finfin

Ja, så var det dags för nyårsfirande. Sov ända till halv tolv idag. Kan behövas. Nu lär jag  ju inte somna innnan tolvslaget i vart fall!
Lite och pyssla med, göra sig nyårsfin och allt. Måste komma på nått att göra med håret. nått trevligt. Slutar  garanterat i att det är uppsatt med spänne eller nått... som  vanligt. Får väl nöja med att klädesln  inte är som vanligt. Det är ju inte riktigt jag att var så här superuppklädd. Inte direkt. Men i går hitta Sofie ett par superfina finskor! som är  lite malin  över. Helt kalasbra. De passar utmärkt till bröllopet, som också är så där ruskigt jobbigt att klä upp sig till... Men  vad gör man inte för kusinen min?

Slav

Läste ut boken Slav av Mende Nazer i natt. Den handlar om en afrikansk flicka som blirbortrövad  från sin hemby för att tjäna slav i ett hushåll. Hon måste jobba från tidig morgon till sen kväll utan betalt, rätt att gå utanför husets murar, ledighet. Och så fort ägaren får chansen så misshandlar hon  henne. Helt hemskt är det, och det är sant. Och det värsta är  att hon lyckades fly år 2000. Hallå, år 2000 och denna slavhandel pågår fortfarande i  länder som Sudan. Helt sjukt. Man blir så ledsen.

hemma

Så var man hemma i Sundsvall igen. Här är ändå mitt hem nu, känns lättare att säga  hemma i Sundsvall än hemma i Vikingstad. För i Vikingstad har jag bara minnen och känslor, inga prylar,inget rum.
Det är ju lite saker man fick med sig upp, och då lämnade jag ändå lite hemma, som jag får ta i nästa  vecka, när jag o familjen ska åka skidor i Hassela. Så nu är den städade lägenheten stökigare än nånsin. Ska ta tag i det snart. Håller dessutom på att tvätta. En massa tvätt blir  det...

Mamma ringde nu på morgonen. Mormor ligger på akuten, men bruten lårbenshals. Hon hade glidit ner från stol och pang så var av. Hon ska opereras nu idag. Hoppas nu bara att allt går bra.


kärlek

så var det snart dags att lämna min kära slätt och bege sig tillbaka till bergen. I morgon far jag upp igen. Känns faktiskt skönt. Har hunnit med och träffat ovanligt mycket folk. Mycket trevligt.

Det går ju inte att komma från, jag är nästan hundra på att jag kommer fara tillbaka till Linköping när jag är klar med plugget. Det ska vara något mycket starkt som får mig att stanna kvar eller flytta till annan ort. Som kärleken.
 

Nu ska jag gå och lägga mig. Har packat klart i princip allt. Och snälla L kommer och hämtar mig på station i morgon. Skönt

Godnatt

Narnia

Har sett filmen Narina-häxan och lejonet nu i kväll med bröderna A och Ed. Jag o ena brorsan tyckte den var bra, Ed och den yngre brodern tyckte inte den var så bra.
Men man ser att det finns likheter mellan Harry Potter och Sagan om Ringen och Narina. Men jag gillar ju de skarpt och nu så måste jag köpa böckerna...


me, myself and I

alla vet mer än vad man tror, så är det. fick reda på det idag. varför kan man inte få berätta själv för?? vad är det för fel på det? åh, jag vill bara må bra, va säker på mig själv, öka på självföretroendet och självänslan och känna att allt är toppen.

te´baka på schlätta

Åh, den är så fin, min älskade slätt. Och Linköping. Och Vikingstad. I går kväll när vi kom hem från stockholm så var jag o Katrin hemma hos Tobbe och Såg på film. Henke kom också förbi en sväng. Det var mysigt. Vi han med o se Butterflies Effect (riktigt bra) och Harry Potter och fången från Azkaban (bäst).
 Idag har jag o mor vart på Ikeahuset och shoppat lite på rean. 
I kväll blir det till att träffa släkten nere i Kisa by. 


Jag bedriver en slags hatkärlek till Vikingstad.

