Dagens citat 3

"Den som klarar att gå med strypsnara runt halsen hela dagen får hög lön" ur Det här är inte jag av Eva F Dahlgren

Dagens citat 2

"Om man inte ler och kämpar förtvinar hjärtat" ur Hudlös himmel av Herbjørg Wassmo

Dagens citat 1

"Hör man bara kritik börjar man tro på det" /Vivian i Pretty Woman


Knaust, kaffe och kartong

I kväll har Embolis styrelse haft lite möte med programansvarig och prefekten på institutionen. Sen bjöds det på restaurang. På Knaust. Det var inte nådigt så gott det var. Röding åt jag. Underbart. Och sen så smakade jag av Jonas potatisgratäng som var himmelsk. Till detta vin. Och sen måste man ju givetvis ta kaffe (en del tar ju t.o.m. två koppar...). Så nu har jag diskat en veckas disk, varit och hämtat en kartong hos A-S och nu ska här röjas.

Hur som helst, en mycket trevlig kväll. Gissar att det kanske kommer bilder på emboli.se


sommarpratare

Här är sommarens sommarpratare. En hel del som kan vara kul att lyssna på. Minns när Lasse var sommarpratare, han snacka mönstring och spela Dolly Parton. Har det fasiken inspelat. Sucker.

31/5

I dag är det seminarium. Jag o A-S har visserligen gjort uppgifterna, men mer än så är det inte. Men efter lunch idag så är det inget mer PÅ skolan förutom tentan nästa fredag. Ska bli spännande att se hur mycket jag ids plugga. Det är ganska skönt med sommarlov också. Mitt absolut sista sommarlov.
Det finns mycket annat som jag också borde. Typ städa, diska, skriva klart papprena till Mullingstorp, gå till Arbetsförmedlingen, ringa nära och kära. Känner mig som psykopaten som tycker att tiden går så hiskeligt fort att det inte finns tid för något.

30/5

I går var det i princip M för hela dagen. Först var det visserligen psykopatföreläsning, men den var slut vid lunch. Sen hem till M o slappa i sängen tills han kom hem. Därefter Tinnells, Södra Berget o Kvantum, Heartbreak Hotel på bio och sist men inte minst en diger sallad.
Sammanfattningsvis: lovely day



kärlek

Jag tycker om honom helt enormt mycket. Han gör mig så glad, så glad. Magnus. ♥♥♥

sittningen

I går var det Medelpaddelsittning. Kul. Rikigt kul. Det roligaste var nog incidenten på dansgolvet. Haha, jag blev förvånad, minst sagt. Så det kan gå ibland. Bobben som Pam Anderson var också en höjdare. Och ingen sprit för mig, bara öl. Snacka om karaktär. Eller nått.  


lagom tjocka mig

Haha, lite kuliga bilder från dagen....

WOHO!!


I dag kom min svarta kofta, smyckena och avtalet för telefonen som skulle skrivas på och skickas in!!
Och så köpte jag en fin blus/skjorta att eventuellt ha på sittningen i morgon.

Vad är det för en dag?

I dag fyller Vilhelmina år! Grattis grattis!! =)


å ena sidan... eller?

Det finns tillfällen då det lönar sig att vara kille. Vi vet alla om att killarna får högre lön, präglas till att ta mycket plats och ta för sig, får vara högljudda och så vidare.
Men det är inte därför jag ibland kan känna att ett tredje ben vore fint att ha. Nej, det är när det kommer till finkläder, att klä upp sig till bröllop, sittningar och andra festliga tillfällen. Killen kan bara ta den där kavajen samt en skjorta o slips (här finns valmöjligheterna). Som tjej så kan man vela hur mycket som helst. Kjol, klänning eller byxor? Skjorta, topp, blus, linne? Stövlar eller heels? Och så matcha givetvis. Blääää. Det galna här är att det nu också är mycket roligare att vara tjej, just för att det finns så många valmöjligheter! (visst , killar kan ha hur många kavajer som helst att välja mellan... men står det klädsel:kavaj så är det kavaj och inte kjol, byxa eller klänning. Valet blir simpelt)


omnämnd

Johann undrade vad man skulle göra för att bli omnämnd i min blogg. Ja, Johann, allt du behövde göra var att fråga.

