oväntat paket

Fick en present av S idag, för att hon fått låna en massa böcker och att jag klarade uppsatsen så bra. Ett rött muranohjärta på kullänk. Jag har verkligen suktat efter det i säkert ett år! Tusen tack vännen!

weekend

Långledig; tors, fre, lör, sön. Nästan som semester.

I går firade jag o M mitt oväntade vg på c-uppsatsen. Middag på red rock och sedan bio. Beck - den svaga länken blev det. Den var riktigt bra. Först tänkte vi se Nina Frisk men den har slutat gå i denna stad. Dåligt. Alla filmer går så kort här. Mycket mysig kväll var det iaf.

Annars så har jag mest försökt att få saker och ting klara i tid under denna helg. Samt att plugga l.m.

sparkar rumpa

Höll på att trilla av stolen när jag såg att det stod VG på uppstatsen i Ladok!
Och sen kom glädjetårarna!

Äckligt stolt är jag.
All by myself

Not to my self no ?

Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile,Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile, Kill them with a smile.

Utdrag från de senaste nätternas drömmar:


Zinacef, Gramnegativa stavar, Tazocin, Ekvacillin, staf aureus, pneumokocker, enterokocker, Clostridium diff, MRSA, Doktacillin, E Coli, O2, omläggningar, matbrickor, Vancomycin , Grampositiva stavar, diarré, kräks o.s.v.


22/4

Helgen har verkligen varit lugn och skön.

I fredags så var det middag med S o E. Mysigt värre. Men dessvärre var jag extremt trött vid halv elva då jag varit vaken på övertid.
I  lördags sov jag ut! Sen cyklade jag o E till Sjukhuset/Norra Berget. För att checka hur lång tid det tar att cykla till jobbet. Kvällen blev lugn med tvätt, tv  och bokläsning.

I dag så blev det en tur till Norra Berget igen, men till fots. Och nu tänkte jag nog räkna lite mer lmräkning. Har fått mer press på att klara den nästa gång eftersom sista omtentan är på samma dag som U & F's bröllop.

19/4

Då var S-HLR utbildningen avklarad. Den var riktigt bra. För en gångs skull fick man en egen docka att öva på. Och sen blev det riktiga scenarion. Adrenalinet sprutade ur öronen när jag hittade de medvetslösa dockorna.

Även haft scouter, varit ute hela kvällen, i regn/snö/blasket. Helt genomfrysen och blöt när jag kom hem.

Annars så gick förmiddagen på praktiken bra. Fast när det känns som att man börjar greppa läget, så kommer det garanterat något som gör att allt stjälps. 


äntligen

c-uppsatsen är inlämnad och likaså deklarationen.
så himla gött.

Nu: HLR-hemtentan och kabeldragning


jag o min själsfrände i underbara Linköping

image38

?

Såg det uppmärksammade avsinttet av uppdrag gransking idag. Om Louise som levde i fem år med sin psykiskt sjuka pappa bland alkohol, droger och sexövergrepp. När grannar och skola anmäler och socialen inte bryr sig ett skit undrar man vad vi har för skyddsnät i det är landet.

14/4

Jaha, det  blir omtenta igen då. Fan. Jag o Annso planerade vår framtid (eftersom hela vår utbildning lär hänga på ynka 1 p i l.mräkning) som glassförsäljare. Man blir ju iaf rik på sommaren...

Praktik i morgon. Ska bli kul. Tycker det är roligt. Hoppas den känslan fortsätter.

För övigt så är alla väggarna i vår lägenhet i betong, och det är inte vilken betong som helst. Nej då, det är GRANITbetong. Det går inte borra i skiten. Trots specialborr och slagmaskin. Ena hyllan i köket fick M upp. Brevid ser det ut som om någon har skjutit ett par skott. Suck... Nu vågar man ju inte börja borra i några andra väggar...