Det blåste ca 17 skeundmetern på vägen hem från Åland. Känner fortfarande av sjögången.  

stockholm + birka paradise

Kom ner tíll stockholm på torsdagen. Gick en runda på stan, köpte ett par blammoskor, svarta, asfina, och sen en rosa kaskmössa, skitsnygg, ett armband och ett par fina örhängen, dödsnöjd är jag. Hälsade på och sov ute hos min storkusin i hägersten. På fredagen så bar det av till Birka Paradise.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har vi då kommit hem från Birka Paradise. Det var rikigt kul och mysigt och trevligt. Fartyget var hur lyxigt som helst, var lite Titanicfeeling över det, minus isberget. Vi var på spa och bada i utomhusjucuzzin och fick ansiktsbehandlng. Shoppa öl och smirnoff ice och en röd klocka och lite skönhetsprodukter i taxfreen. 
Rikigt behagligt sett att fira jul på. Ingen stress och en massa styr att fixa. 

Ska lägga upp bilder från ålandstrippen så fort jag fort ordning på dem.

Jullov!!

nu så,  nu är det då  äntligen  dags för lite  ledighet. Och så  fort man slappnar av så blir man sjuk. Känner mig inget vidare. Tänk om jag får ligga till sängs på julafton, på  Birka Paradise.  I kväll, eller snart,  ska  vi i  väg till Emma och  dricka glögg och mysa innan  det är dags för oss som kommer från annan ort att bege oss  till hemtrakterna. Söderut. Där det inte finns nån snö kvar typ. Hello.
Ska syna packningen lite till.

dagens låt...

Lift Me med Madrugada feat. Ane Brun

lift me – lift me from the ground
and don´t ever put me down – oh no
and don’t pick a fight with me
just flip a coin my love – you’ve won


oh Love – slips her hand inside my hand
oh Love – slips her hand inside my hand
I don´t care if you don’t want me
I’m yours – I’m yours right now
---------------------------------------------------------

Wrecked, poor, naked and blind
I’m yours – I’m yours -right now




svett

När jag kom hem från skolan igår (lagom deppig o trött efter allt för lite sömn och en dag om döden) städade jag lgh så den kan vara lite fräsch efter jul. sen gick jag bort en sväng till E som tjocka på luggen lite. Gick hem  när  det snöa hurmycket som helst ,lovley.
Kl. halv  nio gick jag  o lade mig. Kände att jag höll på att bli  sjuk, så två ipren o sen sängen. Vakna kl. 24 alldeles genomsvettig, bytte kläder o säng igen. Sen sov jagtill sju. 10timmar i sängen.  behövde jag.



snart inlämning

Sitter på skolan med sofie. Vi ska skriva klart reflektionerna. Det går lite segt för min del, men Sofie skriver så tangenterna ryker. Själv satt jag ju i går kväll, vid halv elva kom jag igång och fick ner lite. SEn blev det inte sängen förrns vid halv ett, och var tvungen att läsa en massa. Man hann knappt somna innan det var dags att gå upp igen. Suck. Mitt dygn är totalt omvänt. Får nog fortsätta att vara det, för snart är det trots allt jullov. Hela 11 dagar får vi vara lediga. Förhoppningsvis så behöver man inte plugga denna jul. Förra julen plugga man farmakologi på juldagen. Hur kul är det på en skala mellan ett och keso? Ett rikigt jäkla kesofall.
Jag har inte rikigt fattat att det faktiskt är jul snart. Trots att jag julpyntat och ahr två adventskalendrar och vart på julkonsert och allt. Det är nog för att jag inte behöver stressa runt och köpa julklappar. Egentligen väldigt skönt.
Nähä, nu är det en halvtimme kvar. Bäst att sätta fart.

pubtömningen

bilder från pubtömningen. innan ölen börjat verka.

snart pubtömning

är asseg, vet inte vad jag ska ha på mig, hur jag ska ha håret,  hur jag ska sminka  mig.  kjol el byxa, topp eller skjorta, linne eller topp, vet inte vadjag vill. vet bara  att det skabli grymt gott med en öl, och attjag skaköra varannan vatten , och  ta de coolt. borde röra på mig så att jag k ommer iväg.... en timme kvar

de ordnar sig

borde egentligen skriva lite på reflektionen, men de känns inte som om jag vill. Sen så  ska jag snart  ner till stan. Så va fan. De kanske  blir nått i eftermiddag, innan pubtömningen, men de känns inte som så.