Tjejsnack v. 21

Vecka 21
Musik ska byggas utav glädje:
1. Vann rätt låt i melodifestivalen?
    -ja, så rätt
2. Ringde du och röstade?
    - no-no
3. Kan man verkligen tävla i musik?
    - det är egentligen fel.
4. Hade någon annan av de svenska låtarna haft större chans i finalen?
    - vet inte, dissade hela melodifestivalen
5. Vilken är din favorit bland alla vinnare genom åren?
   - Waterloo och Take me to your heaven

tjejsnack


syskonkärlek

Min kära bror klarade körkortsteorin idag!! Han är bara för duktig. Jag blir så stolt över honom =)

Puss puss på dig Martin


Dagens länk

Ronnie Sandahl

Internetshopping

Det är så lätt och farligt. Några klick och sen så är både det ena och det andra på väg hem med posten.
Just nu så är följande saker på väg hem till mig:
♥ 
Örhängen
♥ Halsband
♥ En svart kofta
En mobiltelefon

gårdagen

Hm... det var verkligen inte planerat. Bara se på eurovision (haha, askul att finnarna vann!), ta någon öl på Kåren när One Night Band spelade. Supporta. Haha. Vilken skämt. Hade en vinare som ville bli drucken. Och på Kåren finns det väldigt billig öl (men dock inte som i Bratislava). Så kan det gå när inte haspen är på.
Och så skulle det inmundigas Maxmat frammåt småtimmarna. Max ligger inte centralt. Det är vädligt jobbigt att gå dit när man knappt kan gå överhuvudtaget. Minns att jag stapplade rejält. Och låg långt bakom mina vänner. Måste varit en rolig syn.

I dag så har jag dammsugit upp alla popcornkärnor som hamnade på hela köksgolvet. Det smattrade som ett kraftigt regn mot ett fönster.

Nu är det tvätt som gäller, och att fortsätta städa lite här hemma. Sen ska jag till Magnus. Mysigt värre. Finns det något mysigare än att mysa med pojkvännen? Tror inte det.

20/5

Dagen började med frukost tillsammans med A-S. En helt lovley lördagsfrulle helt enkelt. Sen så händer det inte så mycket mer här. Lyssnar på Lisa Ekdahl. Hon är helt ljuvlig.

Internet är segit som vanligt. Jag sitter inte på 100mb, jag sitter på 2 mb. Eller ett modem. Så känns det. Modem. Tänk när man fick första internetet med modem. Gu vad coolt det var. I dag är det rusktigt ocoolt. Det där blippandet när det ringer upp. Haha. Så stenåldern. Det är alltså stenåldern som Stubos internet har grova släktdrag med. Snacka om I-landsproblem å ena sidan. Men å andra sidan så är vi lovade 100mb och det är det inte. Men vi fick ju nån hyfsad förklaring på varför det var så segigt på kårmötet. Men ändå. Skitskitskitskitnät. Det är vad det är.

I kväll är det Eurovison. Hoppas Carola inte vinner. Jag och A-S kom fram till att Carola var bra när hon gjorde de gamla partyhitsen Mickey, Tommy tycker om mig, Mitt i ett äventyr och Gloria. Nu är hon bara självgod.
I kväll är det också Olle och hans band på scen i Skimmer. Det blir kuligt =)

Något helt annat: Jag vill kunna sminka så där grymt snygga sotiga ögon som tvillingarna Olsen och co har.

19/5

Pussar, ligga i sängen o läsa Ebbas stil, duscha, fotbad, nagelvård, pensla på nagellack, Jonas Gardells dvd Livet, städa, lyssna på vacka Lisa.

Känner mig lite bättre nu.
Och i kväll blir det mat o film med Sara.

