malin, sjuksköterska

Helt sick. Nu kan jag verkligen kalla mig sjuksköterska. Men det känns inte som att det är helt klart förrns man har broschen i sin hand.
I dag har jag skaffat mig en ny frisyr. Lite som Carolina Gynning fast brunett då. Mycket nöjd är jag.
M och jag har bokat en resa idag. Fuerteventura blir det. 1 oktober, med A-S och K. Så jäklans nice det ska bli!

Måste även packa idag... storkusin U blir fru i helgen =)

det närmar sig

I dag ska jag avverka den sista obligatoriska uppgiften på denna 120 poäng långa universitetsutbildning; omvårdnadshandledning.

yeeehoo

28/5

Helgen som var bestod ju även av att fira Ville! Det firades med tårta, öl och Lisa Miskovskykonsert =)

Och så tillbaka till nutid: Jag fick VG på praktiken!!! Det trodde jag aldrig! Gu vad jag glad jag är =)
Sen så har ju, som jag nämnt tidigare vid något tillfälle, min farmor förmågan att känna av när det finns extra mycket utgifter. Älskade farmor. Tusen tack

uppkopplad igen

Äntligen är internet up and running hemma hos oss igen. Har känt mig något handikappad de senaste dagarna eftersom man kollar allt från tv-tablån till busstidtabllen på internet.
Uppsatsredovisningen gick verkligen bra. Jag var inte alls så nervös som jag brukar vara och ja, nu är det klart!
I lördags hade jag o A-S vår planerade mysdag. Började med frukost på chocolate house och därefter lite shopping. Hittade äntligen något att ha till sittningen den 6:e juni.
I dag är det  städning och sedan middag med S&H som står på programmet. Dags att sätta fart eftersom det är förjäkla dammigt här.


Kom ihåg:
det är inte din personlighet jag kritiserar, jag kritiserar din handling.

Och så en sista grej, om mindre än två veckor så är det examen!! AHHHA!

ledig dag

I är det ledig dag. Har planerat de två sista mötena på scouterna. Även  varit i stan och inhandlat min kombinerade födelsedags-och examenspresent från mormor; en vas från Alvar AAltos kollektion. Jag tycker vädligt mycket om hans vaser och även övrig design från Ittala. Inhandlade också en ny plånbok eftersom min älskade börs helt gått i stycker. Hann även med sola lite Förrådet. Och har börjat läsa "Flcikan som lekte med elden" av Stieg Larsson...

22 maj

Åter en ny arbetsvecka. Tänk att  det tar ca sex veckor innan man känner att man kan hantera praktiken, komma in i rutiner framför allt. Det är de som är a och o. Ja, som ni förstår känns det alltså riktigt ok nu.
En enda sak kvar har jag och det är att presentera uppsatsen. Förhoppningsvis så sker det på torsdag, eller på måndag. (Jag hoppas att det inte går som i drömmen här om natten; helt åt helvete.) Det värsta är att det är så
mycket fix och don för något som bara tar max 15 minuter.

Nästa vecka bär det av på bröllop i södern. Ska bli så kul att komma hem en sväng. Tyvärr så blir det ingen bil på hemvägen eftersom det inte fanns några svetsare i Örebro som hade tid. Får bli en annan gång helt enkelt.
Nu i juni så blir det till att träffa familjen tre helger i rad, först på bröllopet, sen på min examen och sen på brors student. Ett evigt farande men det är det värt =)

helg då

Jobba hela helgen. Gräsänka.


ÄH

17 maj

Ledig dag och norrmännens nationaldag. Skulle vilja vara där i festyran. Men i stället har jag äntligen har jag fått tummen ur och gjort ordning skidorna för sommarvila, det vill säga ta bort gammal fästvalla på längdisarna och sen lagt på ett lager skyddsvalla på både längd-och utförsskidorna. Inte nog med det så har jag tagit bort alla vinteraccessoarer så som mössor,  vantar och  varma halsdukar. Nu är det banne mig vår på riktigt när sådant är gjort!

diagnos duktig

aka prestationsvirus. 