Detta är inte så som jag brukade vara, förr. Jag brukade alltid vara klar med alla arbeten i god tid. Sen så hände det nått ,typ under denna tid i Sundsvall. Börjar tänka lite mer "de ordnar sig". Så de gör det nog denna gång med. På söndag natt typ. Jag väntar lite på att det bara ska börja flöda ur fingrarna, och det har inte dykt upp än. Iaf inte ang. reflektionen.



ny frilla

E har gått lös med saxen i mitt hår.  De blidde lugg o allt  =)


äntligen

nu är det bokat och klart för resan till sthlm. Bor hos en annan kusin istället, grabsen i city var ju inte helt klara med hur de skulle göra och det var renoveringar och grejer.
Skönt, att fått bokat biljett iaf, nu behöver jag inte tänka på det mer.

Nu behöver jag tänka på min reflektion. suck


Harry Potter och Halvblodsprinsen

Uhu, läste ut HP i natt. Det var så spännande, grät  och skratta omvartannat.
Den slutade inte som man hade tänkt sig, det kan man lungt konstatera.
Visst var den svår att komma in i, eftersom den tog upp så himla mycket från sista boken i början, som man inte kom ihåg, men det arta sig snart.
Och nu, nu längtar jag bara tills nästa bok. Den blir nog ännu mer spännande.

här och nu

Det är nått som jag tränar på, att vara här och nu. Fokusera på dagen, stunden som råder för tillfället. Jag har så jäklans lätt att bara sväva iväg och tänka en massa dumma tankar, som givetvis gör mig grymt mig besviken. Eftersom det aldrig blir som man tänkt. Därför ska jag befinna mig här och nu. Här och nu. Här och nu. Fokusera Malin! 
Och jag ska vara snäll mot mig själv, inte döma och hålla på. Stå på min egen sida, jag har ju bara mig själv, så jag kan ju inte kriga mot mig själv, det är ju dödsdömt. Så jag ska vara snäll mot mig själv. Snäll, snällare, snällast. 

Och leva här och nu. Jäkligt svårt, men grymt bra, för då är man i sanningen och den är det enda sanna.  

vad händer idag?

I dag ska jag göra detta:


- Ringa
faster
- Ringa kusiner ang. sthlm (de är jäkla busy hela tiden. ringer o ringer)
- ha sista samtalet uppe på sjukan
- Fika med Sara
- Köpa julkort o posta
- och givetvis skriva på reflektionen (haha, försöka går ju alltid)

Done, skönt. Lite oklart ang. sthlm fortfarande, men som timbuktu säger "de ordnar sig"
Ang. reflektionen, poletten föll ner idag och genast så kändes det mycket lättare.

Tillägg: Det är inte ett smart drag att vara i slutet av Harry Potter och Halvblodsprinsen när man ska skriva en relflektion och läsa en massa omvårdnadsböcker. Väldigt dåligt...Därför ska jag nog försöka läsa ut HP i kväll,  så man blir ostörd resten av helgen. Haha. Försöka kan man ju alltid.

åh, denna låt!!

Brev från 10:e våningen med Thåström. Måste bara köpa hans skiva! blir det första jag gör när jag ska shoppa i stockholm,  om jag hinner ner i tid vill säga...

Läs bara denna ljuvliga text. Kunde lika gärna vart jag som skrev till de som är kvar i Vikingstad/Linköping

Tänkte faktiskt att jag skulle skicka dig ett brev
Eftersom vi aldrig pratar, eftersom vi aldrig ses
Hur går du runt nu bäste broder?
Ser du längst där uppifrån tornet, ser du allt?
Allt det där som gjorde oss till det vi blev.

Du har väl hört att jag flyttar hem igen i vår?
Synd att du aldrig kunde komma ner och hälsa på
Men livet går isär man har så
Fullt upp med sin egen värld
Och jag vet, jag borde ringt dig mycket mer än vad jag gjort...

Ikväll här har jag fyllt mitt huvud med tingeling
Man blir sentimental av ingenting
Tungt sjukhus på Rågsvedsgår'n
& söndagsfyllorna på Skebohov., kommer du ihåg?
Och Lena plingplong var bara 17 år...

är det is på fotbollsplan i år?
Står 13-våningshuset kvar där det stod när jag drog?
Jag minns en massa fester där hos Elton på balkongen,
det var där jag rökte braj för första gången
& hur många timmar har man väntat där nere på stationen
på nån eller nåt som aldrig, aldrig kommer
det känns som om 100 hundra år sen eller om det var igår

Köpenhamn är bra om man inte vill va' med,
det kan gå dar här utan att jag pratar med en själ.
Jag gillar barerna i mitt kvarter,
och månen här är den vackraste som jag vet
Jag kan leva ett helt liv här i hemlighet

Om linje 19 tar mig hela vägen ut,
den behöver inte nånsin nån gång kommer att ta slut
Så ses vi nån dag där längst uppe i tornet
tills dess: ha det gott, och sköt om dig, ta det lugnt,
hälsningar från mig.

dagens låt(ar)

åh, i dag är det många dagens låt. Och alla är från The Cardigans skiva Long Gone Before Daylight

Först ut...

You're the storm

oh it's healing - bang bang bang
I can hear your cannons call
you've been aiming at my land
your hungry hammer is falling

and if you want me I'm your country

I'm an angel bored like hell
and you're a devil meaning well
you steal my lines and you strike me dumb
come raise your flag upon me

and if you want me I'm your country
if you win me I'm forever - oh yeah!

Nästa...

For what it's worth

hey, baby come 'round
keep holding me down
and I'll be keeping you up tonight
a 4-letter word got stuck in my head
the dirtiest word that I've ever said
it's making me feel alright

for what it's worth - I love you!
and what is worse - I really do
for what it's worth - I'm gonna run run run
'til the sweetness gets to you
and what is worse - I love you!

hey, please baby come back
there'll be no more lovin' attacks
and I'll be keeping it cool tonight
the 4-letter word is out of my head
come on around, get back in my bed
keep making me feel alright

och sist...

Communication

I didn't really know what to call you
you didn't know me at all
but I was happy to explain

I never really knew how to move you
so I tried to intrude through
the little holes in your veins
and I saw you

but that's not an invitation!
that's all I get
if this is communication
I disconnect
I've seen you, I know you, but I don't know
how to connect
so I disconnect

Hela den skivan är grym.


Och ja, jag vet, jag borde ägna mig åt Barbosa och Klang men vem orkar???

fynd

idag har jag fyndat ännu mer böcker (fucking studentlitt) är så jäkla glad =) sparat massor med pengar, typ 1000 spänn.

laddar

inför redovisningen idag. Gu va skönt o bli av med den. Sen är det barareflektionen kvar. Trodde ju som sagt att jag bara har en bok kvar när jag karvat mig igenom "familjefokuserad omvårdnand" men så är fallet icke. Nope, Barbosaboken skulle tydligen vara med också. Fan. Han är lika trist som familjeboken. Det borde vara förbjudet att skriva tråkiga böcker. Och svårbegripliga. Tacka vet jag Thorsén, han har skrivit den bästaste omvårdnadsboken.

första boken

nu har jag arbetat mig igenom första boken, hittat en del bra stycken. Känns bra. Nu ska jag bara ta och skriva ner dem, sen ska jag börja på den andra boken. Sen har jag bara en bok kvar... Gu va kul... not...
Detta suger hårt, hårdare hårdast....


dagens låt...

FanFanFan med Thåström. Den är så ruskigt bra. Hela han är så bra, gillar honom. Vill ha hans senaste skiva, vill gå på konsert med honom. Jag vill, jag vill, jag vill!
Alla klockor och körer
Alla himlens orglar
Skulle vart för oss

Alla trummor och trumpeter
Alla sagor alla under
Allt på en å samma gång

Fan Fan Fan, det skulle vart du

Fast de va så kort romans vare
Nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två

Fan Fan Fan, det skulle vart du
Fan Fan Fan, det skulle vart du

borde läsa...