12/4

Nu så. Första dagen på praktiken är avklarad. Skönt. Tror det här blir bra.
I dag är jag ledig och har pluggat till l.m tentan på lördag, och kompletterat klart uppsatsen. Riktigt skönt. Nu ska jag bara ta och se till att kopiera upp och binda in den. Sen kan man verkligen lägga den ifrån sig.

dan före dan

Så var även denna dagen kommen. Dagen innan den sista praktiken börjar. Är så nervös. Dessutom så är det dags att ta tag i kompletteringen av uppsatsen och  läkemedlesplugg...


annandag påsk

Ska snart åka hem... bilen kommer väl om tjugo minuter sissodär.
Det har snöat i natt. Ganska mycket. Väldigt äckligt.
Vill vara kvar här ett par dagar till som sagt. Skönt att slippa verkligheten med slutpraktik och examen.

påskdagen

Skulle inte ha något emot ett par extra dagar i Östergötland.
Så många som jag hade velat träffa/träffa mer. Men som vanligt när man är här blir det prioritering. Vilka träffade jag sist? Samtidigt vill jag bara vara hemma och bara vara i närheten av mamma och pappa. I dag hade jag turen att träffa min goa f.d arbetskamrat på ica i byn. Åh, vad glad jag blev =) Jag har även hälsat på hemma hos min kusin U. Hon bor på en gård som påminner väldigt mycket om Bullerbyn. Det var så mysigt, så skulle jag också kunna tänka mig att bo. Åh, jag vill ha ett liv på landet.

påskafton

I går var det förfest hos busschaffisen. Den enda behållningen av förfesten var juristens skvaller om glamourprinsessan (de pluggar samma lika, och det vore intressant att få en egen uppfattning om den där prinsessan någon gång), naprapetens axelmassage och bokhandlarens flickvän. Den sistnämnda har jag o K väntat på att få träffa i snart två år. Vi förstod inte varför vi har fått vänta så länge. En mycket trevlig människa. Som passar perfekt med bokhandlaren.

Själva utgången på Harrys (120 kr i inträde + garderob) var under förväntan. Jag var dessutom inte tillräckligt onykter för att kunna slappna av bland alla människor. Detta trots ihärdiga försök med Cosmopolitan (83 kr) och en flasköl (49 kr). 
Först kände jag inte igen en enda människa. Sen såg jag en gammal klasskompis från gymnasiet, en gammal stallkompis och en gammal jobbarkompis. Men ärligt jag orkade inte gå fram och hälsa. 
Som jag och K konstaterade över jordens godaste kebab på HaKePi: det är så mycket mer avslappnat på studentställen. 

östgöte - gudskelov

Längst inne i mitt hjärta är jag Östgöte och Linköpingsbo. Så är det bara. Alltid.

Som exempel är jag omåttligt stolt över LCH som är final i elitserien. Dessutom så har de inte spelat i elitserien så himla många säsonger. Sen säsongen 01-02, om man bortser från deras lilla gästspel bland de stora klubbarna säsongen 99-00. Jag tyckte det var nyss de gick upp. 
Så idag iaf, så var jag bara tvungen att köpa mig ett fint nyckelband i LCH-shopen när jag o K var på ikanohuset. Åh, så fint det är.
______________________________________________________________________
Jag shoppade också mina gråa stuprör från h&m som jag har letat förtvivlat efter i Sunkan. Här fanns det ett helt berg! Och en grå sjal.
______________________________________________________________________
Nu ska jag dammsuga och slappa, medan resten av släkten letar påskägg hemma hos mormor. Och jag njuter. Och det kändes så bra att svara "jag vill inte" på momors fråga om varför jag inte skulle komma hem till henne i dag.


5/4

När jag åker tåg så får jag mycket tid till att tänka. Eller minnas. Små fragment av minne som dycker upp. Som när jag och A precis upptäckte det här med att chatta på internet. Och hur vissa personer man chattat med fastar mer än andra på näthinnan. Som skatekillen från Tierp (vem nu vet om detta är sant) som vi faxade (!!) med. Observera att detta var under 97-98. Eller andra som vi ringde. Helt sjukt. Vi satt uppe hela nätterna och chattade. På den tiden så surfades det via pappas jobb hemma hos oss. