27 januari.

Jag borde inte gått upp i morse.

Jag hade planerat att köra i skidor på Skogsvallen idag. I går fick jag höra av en vän att det skulle bli snöoväder idag. Jaja, tänkte jag i morse, när inget snöfall syntes. Packade väskan och skidorna (som jag hjälpligt försökt vallat glid på på morgonen) och tog bussarna mot Skogsvallen. När bussen närmar sig utkanten av stan och jag tittar upp från min färdlektyr ser jag inte mycket ut. Nu har alltså snön kommit.
Väl framme på Skogsvallen snöar det rejält. Jag tänker: Jag är ta mig sjutton galen. Men men, lite träning i dåligt väder är ju också nyttigt. Spänner på mig skidorna och börjar inta första varvet. Minst två ska jag köra är tanken. Det börjar inte bra. Min glidvallning är riktigt usel. Fästet har jag däremot lyckats väldigt bra med. Kämpar mig runt och har nära till gråten. I sista backen som leder ner till start/mål ser jag att det ligger en gren i spåret. Den vill jag INTE ha under mina skidor. Tar fram staven och planerar att lyfta bort grenen lite fint. Men staven fastar och det smäller till. Staven har gått av på två ställen. Så det är bara att klä på sig täckkläder och åka in till stan igen och gå och köpa mig nya stavar. Dyrt som fan. 

Så nu sitter jag i pjymasen igen. Skulle vilja gå och träna på friskis och svettis, men vet i fan om det är lönt att gå ut i detta väder.

26 januari

Grattis Anna, min käre vän! ♥

15 januari.

27 år. En väldigt bra födelsedag. Top notch. Mys med Annso. Skrattade så jag fick kramp i magen. Hela kvällen. 

Nu ska jag sova. I morgon kommer mamma, bror, kusin och moster. 


Och jag blir så rörd av alla gratulationer på fb, sms, och samtal. Lilla jag. 




14 januari.

Har skidat idag. 8,3 km. Totalt 28,1 km. Bra. Bra. 33 km gjorde jag innan tjejvasan 2009. Ligger bra till i år alltså. 

Något som inte ligger bra till är statusen på min lägenhet. Jag borde röja lite. Och ännu värre är: min hårtork brann. Idag. Lägga sig med fuktigt hår är aldrig roligt. Dagen efter. Skit. Och igår välte jag ut mortossoppa på mattan. Som jag fick släpa in i min minimala dusch (den är iaf inte gjord för o duscha en stor stor matta). Och som typ är asseg på att torka. 

Tillråga så skrota jag i spåret idag. 

I morgon måste bli smärtfri.

12 januari.

Farmors födelsedag, hipp hipp hurra!

Ledig idag, ledig i morgon.
Den här dagen har varit produktiv.
Först var jag och klippte mig kl. 8.00. Sen så kom darling K och hälsade på ett par timmar. I väntan på A-S så fixade jag ny köksgardin och tog ner adventsstjärnorna. Jag o A-S gjorde pannkakor med grädde och sylt. Och efter det har jag sicklat av glidvallan och värmt in fästvalla på skidorna, organiserat om mina två förråd så att matkällaren får agera hantverksförråd. Har också rensat och gjort fint i garderoben i hallen och i brudkistan. Och så en sista sak, lämnat in och fått tillbaka Sonja som numera är dubbad.

8 januari, forts.

Sov till ett eller nått. Sen upp. Sytt i ordning nya gardiner till rummet. Träna på eftermiddagen. Gött. Sen hem. Äta sushi och dricka vin till middag. Sen somna till på spåret. Har hängt tvätt. Måste städa. Gå upp på vinden. En annan dag. I morgon. Måste bli gjort innan lördag är slut. 

Fick finaste blommorna med blombud av B. Fina B. Som förstår. Som jag kan säga precis vad jag vill till, om jag bara vågar. 
Och i morgon blir det till o krama Annso. Som jag saknar den bruden. Gött att hon flyttar till rätt sida av landet.

och så grattis till Älo!

8 januari.

Det är så skönt att lätta sitt hjärta. För de som verkligen behöver höra. Veta varför beteendet är som det är. Och då är det ännu skönare när det möts av förståelse. Och det är så skönt. Skönt att kunna få vara sig själv. Vänskap kallas det.

Ännu en lugn natt.

Ska kanske virka lite på Knappens filt. Så den blir klar innan födelsen. Jag tror det är sista bebisgrejen ska göra på ett bra tag nu. För sundhetens skull.

7 januari.

Mitt i natten.

Sov uruselt i natt (alltså natten till den sjätte). Fast jag inte borde. Tänkte jag. Efter min emotionella urladdning på kvällen. Drömde konstigt. Obehagligt. Känslomässigt kaos.

Nu är det natt igen. Och jag jobbar. Vi har det väldigt lugnt. Inte bra när man är trött. Ska dricka lite mer choklad.

Kan rekommendera Carolina Wallin Perez. Gör fina tolkningar av fina Kent-låtar.

5 januari.

nu är det slut på självömkan. 

be happy!

3 januari.

Nytt år. Nya möjligheter.

Dagarna hemma gled förbi fort. Träffade Rödtotten. Såg bröllopsfilmen. All ångest över mitt tal släppte. För det var så himla bra. Jag är så sjukt nöjd. Att jag ansträngde mig. Att jag utstod smärtan och nervositeten över att stå upp och prata inför 70 personer. 

Också haft skidpremiär. Hittills 12,5 km i benen. Nästan mer än jag hade innan tjejvasan förra året. Bättre förutsättningar detta år. Måste bara ta till vara på den. Utnyttja snön. Och kommer direkt kraven, som en grå massa lägger de sig över mig. Jag blir totalt omotiverad. Inte bra. Och mitt egentliga problem är att det inte är lättillgängligt med spår. Att jag måste åka buss, gärna byta buss. Att det är lite meck. Att jag inte har någon bil. Och jag vet att detta inte är vettiga ursäkter. Men det är min ursäkt. 

---------------------------------------------

Och så lite som ligger i mig. Tankar om livet. Om existensen. Samexistensen. Med sina vänner. Vännerna som är ihop med någon. Som planerar familjeliv. Som har familjeliv. Som är flera år före mig i den samhälleliga utvecklingen. Som jag inte orkar umgås med. Som jag blir bitter av. Som jag vänder ryggen till. För att det gör så jävla ont. För jag orkar inte prata hormoner, giftmål och blöjsorter. Det är inte för att jag inte vill umgås. Jag vill hänga med mina vänner. Vara med dem. Ha dem så som det var. Var förut. För jag tycker om dem, jag vill egentligen inte undvika. Men jag orkar inte. Inte när jag endast suktar över lite närhet. Fylla på dosen. Så jag kan få en bolusdos. Så jag står ut. 


----------------------------------------------