denna hemska bok, se bara så jäkla trist den ser ut o vara, så är det med alla omvårdnadsböcker. Om de försökte hotta upp böckerna lite så kanske man skulle läsa dem lite mer... orkar inte läsa... ska nog läsa lite Harry Potter istället, i sängen, och sen sova.. Harry Potter, han är en hyvens kille han =)

ny upptäckt

I dag upptäckte jag Doktor Kosmos!
Visst, ok, jag kanske är lite sen, men va fan, bättre sent än aldrig.
Nu ångrar jag att jag inte upptäckte dem lite tidigare, för de var nämligen här i stan förra helgen....
Man kan inte ha tur i allt.
Jag har mest tur på tentor tror jag.

svårhanterliga

Jag o K har kommit på det! Vi har löst problemen! Anledningen till varför killarna inte "vill ha nått fast, men gärna kk" är: Vi är för snygga, självsäkra, sexiga och så underbara att de inte klarar av att hantera situationen.
som Robyn sjunger
But, let me tell you how it'd be
You won't get with this you see
Cuz you can't handle me

It’s just a simple fact that you can’t seem to handle me

fram-och baksidor

Usch, jag borde plugga...

börja skriva reflektionen och framförallt skriva iordning mitt manus...

blä, det är detta som är baksidan av omvårdnand. Allt har ju sina fram och baksidor. Omvårdnadens framsida är att det är slappt och man får mycket tid över till annat. Baksidan är att det är så trist så att man inte orkar ta tag idet, och att det känns så lätt så att man skjuter upp  det hela tiden.

Andra fram- och baksidor:

Singelivet
Framsida: du kan göra precis vad du vill, flirta hej vilt och sova med en och pussa på en annan. Du har bara dig själv att tänka på.  
Bakisda: Det blir sporadiskt med närhet. Man får det inte var dag och det finns ingen som pussar dig go morron och go natt. Man lurar sig själv med sporadiska närmanden.

Alkohol
Framsida: det är gott (oftast) och man blir glad och uppåt
Baksida: man kan göra så himla många snedsteg och få i sig för mycket. Baksmälla är en stor del av baksidan




dagens låt?

Där elden falnar (men fortfarande glöder) med Lars Winnerbäck har iaf stor chans

(pratade med K nyss och vi pratade om den, och den är så ruggit sann, och Lars är så grymt bra på att skriva precis så som det är. Love it!)


Du har vunnit och förlorat,
du har sett dig själv i spegeln
Du har vaknat i fel säng, du har vart kär
Och framtiden väntar som farlig gåta
Man har bråttomdit, sen är man där
--------------------------------------------------
Vem som helst kan avge tomma löften
och göra hål där dom lovar och svär
Det är lätt att hålla käften
och svårare att säga som det är
 

 

Speciellt det där sista om att hålla käften... varför säger man inte sanningen... Som min faster sa till mig i går "Människor kan leva med allt utom sanningen" typ ungefär, iaf så är man ruskigt rädd för sanningen och därför så ser man till att göra allt för att undvika den...


embolimys

var det tänkt att vi skulle ha hemma här i  kväll... borde verkligen se till o fixa nått gott o tugga på till alla, samt diska och röja lite så folk kommer lite längre än till farstun.

borde sätta igång genast, men blev helt off efter tentan i morse, alla telfonsamtal jag pratat och Harry Potter somj ag läst, så jag var tvungen att sova ett par timmar...


pasta carbonara

- 200 gram bacon
- 4 äggulor
- 1 dl grädde
- 150 gr riven pemesan (eller vanlig ost)
- salt
- peppar
- pasta till 4 pers

klipp baconen, fräs den sedan i en stekpanna, tills de blir så som du vill ha dem. Sett dem till sidan. Vispa samman äggulor, grädde, salt , peppar och hälfen av osten. Koka pastan . Blanda pasta, bacon och sås. Servera genast!

kladdkaka

- 1 krm salt
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 100 g smält margarin
- 4 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1½ dl vetemjöl

vispa ägg,socker och salt poäst. Häll i resten av sakerna. Blanda väl, häll smeten i smörjd o bröad form. grädda i nedre delen av ugnen (150-175°) i 25 minuter


anders o måns

det är bra att det finns webradio, nu kan jag lyssna på mina morgonpassfavoriter anders o måns fast jag gick upp när sista halvtimme var inne påslutspurten. Asbra!

dagen som var

I dag skulle jag ha pluggat läkemedel, läst artikel till reflektionen,diskat.

