29 januari.

I dag rök loftsängen och garderoberna. SÅ SKÖNT! Bakom garderoberna döljde sig en terracottafärgad tapet och omålade furulister. Mackan is not my kind of guy. Nä vars, det var ju hans lägenhet, och jag ska ju ändå slipa och spackla och måla och göra allt fint från grunden. 

Har även fått iväg all skit till tippen. Och köpt spackel. Och slipmaskin. Och trappstege. Och fått lampan i taket i fastskruvad. No more ensam glödlampa! Och så har jag en liten större tjockteve på lån. Och min servis är efter tre år äntligen i Uppsala. Och den gamla bottnen i loftsängen sågades till och ska bli en fin sänggavel. 

Ja, kort och gott: en bra dag.

25 januari.

Åh, idag har jag kört skidor! Och det var så där asbra spår. Isiga, men nyspårade, och på det ett mjukt snöfall. Fan vad bra det gick helt enkelt. Körde en mil på en timme och det får jag vara mer än nöjd med då det var den tredje gången jag åkte skidor i år. Så nu inväntas träningsvärken. Känner redan nu att ryggen och armarna inte kommer vara kul i morgon. 

25:e = löning = spendera pengar. Har köpt biljetter till Norrbotten och betalat boende i Björkliden. Längtar som tusan tills april. 

Och sen så är det ju snart dags att riva loftsängen. I helgen försvinner den. Så idag har jag packat ner alla böcker och pärmar och sysaker mm och ställt upp allting på vinden. Och det var en hel del. Blev lite förvånad hur mycket som rymdes i bokhyllorna och skrivbordsgarderoben.

22 januari.

Köpte tapeter i natt. Låter lite konstigt kanske men jag har beställt hem tapetprover och bestämt mig. Så nu väntar jag bara att de ska komma hem. Fast de har ju fem veckor på sig. Och nästa helg kommer mor och far. Då blir det riva av. Kan knappt föreställa mig hur det ska bli att ha en säng som står på golvet. Att sova 50 cm över golvet istället för 50 cm under taket. Tanken går liksom inte ihop i hjärnan. Det skär sig på något lustigt vänster. Och sen att vi ska ta bort de där hemska frigolitstukaturerna. Hur tänkte du där Mackan? Inte alls, eller kanske var det din morsa? 

Och årets skidresa är bokad. Fan vad skönt att få komma till Norrbotten. Det finns platser på denna jord där jag trivs lite extra; Östergötland, Norrbotten och Island.

mobilanteckningar

random anteckningar från mobilen. från hösten/vintern 2010/11


-----------------

Det är sårbart att visa upp sina rötter. Det är att blotta sitt innersta. Fläka upp sig. 

------------------

Öppen. Sårbar. Frid. Hel. Förakt. Jobba med. Mot mig själv. För mig själv. Dansa mer. Musik.
------------------

Rädd att bli sårad. Vara sårbar. För att blotta mina känslor. Men om jag inte frågar, får jag heller inget svar. Risken för nej finns alltid. I alla lägen. Så det är bara att köra. 

------------------

Att bryta sig igenom pansaret som täcker mig. Kroppen. Hjärtat. Ingen lätt uppgift. Som kräver en riktig man. Lucky him. 

------------------

Perioder. Depp. Ensamhet. Ilska över alla par. Hur kan töntar lyckas o inte jag? Med att få till det där med kärlek. Var ska man leta?




13 januari.

När fyra av fyra stycken känner på sig att samtalet är viktigt att ta, då finns det ett universum.


och så världens bästa vänner. bästa skyddsnätet att landa i när man faller fritt. tack gode gud för att ni finns.

7 januari.

AHHHHAA!


4 januari.

Trött. Trött ända in i märgen. Jag blir det när vårdtyngden ligger konstant högt flera månader. Jag orkar inte vara trevlig och alert och så vidare. Jag blir arg på varenda sak som stör, förstör och hindrar på jobbet. Jag blir ingen bra sjuksköterska och jag funderar på vad jag egentligen vill. Jag funderar hur folk orkar vara positiva hela arbetslivet (vilket alla givetvis inte är, men det känns fasiken så). Jag funderar på hur folk får ihop sin vardag när de har familj. Jag som knappt får i hop min (i dessa dagar) i mitt lilla hushåll. Att folk står ut.