valfrihet

vad är det med dessa jumpsuits? så jävla opraktiskt och fult! gillade det inte när det kom där i mitten på 90-talet, och inte nu heller. tur att man får välja själv vad man vill ha på sig!

och varför har alla snygga bikinis halterneck? halterneck är jättesnyggt, men jag kan bara inte ha det, det är så fruktansvärt obekvämt. 

precis som man får välja hur man vill inreda hemma. för det finns så fruktansvärt fula saker att placera ut i sitt hem. som ändå ska vara modernt på något sätt. som sagt: tur att man får välja själv.

26 maj.

I går på träningen fick jag blixthuvudvärk under sista delen. Jag tänker" nej! mitt aneurysm! Snart börjar jag väl kräkas." Efter att allt är klart och jag ligger halvt död, så frågar tränaren hur det är med mig, jag svarar att jag fick så jävla ont i huvudet. "Syrebrist i hjärnan. Den säger bara ifrån." Så olika referenser vi har. Som tur var var en av de andra deltagarna massör, och hon börja knåda och stretcha nacken. För jag tror det är där det sitter. Jag är så sjukt stel där. Inte nog med huvudvärken. Jag fick ett blodsockerfall, det värsta jag varit med. Så när jag kom till jobbet och skulle försöka få i mig min lunch gick det bara inte. Jag gick och la mig på bakjoursrummet och sen blev jag hemskjutsad av en kollega. 

I dag är jag hemma från jobbet. Vaknade helt tjock i halsen. Blir hemma i morgon med. Ska lägga mig på spikmattan. Och så ska jag på massage på måndag. Måste få ordning på nacken. Jag vill inte ha ett cervikalt diskbråck. 



Random mobilanteckningar vårvintern 2011



Pratar i vi-form om allt. Vi o vi hela tiden. Vi var på bio, vi käkade middag. Jag ska säga jag. JAG var på bio. Undrar vad det beror på? Rädd för att det låter ensamt? Det låter mest osjälvständigt.

------------------------------

Behöver inte vara rädd. Fast jag blir det. För det är annorlunda. Tillåtet. Som att gå mellan två världar. Tillåtande o rädd men sunt. Bekant o tryggt men osunt.

------------------------------

Guess what? I'm not a robot.

------------------------------

Försöker att inte berätta allt på en gång. Tex när jag träffat någon. Försöker hålla på det och vara i känslan, känna på den själv innan den gås igenom o analyserars med vänner. Allt för att jag lära mig känna in mer o lita på känslan.

------------------------------

Naturligt. Okonstlat. Bara bra. Och det var mysigt. Att prata. Och kramas. Varm kram som sitter kvar.

------------------------------





15 maj.

Grattis till mig själv på Sofia-dagen. Tänkte fira med ingenting alls. I dag är det arbetsdag. Och innan dess ska jag plocka här hemma. 

Pelargonerna fick flytta ut lite igår, för att sedan komma tillbaka till värmen inför natten. De är som mina små barn de där växterna. 

I går hände även andra roliga saker. Först var jag och provade CrossFit. Hur bra träning som helst. Så jag cyklade direkt och sa upp F&S-kortet och köpte mig kort på CrossFit-stället i stället. Sen så postade jag även blanketten om att gå ur Vårdförbundet. Egentligen tycker jag att facket som idé är hur jävla bra som helst. Men när facket som tilldelats mig inte klarar av att förhandla till sig bättre förmåner och löner kan det vara. Så det är lite i protest som jag går ur. Samt att jag sparar 250 kr i månaden. 

För nu måste jag spara pengar. Jag ska ju till Indien i december! Med Yogastudion i Sundsvall. Jag ha drömt att få åka på deras indienkurs sedan jag gick på yoga hos dem och i år föll det sig så bra alltihopa att jag kan följa med! Jag är så LYCKLIG! 2,5 vecka med yoga och ayurveda. Underbart. 

Gårdagen bjöd ju också på en propplösare, fick ju stopp i avloppet i fredags, grannen och jag. Men tillslut fick vi låna föreningens rensband och nu är propphelvetet borta.

I går var det också kvalitetshäng med Annso. Inte en dag för tidigt och aldeles för länge sen vi sågt. Mysigt, mysigt, mysigt!
Kvällen avslutades med dans med USDK. Det är så fruktansvärt kul att dansa! Bugg, swing och Boogie-woogie blev det mest igår. Försökte lära mig vals, men min stackars kavaljer snubblade kanske 10 gånger över mina ben som inte rörde sig som de skulle, haha.
----------
I dag har jag värsta träningsvärken.

11 maj.

För 10 år sedan körde jag upp. Och sen dess har jag haft körkort. Herregud vad tiden går fort.

5 maj.

Det är underbart med en helt nystädad lägenhet. Till och med kaklet i badrummet har fått sig en omgång. Det ser i princip nykaklat ut nu. Synd bara att jag är så odiciplinerad angående städ, inte alls som när jag var liten. Men just nu kom jag på varför jag slutat. Det måste ha att göra med månadspengen. Det var ju den som gjorde att jag började städa mitt rum själv. Och nu får jag ju ju lön för andra sysslor än att städa mitt rum, alltså ingen motivation. Motivationen kunde ju i och för sig vara att det blir så här härligt snyggt och dammfritt som det är just nu. Men när det krävs storstädning en gång i veckan för att hålla skiten borta vet jag inte om jag vill längre. 

I kväll ska jag på vernissage, ett par vänner som ställer ut hemma i lägenheten. Ska bli kul med inspiration. Som jag inte kan få nog av just nu. Håller verkligen på att utvecka min kreativa sida. Och det är så fruktansvärt roligt. Finns så många projekt jag skulle vilja dra igång. Och kanske ha en vecka ledig och bara dra fram alla tyger och härja vilt. Sånt tycker jag är roligt. Ett syrum hade ju varit optimalt.