Jag har lallat runt här hemma, internettat, lagt upp ett par byxor, skapat disk, dratt fram en massa bröte, lyssnat på musik, drömt mig bort, funderat, msn'at med K, gjort nästan allt jag skulle göra ang.
Emboli, vart på Gungners Julkonsert (underbart vackert), gått sträckan nacksta-stan tre gånger, diskat, räknat ett par tal (men inte tillräckligt-fattar inte spädningen), läst en av tre sidor av artikeln.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa Harry Potter.


Godnatt

quiz

1.Vad är klockan? 16.06

2. Ditt namn som det står på födelseattesten: Malin

3.Smeknamn: inget

4.Piercings: i öronen

5.Ögonfärg: Grönmelerade

6. Födelseplats:
Linköping

7. Favoritmat: Mariannes scampigryta(b.l.a)

8. Någonsin varit i Kalifornien? Nix

9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? nope

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja

11. Varit med i en bilolycka? Ja, en gång

12. Krutonger eller Baconbitar? beror på

13. Favoritdag i veckan: Fredag och Lördag

14. Favoritrestaurang: den som jag o ola var på båda kvällarna i Ljublijana och Captain Cool på Egina

15. Favoritblomma: jasmin

16. Favoritsport att titta på: Hockey, Handboll, Hästsport

17. Favoritdryck: Vatten

18. Favoritglass:
choklad

19. Walt Disney eller Warner Bros: wd

20. Favoritsnabbmatsrestaurang: max o subway

21. Vilken färg har din sovrumstapet? kaffelatte

22. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? noll

23. Vem fick du ditt senaste e-mail ifrån? vd'n på kårhuset

24. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort på? "nu eller aldrigresa"

25. Vad gör du oftast när du är uttråkad: internetar, ser på tv, läser en normal bok

26. När går du och lägger dig? efter kl. 22

27. Vilket TV-program: Cityakuten, Nannyjouren (kommer bli asbra morsa, haha), Aktuellt

28. Var ut och åt middag med senast: familjen tror jag

29. Ford eller Chevrolet? Ford

30. Vad lyssnar du på just nu? Helena Bergström "Aldrig ska jag sluta älska dig"

31. Vilken är din favoritfärg? Rött, Blå, Grön

32. Sjö Hav eller Flod?: Hav

33. Hur många tatueringar har du?
 två

34. Vilket klockslag blev du färdig med detta: 16.15

35. Har du någon gång kört slut på bensinen? Nej, aldrig helt...

36. Katter eller hundar? katt

katrinskivan

  1. That's what friends are for
  2. Peter Makena: the invitation
  3. Eva Cassidy: Songbird
  4. John Lennon: Woman
  5. Ani DiFranco: You had time
  6. Ronan Keating: When you say nothing at all
  7. Lars Winnerbäck: Fria vägar ut
  8. Helena Bergström: Aldrig ska jag sluta älska dig
  9. Björn Afzelius: Sången till friheten
  10. Anna Ternheim: My secret
  11. Ani DiFranco: Served faithfully
  12. Lars Winnerbäck: Mareld
  13. WetWetWet: Love is all around
  14. East17: Stay another day
  15. Avril Lavigne: I'm with you
  16. Savage Garden: TrulyMadlyDeeply
  17. Lars Winnerbäck: Psalm i Januari
  18. John Lennon: Power to the people

dagens låt

I'm sensitve med Jewel


You always tell me that is impossible
To be respected and be a girl
Why's it gotta be so complicated?
Why you gotta tell me if I'm hated?
So please be careful with me, I'm sensitive
And I'd like to stay that way.

snö!!!

Nu har det snöat nästan konstant i två dygn, lovley!
Det är så härligt, blir så där barnsligt glad, och vill helst bara ut i snön och göra snöänglar och snögubbar och snölyktor och åka pulka och leka. Det var tider när man bodde i Norge, då gjorde inte M och jag nått annat än lekte hela dagarna.  
Saknar Norge grymt mycket, tror inte det går en enda dag utan att jag tänker på dem.
När jag tänker på lycka så tänker jag på Norge. Åh, vill fara dit!

