roliga händelser

förrgår fyllde K år, min kusin blev mamma och M lämnade ifrån sig vd-telefonen!

i dag fick vi vår lägenhet, den vi helst ville ha, och mamma och pappa vann budgivningen på huset de ville ha!

vår nya lgh


Att söka jobb: del 4

Ringde till avd.chefen och sa att jag accepterade lönen och att jag ville komma och hälsa på. På tisdag avgörs det. På fredag vet vi var vi ska bo.

Allt går ruskigt snabbt, men kan det vara mer meningen när allt flyter på så här bra?

missa inte den spännande fortsättningen om exakt en vecka

Att söka jobb: del 3

I dag ringde det i telefonen. Avd.chefen.
De erbjuder en pisslön. Mycket mindre än jag har nu.
Jag ska fundera till i morgon.
Jag ringer facket. Och det är egentligen en bra lön jag erbjudits för att vara nyexad, enligt måtten på Akademiska. Skamligt.

Så nu är frågan. Vad är pengar värt?
Är det värt att gå ner i lön för att få ett toppenjobb?
Är det värt att gå ner i lön för att garanterat få vara ledig helger och röda dagar?
Är det värt att gå ner i lön och veta att du har ett bra jobb med stora chanser till fast anställning samt bra utvecklingmöjligheter (även lönemässigt)?

Kanske det är värt



Fortsättning följer



27/8

innan lönen landat på mitt konto har jag redan hunnit shoppa detta (tack vare nätet och faktura)
- Linser
- Vänner säsong 2
- Little miss sunshine/ last king of scotland
- Lars Winnerbäcks nya

i morgon ska jag shoppa följande på stan
- pass
- joggingskor
- växtnäring  
- och lite annat smått och gott 

kloka ord från faster

går det lätt är det rätt

Att söka jobb: del 1 & 2

Del 1
Jag skickar lite ansökningar till olika avdelningar på Akademsika, Uppsala på söndagen. Mest för att jag är så bitter över att sjukhuset här i stan bara skär ner på all verksamhet och noll jobb finns att tillgå. På tisdagen ringer en avdelningsschef och säger att han jättegärna vill att jag börjar jobba hos dem. Jag vill ha lite betänketid... till tors...

Del 2
Jag och M diskuterar fram och tillbaka hur vi ska göra på tisdagen och onsdagen. Vi söker en massa lägenheter och funderar om vi vågar chansa, tacka ja till var sitt jobb innan vi säkert har ett boende (även om vi ligger bra till så vet man aldrig...). Vi bestämmer oss för att chansa. På torsdagen ringer jag upp avd.chefen och säger att jag väldigt gärna vill komma och jobba hos dem. Han ska bara prata med ytterligare lite folk, och sen ska jag komma ner på besök och så. Han ska höra av sig till veckan...


fortsättning följer...

i morgon...

...avgörs framtiden.


och dagens hjältinnor kan mycket väl vara jag o E. Mest E.

9½månad av Annika Lantz

Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet. Då måste mitt liva vara förlängt rejält efter att ha läst Annika Lantz bok 9½ månad. Jag skrattade från första till sista sidan. Den handlar om Annikas mammaledighet och är skriven i dagboksform och det är som att lyssna på ett programavsnitt av Lantz i P3. Samma humor, samma vasshet och bara så bra!

Boken får 3 ½ hjärta av 5

image40image40image40image41

music & lyrics

I går såg jag o M filmen music & lyrics med Hugh Grant och Drew Barrymore. Hade det inte varit för att jag tycker bra om Hugh så skulle filmen fått noll hjärtan av fem. Filmen handlar om Alex (Hugh  Grant), avdankad 80-talsungdomsidol, som ska skriva en låt till popstjärnan Cora (typ Britney goes india). När den ordinarie blomskötaren är på semseter så får Sophie (Drew Barrymore) ta hand om Alex plantor i stället och helt plötsligt så håller de på att skriva en låt ihop och hipp som happ så är de ihop, men så kanske de inte ska vara ihop,  eller....

Typisk amerikansk film.

får ett  hjärta av fem

image40

18 augusti

Jag är bättre, helt klart. Kunde kanske jobbat idag, men denna gången ska jag banne mig vara frisk innan jag går tillbaka till jobbet. Med tanke på att jag egentligen varit sjuk i ca 2 veckor sammanlagt och bara varit bortafrån jobbet i två dagar så tänker jag inte gå tillbaka i förtid. Men i morgonbitti styr jag kosan mot sjukhuset med så mycket rekvisita för en sjuhusserie som utspelas på 70-talet så man knappt vet hur man ska reagera. Skratta eller gråta? (över rekvisitan alltså.) Men är man världens fattigaste landsting där man ska spara 90 miljoner så kan man inte renovera. Det går bara inte.