Det går att ana ett leende på mina läppar.

tjejsnack v.20

Gillar/gillar ej:
1. Favoritartist, kvinnlig ---> Ani DiFranco, Lisa Ekdahl
2. Favoritartist, manlig ---> Lars Winnerbäck, Bob Dylan
3. Motiv på din musmatta ---> Puh o Tigger
4. Vilken startsida har du? ---> Google
5. Gillar du musik på hemsidor?  ---> nej, värdelöst

tänk om

Jag kan inte låta bli att leka med tanken om hur kul det hade varit om Carola inte gick vidare i gårdagens kval i Eurovision.

dreams

I natt drömde jag att jag bland annat var lycklig ägare av Andrea Brueckners Hamptons Overnighter OCH Hamptons Weekender.

Tänk om det inte bara vore en dröm....

c-uppsats

Det pratas om den hela tiden. "Dags att börja spåna på ämne" o.s.v. C-uppsatsen. Jag vet inte var jag ska börja. Men landet ser ut som följande; att det  är jag och min kompanjon Mollgan som ska skriva. D.v.s jag gör allt arbete och Mollgan bara inte finns alls. Helt plötsligt så visade det sig att jag blev själv. Om jag inte går ut i klassen och börjar ragga. Men hur kul är det att skriva en så stor uppsats med någon som man inte har en aning om hur den fungerar? Inte så kul. Tycker jag iaf.
Hur ska jag klara detta?? Granska 10-15 st vetenskapliga artiklar, på engelska! Skriva, sitta och bolla med mig själv! Opponera! Själv!?!

Det är jävligt lätt att säga att "det ordnar sig" och "du klarar det där" etc, när man inte själv berörs. Ok, jag fattar att det bara är för att vara snäll och för att stötta men denna situation skulle jag inte ens önska min allra värsta fiende.

Känner mig bara väldigt ensam, arg och ledsen.

Tryckkokaren exploderade

Dagens I-landsproblem

Man borde göra som killen i High Fidelity. Sortera sina skivor i någon slags ordning. Jag hittar ytterst sällan det jag letar efter. Den enda ordningen som jag har är att Lasseplattorna står på högsta hyllan, på andra Kentplattorna och lite Elin, Ane och kussarna. Nästa Bob Dylan och den under det Ani Difranco. Sen är det total kaos. I alla cd-casen finns ingen logik. Möjligtvis Pinsamt längst in. Men den stämmer inte rätt igenom heller.

15/5

Och det slutade med att jag putsade fönsterna. Iaf i rummet. Köket får vänta. Så gick det när Malin skulle läsa i Cullberg. Men fönsterna är rena, helt sjukt skönt faktiskt.

Idoldyrkan

När jag var 13-14 år, alltså gick i sjuan, så såg jag en grupp på MTV som spelade en himla poppig låt. Och de var ju så söt o snygga. Speciellt mellankillen. Men var det en tjej eller kille egentligen? Bestämde mig för att det var en kille, som visade sig vara sant. Taylor Hanson. Jag var kär. Jag ville gifta mig med honom, bli mrs Hanson. Hahaha. Alla andra trånade efter Nick i Backstreet Boys. Visst var han snygg. Men Taylor var helt underbart snygg. Läste allt jag kom över och drömde mig bort till ett liv i lyx och flärd i Tulsa. 

Tills jag började åttan. Då fick det vara slut på idoldyrkan och börja leva livet istället.






Dagens länk

http://www.tjuvlyssnat.se

Så fruktansvärt kul!


Dagens länk

Ronnie

weekend

Visst är det knäppt att man (iaf jag) på en fredag och lördag kväll känner att man måste laga nått vettigt, och gärna lite godare mat. Och att man måste ha något speciellt att göra. En sak som har präglats in från barndomen. Eller som snarare sitter i hela kulturen. Fredag och lördag är ledighet. Då ska man hitta på saker med familj o vänner, äta och dricka gott. Fredagar för mig varit alltid big family night. Då åt vi middag hela familjen för första gången den veckan. Sen var det chill i soffan, med godis, popcorn eller nått annat snacks. På lördagen en middag med familj, sen dra i väg till nån polare. Efter 18-årsdagen var det i princip alltid krogen (blue ribbon, oh yeah)  som gällde.

Det där hänger kvar.

Därför kan jag nästan skämmas över att jag sitter hemma själv, en lördag. Inget finns det på tv (lördag är sämsta tv-dagen i veckan). Och jag trivs. Tycker det här är jätteskönt. Det går faktiskt att äta mjölk o flingor till middag på en lördag (inte för att jag gjort det idag, men händer, och lär fortsätta att hända i framtiden). Kanske läsa lite. Sätta på en dvd eller musik. Bara hänga runt i lägenheten. Umgås med sig själv.
Njuta av livet.

För mig blir det helgmys på tisdag. Sånt är lyx. Helgmys mitt i veckan.
Inte principfast här inte.

mail, vår och lycka

Ibland tänkter man inte längre än vad näsan räcker. Min kära far har ju också home.se-mail, i Outlook. Alltså borde ju hans mail också krångla. Och jajamensan, det gjorde den. Så nu har han hjälpt mig tillrätta och det bara dräller in massa mail =)

Annars så var det vårkonsert med Gungner i dag. Ljuvligt värre. Dessvärre så var där inte så mycket sol idag, men vad gör väl det om hundra år?
Jag är glad iaf =) Jätteglad, lycklig värre!!

Nu ska jag o A-S laga tomatsoppa. Mumsfillibabba!

klassresor

Klassresor är både kul och mindre kul.... och genom åren blir det en del.

I 3:an var första klassresan. Vi åkte tåg till Stockholm. Gick på Cosmonova och Gröna Lund och Mc Donalds. Och åkte Djurgårdsfärjan. Hade huvudvärk och lärde mig ett trix när man ska svälja tabletter. Fram till denna resa kunde jag inte svälja tabletter.
I 6:an åkte vi till Gotland. Vi bodde i Kneipbyn och cyklade till Lummelunda grottorna och till en Vikingaby. En av de roligaste klassresorna.
I 8:an åkte vi och paddlade i Stora Rengen. Kul, nattbad. Ingen traumatisk resa.
I 9:an åkte vi till Gammelbyn i Värmland. (Bara denna inledning är ju avskäckande för en 15-åring.) Gammelbyn ligger ute mitt i ingenstans. Det var astrist. Vi hade blivit lovade att man kunde göra turridning och paddla och annat göy. Glöm det. När vi kom dit så satt vi mest och hängde i våra stugor, för det var fel på det ena än det andra, från anläggningens sida. På kvällarna var det sprit i ena killstuga, den mindre lugna. (Där fanns en lugn killstuga och en inte så lugn, samma sak på tjejsidan. Givetvis bodde jag i den lugna tjejstugan.) Klassen var de enda gästerna på bygget. Vi köpte upp godis, chips- och drickalagret ganska omgående. En dag fick vi faktiskt åka i en prärievagn efter en häst. I 10 minuter. Vi hade också vikingatävlingar. De enda aktiviterna på två dagar. Absitnensen var hög och likaså behovet av godis. Så jag o Karin gick till närmsta håla (en affär och tre hus), det tog ca en och en halv timme att ta sig dit. Vi orkade inte gå hem. Vi liftade. Det var nog det största äventyret denna helg. 


sajter

Mina dagliga checkouts....

Corren, Expressen, Aftonbladet, Skugge, Engla, Lassbo, Legally Blonde, Ebbas blogg, SvD serier, Silverfisken, REA, Virtanen

Och bästa bloggen är Silverfiskens. Därefter Lassbo och Skugge. Utan snack.

Torsdag

Nu är jag frisk. Något som där emot är sjukt är min mail. Gu som jag avskyr krångel med mail och outlook. Allt från Microsoft funkar jättebra tills det inte funkar längre. Och då är det liksom kört på något sätt. Känns det som.  Är så less. Snacka om Dagens I-landsproblem. Men behöver man inte bekymra sig för sin överlevnad så får man bekymra sig över mailens.

Annars så skulle jag lätt kunna tänka mig att  jobba med små bebisar när jag blir stor. Speciellt efter dagens föreläsning. Och till och med bli mamma själv. I går blev jag avskräckt när jag läste gyn-boken och idag frälst. Det svänger snabbt. Och fler vändor lär det bli.