Mammalimpa

- 2pkt jäst
-1 tsk salt
-1 liter mjölk (37°)
-1pkt brun farin (500g)
-1pkt rågsikt

Värm mjölk, tillsett jäst, häll i resten av ingredienserna.Arbeta degen slät och fin. Låt jäsa till dubbel storlek, baka ut till fyra limpor. Jäs på plåt i45 minuter. Pensla med vatten. Grädda mitt i ugnen (175°) i 45-50 min.


puss

nattsamtal med K.
Killar kommer bli vår undergång.
Bättre med biogodis, knäcka valnötter o bästa vännen. 
och katrinskivan, den ska jag lyssna på nu, när jag ska krypa ner under täcket.

Godnatt

Harry Potter och den flammande bägaren

Såg filmen nu ikväll, himla bra!! Åh, jag gillar Harry och Hogwarts och  hela trollkarlsvärlden!
Det var precis som A-S sa: de har tagit detbästa från boken och fått det skitbra=)
Spänning o romatik  i bästa miljö

korvstroganoff

- en halv ring falukorv
- två små lökar
- matlagningsgrädde(lagalätt)
- tomatpuré

hacka lök och  tärna korven, bryn detta i en gryta, häll sedan i tomatpuré (ett par matskedar) och sen grädden (ca 2 dl). peppar o salt. Man får höfta lite, så de bli juste konsistens på de hela =) och för guds skull: smaka av!

med fullkornsris


bra gjort domaren

Bra Göta Hovrätt, att höja straffet från fem till sju år, men kunde ni inte höjt det ännu mer?!?!


otroligt men sant

Var och hämtade ut tentan idag. Blev helt rädd när läraren sa att hon var tvungen att kolla en gång till på den innan jag fick den. Sen fråga hon vad det stod på Ladok, G svarar jag. För det  var nämligen så här: jag hade ett halvt poäng under godkändgränsen med duggan inräknat. Men jag fick G ändå!
Fick god lust att krama om henne!

Godkänd men ändå inte.
 

mordet på marcus

Varför är Stockholms stad så fega, de vågar inte låta Macus föräldrar lägga dit en minnesplatta mot våldet, för att " det kommer bli så många plattor".
Ja, men så fan att det kommer att bli många plattor, så länge ingen säger ifrån på allvar! Dessutom så får ju idioterna som sprkade ihjäl Marcus sjukt låga straff, knappt inga alls, vad är det för sätt. Här visar ju domstolarna att det är ok med våld, man får ju ändå inget vidare straff för det, så det är bara att gå och puckla på var människa som du tycker irriterar dig. Fy fan, detta är pinsamt rent ut sagt.

uppdatering

nu har jag uppdaterat på fotosidan

Nu ska jag nog ta och käka frulle, sen blir det träna, räkna läkemedel med S på skolan, och hämta tentan!!! Spännade, undrar hur många poäng över G jag var?
Ikväll blir det möte med Emboli
och den bio. fast jag vet inte vilken än...

ny fotosida

från och med nu så läggs foton upp på denna sida . Länk finns i marginalen här på bloggen, och jag lär meddela om det sker några uppdateringar.


dagens låt

Dom andra med Kent


En ensam kvinna söker man / Svar till: Hjärtat talar sant




de ordnar sig...

Det kan man lugnt säga att det gör, fick pratat med tentasamordnaren, och jag kan lugnt gå o skriva läkemedelstentan på lördag, pewhu.

Nu ska jag städa och julpynta =) köpte valnötter idag, mums vad gott!


kram

saknar K jättemycket! och det är hur många dagar som helst kvar tills vi får ses!
behöver bara en stor varm kram! så att man orkar lite mer

charlie-feel-alike

Känner mig lite som Charlie-the bachelor: Sara B eller Krisily, det är frågan....

morgonens oljud

min grannes hund har skällt oavbrutet i två timmar denna morgon, nu verkar den äntligen ha slutat. Den hunden skäller ofta och mycket, varje gång den ska rastas och befinner sig i trapphuset på väg ut skäller den. Det låter förjävla mycket då kan jag säga...
dessutom så är det nån repartör i lägenheten ovanför, som också hörs.

Mitt humör som redan är skit blir inte direkt bättre av dessa oljud... dessutom började hunden skälla igen.  

