Vi gick även på myrorna och shoppade lite outfitsförslag till 80-talsfesten.
Och så kommunalt tillbaka till landet. Givetvis skulle Kisas alla gymnasiebarn med samma buss som mig. helt supertjockt med folk var det.
På kvällen blev det långprommis... skönt skönt skönt

tandläkaren...

I dag ska jag till tandläkaren. Det är något jag inte gillar. I natt drömde jag att jag hade problem med en visdomstand som hade tryckt bort en annan tand så att halva den borttryckta lossnade. Huga. Det positiva, som jag har att se fram emot, är att jag får luncha med darling K efter tandläkarbesöket.

fridens liljor


dagens extra allt

motion: halvhjärtat försökte jag löpträna. gick uruselt. skyller på den tryckande luften. kunde inte andas.
vurpa: jag ska ut och cykla på gamla herrcykeln. provcyklar först och ska gå av, ska svinga benet över sadeln så där elegant. bara det att jag har kjol... fastnade, ramlade handlöst och skrapa upp benet. men skrattade gott! sen fortsatte cykelturen, och givetvis började det regna halvvägs runt. hahahaha
mat: mammalimpa, homemade pytt i panna (by me!), mammabullar
musik: miss li och markus krunegård
elfel: strömavbrott, välkommen till landet
nakenchock: jag gåendes mellan huset och mitt lilla gästhus. välkommen till landet. 
klädraggning: kusinvitamin ska ha 80-talsfest nästa helg...
vill inte: att semestern ska ta slut
panik: lidingö tjejlopp är farligt nära...

dagens låt

release me med oh laura

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don't hold me down
Please don't hold me down

I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me
Release me
Release me

I am the rain that's coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I am the fire burning desperately but you're controlling me
Release me
Release me

18 augusti.

Shoppat i huvudstaden med FF idag. Vi var där i ca 4 timmar, mer orkade inte jag. Men mysigt var det. Och nu är jag ungefär utblottad på den ekonomiska fronten. Men vad gör det om hundra år, då jag är så glad för alla fina fynd jag gjort.

Annars blir jag kvar i S-tälje till imorgonbitti. Då åker vi tillbaka till Östergyllen och la familia. Min fina lilla familj. Älskar dem så.

fridens liljor


17 augusti.

Två dagar efter kursens slut. Jag har huggit i sten och hittat stora delar av mig själv och är tillbaka med nya insikter och kunskaper om mig och livet. Skönt skönt skönt.
Nu är det bara en vecka kvar på semestern, sen så är back to work och back to school och nya utmaningar.

faran är över och jag använder min kraft.

7 augusti.

I morgon idag börjar steg två, mullingstorp. senaste veckan har varit känslosam. det lossnade på gräddhyllan. har velat gråta i flera veckors tid, men det var då det lossnade. så skönt. lätta på trycket. veta vad man vill. känna sig säker. och bara se. det som händer det händer.
hur som helst känns det skrämmande och spännande och läskigt. och skönt. allt på samma gång.

förövrigt så är Ebba och Didrik hur bra som helst. allt som man sett och läst när man var liten är värt att se och läsa om. jag ser allt klarare. budskapen kom säkert fram förut, men nu är det tydligare.

på återseende.

fridens liljor

p.s glöm nu inte att ta fram din gamla favoritbok och se på den med nya ögon. Min var Nollan och alla de andra. Om att alla är betydelsefulla. Hur fin som helst.


4 augusti.

Bort från the creamshelf och åka Nisse ner till Kents hemstad för att ta tåget till faster med familj.
Helgen i sunkan var bara bra. Lars Winnerbäck gjorde en kalasbra (partygood) spelning. Och Markus Krusengård Krunegård (hahaha, kan inte lära mig att det inte är krus!) överraskade. Hade aldrig hört honom förut, men nu går skivan varm här. Och så Miss Li, hur bra som helst. Synd bara att typ all världens regn skulle vara just där vi var.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det.
Ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det.
Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det.

3 augusti.

det är skönt här på gräddhyllan. efter gårdagens kortläggning försvann oron och det blev lättare att andas. så skönt. jag ler även i hjärtat. hittat hem.
I går såg jag och tjejerna Mamma Mia, väldigt bra var den. musiken är ju så bra.

och det är så skönt att garva åt saker som mountainfield, bad, pretty etc. som bara vi tycker är kul. befriande.

sammanfattningsvis: bättre start på semestern kan man inte få!