29 juni.

Gårdagen spenderades på följande sätt: Klev av tåget och gick upp till stan för att luncha med Rödtotten. Mycket trevligt. Vi tog ett varv på stan och råkade stöta på gamla klasskompisar. Linköping är som Uppsala fast med ångest konstaterade jag då. Eller satte ord på en känsla jag haft länge. Sen åkte jag till kusin U med familj på eftermiddagen och firade kusinabrnet lite i förskott. Därefter styrde jag bilen till Kisa och mormor. Vi såg på Lotta på Liseberg och pratade. Eller mormor pratade mest och jag försökte hänga med. Men trevligt var det. Avslutade kvällen med en 5-kilometers runda i skogen hemma hos mamma och pappa. Ljuvligt skönt att springa vid tio på kvällen.

I dag har jag först solat. Legat platt på mage i trädgården och läst i kapp Fokustidningar. Vid lunchtid åkte jag till farmor och farfar där de vankades kåldolmar (som jag besällt - älskar farmors kåldolmar) med färskpotatis och morötter från landet. Hade beställt klipptid hos min gamla frisör som jag brukar besöka ungefär en gång i året. Så nu är jag rikigt kort i håret. Nästan lite för kort. Innan jag skulle åka hem skulle jag inom systemet och mataffärn. Lättare sagt än gjort. Visste att systemet var ute i tornby, men trodde det var inne på Ikanohuset. Icke. Det låg vid coop. Det är alltid nått nytt i stan. Nu väntas grillat med rosé tillsammans med mor.

28 juni.

Det är en så skön tillfredsställelse att städa undan och lägga varje pryl på sin plats, ta sina väskor, gå ut och låsa dörren för att gå på semester! (Och det är ju framförallt när jag kommer hem igen som jag kommer uppskatta renligheten i lägenheten. Det är nästan som att börja på nytt. Allt är ett orskrivet blad. Om jag låter bli att leta i gömmorna... )

Ja, då var det alltså dags för semester. Tre veckor blir det denna sommar. Förra året var första gången jag hade tre veckor i mitt liv, men det räknas knappt eftersom jag spenderade två av dem i Norge, hårt arbetandes. Så jag ser detta som första gången med tre jobbfria veckor i rad. 


-----------------

För övrigt så är Robyns nya album body talk pt 1 helt ljuvligt bra!




midsommardagen

Jobbar hela midsommarhelgen, för första gången i mitt liv. Och jag jobbar kväll, dag, kväll. Det kändes konstigt att gå och jobba i går. För mig är midsommar egentligen helig för mig. En helg som jag VILL fira. Så varför lade jag schemat så här? Nu är iallafall helgen snart över och jag går på semester! Det ska bli så skönt. 

För övrigt så tycker jag inte om gångare som går på cykelvägen och gatumusikanter. De är bara jobbiga. Blir förbryllad över hur arg och irriterad jag blir på dem. Men nej tack. Jag vill inte ha med dem att göra. 

Och sen sist så har jag varit i Stockholm och firat kronprinsessan och prinsen. Jag har aldrig sett några som ser så kära ut. Helt underbart. Och givetvis grät jag många tårar den dagen. Vid vigseln, vid talen, vid tårtan. Vid anblicken av dem. Jag är så blödig. Har blivit det. Bejakar min känsliga sida. Kämpar inte emot den delen längre. Vilket är otroligt skönt.