idre 23-30 december

Strax efter Örebro, där jag förövrigt strålat samman med resten av la familia, började fläkten i Ådin att strejka. Och det dröjde inte länge förrän den var död. Kaputt. Resan till Idre tedde sig därför kall. Mor och jag svepte in oss i varsin frottéhandduk, som höll kylan på lite längre avstånd.

När vi så anlände till stugan, där första tredjedelen av resesällskapet redan var på plats,  var den utkyld, givetvis.  Det var bara att dra på sig hellyhansenbyxorna i väntan på att sista tredjedelen av sällskapet skulle infinna sig. Efter den första kvällen behövde vi aldrig mer frysa. 13 personer i en stuga , gjord för 13 pers visserligen, skapar mycket värme. Så snabbt stängde vi av termostatrarna.

Förövrigt så var det en väldigt skön vecka. Inga krav, inga måsten. Bara åka skidor, givetvis åt alla håll, äta god mat, umgås, spela spel, bowla, grilla coh bara slappa. Och vädret låg mellan -4 och +2 grader.

Hemresen gick åter i köldens och dimmans tecken eftersom fläkten fortfarande var död.


21 december

Nu är julen vansinnigt nära, men finns här någon julstämning? Nja, inte direkt. Jag har försökt med lite tomtar, hyacinter, julgodistillverkning och ljus, men det är svårt.  För det är ju mellan +10 och -5 grader Celsius om dagarna och snö är något ytterst sällsynt på Uppsalas gator och torg. Så därför satsas det på jul i fjällen (där det förhoppningsvis kan finnas lite snö) i år, med mor, far, bror och två familjer till. Min kära är hemma och drar in cash.
 
Så nu är alla klappar köpta, alla saker inför fjällen ordnade och sista dagen på jobbet avverkad (inför jul). Härligt =) 

God jul och gott nytt år!

och tusen tack för alla fina julkort =)

rensning

Är hemma på slätten.

För att rensa alla mina grejer. Så nu ler jag mot minnen när kartongerna öppnas. Det är barnböcker, barbies, dockor, tävlingsrosetter, krimskrams, dagböcker, pollypockets, donkykong2, gosedjur, brev , teckningar, vykort, dockkläder, porsinsfigurer, hästgrejer, etc etc. Allt som ryms i min uppväxt. Idag har 13 kartonger blivit fyra. I morgon ska jag fortsätta med de kartonger som finns uppe på vinden.

man vet att nått är fel...

...när man utan problem kan putsa fönster andra advent. Allt är lite skrämmande.

8 december

Tiden går fort när man har roligt.
Sen sist jag skrev så har V o S flyttat hit, till min stora glädje. De tycker nog inte det är så där very exicting att lämna sambo och boende i sunkan... men pengar måste ju in :P
I förra veckan var jag och M och två kompisar på Kött Kök och Bar här i stan. Helt fantastik gastronomisk upplevelse. Det godaste jag ätit under mina levnadsår.
I går var det personalfest, mycket lyckad tillställning. Hur kul som helst.
Och nu så bloggar jag från sängen. Min nya vän, Hans-Petter har anlänt, tack vare kusinvitamin CJ som var här på blixtvisit. Även U har hunnit med att hälsa på.

Idag ska jag baka den andra satsen med lussebullar, mumma!


och givetvis saknar jag min sötaste bästaste vän.

vuxenpoäng

i dag har jag varit på banken och pratat med en privatrådgivare om pensionssparande. så nu har jag skrapat ihop multum med vuxenpoints o börjat pensionsspara på riktigt....