Förövrigt så tänkte jag gå till ica idag. Jag har varit ute en gång sedan i onsdags och då slängde jag sopor. Så det ska bli uppfriskande med lite luft. Och förhoppningsvis börjar jag inte svettas av att gå NER för trapporna. =)

16 augusti

Det blev att sjukskriva sig i morgon och lördag till att börja med. Den här treledigheten blev ett par dagar längre. Men så har jag inte känt mig bra på väldigt länge, känt att  det har legat där under ytan och bara väntat på att jag ska slappna av så det kan bryta ut.
Så här sitter jag. Svettas och fryser omvartannat. Har noll energi och snor i näsan och kli i halsen.

Fan ta dig förskylningsvirus!

Surströmmingspremiär

Något helt oförståeligt för mig är detta med surströmming. Hur kan folk tycka att det är så gott? Allt det hemska börjar ju redan när man ska öppna konservburken. Stanken är värre än bajamajorna på Hultsfred! Och sedan smaken. När man har gjort i ordning sin lilla klämma och ska börja äta... De första tuggorna som i princip bara innehåller tillbehör och tunnbröd går ju bra, men så snart den jästa fisken kommer in i munnen så hulkar man och allt är på väg upp igen.
I dagens lokaltidningar finns ett antal repotage om denna så kallade delikatess som särskilt bland norrlänningar är extra populär. Och repotagen får mig att må illa.

Jag håller med herr Hagdahl.

?Den anses som en läckerhet af utsöktaste slag, men kalasmat blir den dock aldrig, såvida icke värden föredrar att spisa ensam, eller måhända väljer gäster, som äro utan näsa.?
Ur Kokkonsten som vetenskap och konst av Ch. Em. Hagdahl 1891.

Källa

Underbara Älskade

Handlar om en pappa och en son och deras vardag efter att en bilolycka ryckt bort mamman och lillebror från livet. Kärnbudskapet är att man ska våga prata med varandra även när det är som svårast. Att stötta varandra i den svåra situationen. Jag tror jag började gråta i början av filmen och fortsatt med det långt efter att filmen slutade. Jag tycker det var en fin och bra film med något viktigt att säga.

Den får 4 hjärtan av 5

image40image40image40image40


Linas Kvällsbok

Linas kvällsbok är filmen som baseras på Emma Hambergs bok med samma namn. Den handlar om Linas liv som 15-åring, hur det är att vara ihop med en kille bara för att han tycker att man är "okejsnygg" fast man egentligen är kär i en annan kille (men det kan man inte erkänna för han är ju två år yngre), hur det är att vara nedtryckt av sina enda kompisar och bara vara en allmänt förvirrad femtonåring. Filmen var humoristisk och bra gjord. Samtidigt som jag skrattade fick jag ont i magen över alla känslor från tonårslivet som dyker upp igen.
Men framförallt så är den söt och man blir ändå glad av den, över att det ändå kan sluta lyckligt.

Den får 3½ hjärtan av 5


15 augusti

Är treledig, äntligen. I går, idag, i morgon.  Men nu börjar den där känslan av sjukdom göra sig allt mer påmind när kroppen får slappna av... Inte bra. Vill inte bli sjuk! Har verkligen inte tid med det nu.

Varit på ikea och shoppat idag med A-S. Fick med mig gardiner, galgar, badrumsmatta, bordslampa. sugrör, servetter och en toaborste. Köpte även pocketböcker och lite smått och gått från Apoteket.
Så nu på kvällen har jag sytt upp gardinerna, de blev verkligen jättebra, druckit te med V och pysslat med två tavlor.

tecken på att man jobbar för mycket

jag försöker logga in på datorn med jobbpassword
jag försöker öppna förråd och lgh med jobbnyckel
jag behöver numera mycket sällan ha miktion under nattetid (p.g.a. den välutvecklade sjuksköterskeblåsan)
jag vet inte vilken veckodag det är, jag vet bara om det är jobbdag eller ledig dag


3 augusti

Sista månaden på avdelningen. Och det visar jag genom att jobba 4½ helger på raken. Så då vet ni att jag är busy every weekend framöver. Busy med dollartecken i ögonen. (inte för att vårdpersonal har väldens bästa helgob men ändå...)

Och tänk att solen ska dyka upp i detta isbjörnarnas land nu i augusti! Pls skin extra mycket på mina lediga dagar!



Och även om jag missar solens ankomst så ska jag ju flyga till den i oktober!!