Visar sig som: trötthet, huvudvärk, illamående, sänkt allmäntillstånd, feberfri.
Botemedel: sömn

Drabbades jag av mån och tis. I går mådde jag så fruktansvärt dåligt men efter en god natts sömn så har denna dagen varit riktigt bra. Stackars
A-S verkar ha drabbas av den aggresivare sorten.

framsteg

Min diet samt nästintill dagliga motion ger verkligen resultat.
Jag mår bättre, magen mår bättre, kläderna sitter bättre.

Störst betydelse av allt är nog att jag slutat småäta. Har insett att jag smååt något kollosalt förr. Det fanns alltid en anledning att ta en macka eller fyra.

lättnad

Klarade lmräkningen!!!!!

märkesnörden

I dag kom Naturkompaniets vår och sommar katalog. Inget märkvärdigt med det egentligen. Men ack vilka sköna prylar. För när det kommer till friluftsprylar/kläder är jag en hopplös märkesnörd. Jag lätt kan lägga 3500 på en jacka. Inga problem. Eller 1600 på en windstopper fleece. Eller 1500 på ett par skor. Trots att det finns betydligt  billigare alternativ.

Och favortimärket är
Haglöfs. Heltklart. 

10/5

Somliga dagar undrar jag vad jag sysslar med. Det känns inte som jag gör en genuin insats, som att jag verkligen brinner för det. Vet inte. Varken ut eller in. Men vad ska man annars göra? En längtan jag har är att få utbilda mig på Osho RISK eller liknande och bli terapeut. Jag känner mig inte klar med mig själv för att bli det jag håller på att bli. Allt är så förvirrat.

Jag blir grymt besviken på folk som går helt bakom ryggen. Inte säger sanningen till mig. Inte ens via mail. Folk som jag litade på, tyckte om. Det visar bara att den enda människan man (förhoppningsvis) kan lita på är sig själv.  


9/5

Det händer  inte mycket här. Väntar och väntar på att lm.räkningen ska bli rättad. Annars har jag ett major problem så att säga. Försöka fixa omtenta i Linköping. Pratade med en människa på universitetet där idag och det är bara om de har tentamensplatser över som jag får göra där. jaja, men först och främst så hoppas jag på G på tentan.

Omvårdnadshandledning i dag också. Som vanligt. Gick hem iaf. Skönt med en lång prommis.

Håller på att läsa "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson. Förbannat bra bok. Jag hinner inte med så mycket av de där sakerna jag borde...


fredagssnacks

Ta frukter (skivade eller i klyftor beroende på sort) och doppa dem i smält mörk choklad.

Underbart gott


Annsos grynblandning

6 dl rågflingor
4 dl havregryn
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön 

Rosta blandningen i en långpanna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30  min. Rör om 2-3 gånger. Blanda sedan i 2 dl russin. Ät som müsli eller gör gröt på den

Gröt 4 pers
4 dl grynblandning
8 dl vatten
½  tsk salt
Blanda samman och låt koka i 6-7  min. Rör om.


3/5

Efter ca 2 dagar gav jag upp pulverdieten. Så ruskigt äckligt. Så nu har jag tänkt om och ska börja äta mer som GI-metoden. Men framförallt börja tänka på vad jag äter. Ta bort ris/pasta/potatis till maten och äta mer sallad och grönsaker till exempel. Inte äta en massa godis och choklad. Och det viktigaste av allt: sluta äta så förbannat mycket mackor. Den senaste veckan har jag ätit lika många mackor som jag tidigare åt på en frukost.

För övrigt så har jag gjort l.m.tentan idag. Omtenta nummer två. Kändes verkligen som att det gick vägen men så börjar man ju prata med folk och då kommer tvivlet. Men jag hoppas hoppas hoppas verkligen att jag kirrade den!

Mest spelade

låten under valborgsförfesten