En annan intressant fråga här i livet: När ska toan egentligen bytas ut? Hur lång tid är 3 veckor i Stubos värld egentligen?



flowers

Am I the happiest girl in the world or what?!?!

Han är bara för fin, Magnus

det är inte ballt....

att ha tvättid en dag som denna.... Loser....

anagram

Ok, jag heter: milan bortrest jordnöt
Jag är född i: knölig pin
Jag är uppväxt i:  vid knasigt
Just nu bor jag i: svullnads
Jag pluggar till: köksas skjuter
Min bror heter: marint
 
anagram

tjejsnack v. 19

Sant eller falskt?
1. Jag är alltid välorganiserad -falskt
2. Jag gör en budget för hushållsutgifterna och lyckas för det mesta hålla den. -falskt
3. Jag har gott lokalsinne - falskt. Endast hyfsat
4. Jag älskar måndagar. -falskt
5. Jag ljuger aldrig, inte ens en s.k. "vit lögn" -falskt




http://annetteathome.se  

Dagens

Plats:Hemma
Häng: Sängen, soffan, framför datorn
Gjort: pluggat, sett på tv
Planer för resten av dagen: Kurera mig! Läsa mer.
Humör/tankar: Är less på att vara krasslig när solen gassar. Är less på att endast dricka vatten och nyponsoppa. Och glassen är slut. Och eftersom jag inte vill smitta M så blir det inget mys ikväll. Är jävligt kinkig.
Äter/dricker: Nyponsoppa. Vatten.
Bok: Gyn-boken, och Nionde grottan
Musik: Det som körs i P3 eller det som finns på datorn.
Önskan: att bli frisk. NU!

och bara för att så ska jag bjuda på dagens outfit: rosa linne från Kaffe, vita hipsters från Kapp Ahl och en röd fleecemorgonrock från Lindex.

måndag

Pallade inte många timmar i skolan idag. Höll ju på att somna därframme... bara till att traska hem. Synd att bli sjuk i dessa tider. Underbart väder. Kursstart, psykiatri, obstetrik, pediatrik. Faaaaan också.
Så istället ser jag på skittv. Och det enda bra, Cityakuten, går inte idag, på grund av Hockey VM. Hallå?! Det är ju osmakligt att se på Hockey när det är 20 grader o sol ute. Det är förresten jävligt osmakligt att vara sjuk, också.
Ända glädjen är att jag kan äta massor av glass utan att ha dåligt samvete och att  jag fått träffa M idag och får träffa M imorgon.

Jädrans!!!!!!!!! ÅH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


helgen

Första helt lediga helgen på ett bra tag. Verkligen inga måsten alls. I går grillades det. Mumsfillibabba. Me like. I dag är jag inte lika i form... halsen kliar, som om någon hällt klipulver i den, och jag känner mig hängig. ... det enda som lindrar halsen är glass... inte mig emot... men hur bra kan det vara på en skala mellan ett och keso och bara käka glass?? Så jag har ätit sallad och en massa tzatsiki. Vitlök ska ju döda basilusker var det nån som sa.
Det känns ju inte helt toppen att sitta inomhus, seg och hängig när solen strålar utanför och temperaturen närmar sig 20. Men vad gör man inte?



äntligen=)

Solen skiner. 
Tussilagon blommar.
Knopparna på träden spricker. 
Gräset blir grönt.
Underbart.
Kärlek i luften.
Jag har en köpt en röd klänning.
Och jag har skrapat ihop 75 universitetspoäng.

Kan det bli mycket bättre eller?

konsert....

Framförallt så skulle jag vilja gå på Hultsfred i år.
Kent, Kaizers Orchestra, The Cardigans, Babyshambles, The Soundtrack of Our Lives, Backyard Babies, Tomas Andersson Wij, Hello Saferide och en massa andra....
Men jag ska ju typ ha inskolning på jobbet då, som det ser ut just  nu....

Andra konserter som jag vill se: Lars Winnerbäck & Hovet (pls, låt mig få vara ledig!)

Andra artister som jag önskade kunde dra på turné och besöka Sundsvall: Laleh, Ane Brun, Lisa Ekdahl, Ani Di franco

Konserter som jag bara kan drömma om: The Beatles, Bob Dylan, David Bowie, Imperiet, John Lennon, Nationalteatern, Elvis, Johnny Cash.