Det är lite synd om hunden egentligen,
det kan inte vara bra när en hund skäller så där mycket.
 

fuck

åh, nu blir jag så där superduperorolig, att det är försent att skriva upp sig till tentan, är nästan hundra på att man ska göra det en vecka innan, och då skulle jag alltså gjort det i fredags och idag är det måndag och imorgon tisdag, och då får vi se hur det blir. Då får jag vänta med att skriva, tills januari, och klarar jag den inte då så är det ju bara att söka dispans för att få gå ut på praktik. 
Blev ännu mer nere nu.... räcker med problem tack.  Och det det är ju bara så att jag bara har mig själv att skylla, som alltid...

att göra innan sänggående

är verkligen seg idag.... Men nu jäklar ska jag ta tag i det som måste göras. Har sovit en timme och det behövdes...

- Skriva om ADHD o maila E o V
- Skriva om min undervisningsdel
- Plugga läkemedelsräkning (omtenta på lördag!) shit- har inte skrivit upp mig!!!! dubbel-shit
- Ta tag i berget med disk


Kyckling med pestosås

- kycklingfilé i tärningar 
- purjolök
- Creme fraiche
- Pesto
- salt o peppar

Bryn purjon,  och lägg i kycklingen, när de nästan är genomgjorda, häll på cremefraichen och pesto efter behag, så att det blir som en sås. Salta och peppra. Servera med pasta, gärna färsk.

Man kan även byta ut kycklingen till lax, och cremefraichen till matlagningsgrädde.

Supergott!



jag har

(#) snott den här listan från nån
(#) rökt en cigarett
(# ) rökt en cigarr
(#) varit full
( ) hånglat med någon av samma kön
(#) varit kär
(#) blivit dumpad
(#) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(#) haft känslor för någon som inte kännt samma sak
( ) blivit arresterad
(# ) hånglat med en främling
(#) gått på en blinddejt - Typ?
(#) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(#) skolkat
(#) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(#) flygit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(#) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(#) tagit smärtstillande
(#) älskar eller saknar någon just nu
(#) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(#) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(#) byggt ett sandslott
(#) hoppat i en vattenpöl
(#) lekt uppklädd
(#) hoppat i en lövhög
( ) åkt släde
(#) fuskat när du spelat spel
(#) varit ensam
(#) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(#) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning USCH :'(
(#) rört en orm
(#) sovit under stjärnorna
(#) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(#) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(#) vunnit en tävling
(#) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(#) haft kramp
(#) känt dig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(#) hatat ditt utseende
(#) varit vittne till ett brott
(#) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(#) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(#) varit vilse
(#) varit på andra sidan landet
(#) simmat i havet
( ) kännt som om du håller på att dö :'(
(#) gråtit dig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(#) sjungit karaoke
( ) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(#) busringt
( ) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(#) skrivit ett brev till tomten
( ) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(#) blåst bubblor
(#) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(#) åkt rullskridskor
(#) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
(#) burit pärlor
(#) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(#) kysst en spegel
(#) sjungit i duschen
( ) burit en svart klänning
(#) drömt att du gift dig med någon
( ) limmat fast din hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(#) suttit på ett tak
(#) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(#) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(#) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(#) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
( ) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(#) fångat en fisk och sen ätit den
( ) fångat en fjäril
(#) skrattat så mycket att du grät
(#) gråtit så mycket att du skrattade
( ) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(#) sovit naken

nu blir de bröllop

prata precis med kusin vitamin, och berätta att jag ska gå på hennes bröllop. Hon blev jätteglad, och jag med, och jag sa att när de gör bordplaceringarna så måste de sätta mig vid folk jag känner. Och det skulle hon ta hänsyn till. Bra. Jättebra!


veckans skivor

De två mest spelade skivorna denna vecka är

Christian Kjellvander  "Songs From A Two-Room Chapel"

och

Peggy Lejonhjärta  "Viskingar och Rop"

åh, linköping

Kolla vad fint, Linköping, stad i ljus.

då var man godkänd

I går kom resultatet på MedVe-tentan upp, JAG KLARADE DEN!!!!
Fy fan vad skönt! Blir så stolt över mig själv =) Ringde helt tokglad till typ hur många som helst!Kändes som hela världen var tvungen att veta =)
Skööööööönt!