Ok, jag vet Dylan lever, men va fan, han kommer ju ytterst sällan till Sverige....

Dagens upptäckt

Tänkte bara att jag skulle se om det gick...med tanke på den senaste tidens nedåtgående viktkurva. Jeansen som jag inte kunnat haft sen Norges glansdagar var nema problema att dra på sig =) 


Änglar & Demoner

Läste ut Änglar & Demoner i morse. Den är inte alls lika bra som DaVinci-koden, men helt klart värd att läsa. Intressant ämne. Det är samma upplägg i båda böckerna. Mr Langdon, en snygg ung attraktiv kvinna vars nära släkting blir mördad. Och en massa koder och gamla brödraskap m.m.

barndomsskivor

När jag var liten, ca 4 år kanske, fanns det en del LPskivor som var mina favvisar. Först så var där min alldeles egna LP, Mikael Rickfors -  den med Vingar för pengarna. Sen så fanns ju Pippi Långstrump och Kråksångerna. Men den bästa, det var Varning för barn med Magnus och Brasse. Speciellt Svordomsvisan och Bäst att ta sig ett glas. Jag var helt fascinerad av omslaget. Som de grisade ner! Och svordomsvisan kunde jag snart.  

Därför är det nostalgiskt att jag hittade mp3filer med Magnus och Brasse,på en gammal cd,  och det är just nämnda låtar som spelas just nu. Haha.

Inte konstigt att jag blev som jag blev.


Din satan
satan
du din satans, helvetes jävla skit!
(Din jävla skit)

Bonnlurk, läbbiga skurk, ynkliga parasit.
Pottsork, snuskiga snork, din ruttna rot, din fulla kork.
Avskum, spattig och krum, du är så jävla dum.
Ditt usla gam, din slemmige torsk, förnicklade, pappskalle skum.

Förbanne mig!

Lägg ägg, slibbiga drägg, skitstövel och bandit.
Slashas, ditt vidriga as, piss och pest och senapsgas.
Sopprot helidiot, fan vad det bär emot.
Din sabla bock, ditt feta arsel, våga dig aldrig mer hit!
Attans skitskrap! För e vi, sa-ha-hatans.

Helvete
Helvete
helvete
helvetes
Helvetes
Helvetes jävla skiiiiiiit!


perfa

Som handen i handsken, fisken i vattnet, glasskon på askungens fot.

första maj

I dag har jag inte gjort många knop. Först mys med M. Sen så ringde V lagom när det var dags att röra sig mot Nacksta och sa att hon kunde skjutsa mig hem. Snällt värre. Väl hemma tyckte A-S o S att det var hög tid för en prommis. Vi kom inte ens till Midälva förräns jag tyckte det var dags att gå hem igen. Sagt och gjort, med en mellanlandning på ica för att köpa godis. Somnade gott framåt eftermiddagen men väcktes av Kalle som ringde. Jag hade ju ringt och väckt honom i natt. Stackarn skulle ju visst jobba kl 7 idag. Han får hämnas en dag. Sen ringde V och bjöd på middag. Pannkakor med glass och sylt. Vilken sevice man har haft idag! =) Ännu mer service fick jag från A-S, som hjälpte mig att  bli lite klok på den engelska vetenskapliga artikeln.

Nu kanske jag ska läsa lite arbetsmiljö. Eventuellt. Eller läsa Änglar & Demoner....

valborg

I går var det ju Valborg. Vi grilla hemma hos Mattias i Bredsand. Det är lyxigt att ha havsutsikt. Iaf så var det riktigt trevligt. Och bra väder. Och gott. Kött, bakad potatis, vitlökssmör och bea...mumma. Och så var det ju tvunget att busas med Snobben också. Sicken skön hund. Har lite träningsvärk i kastarmen idag...haha.   
Sen blev det Kåren. Åkte 7 pers i en liten Ford. The more the merrier. Hade det finers på Kåren, en massa folk. Sen efterfest på Snekan, sen till Magnus o sova....


Bilder...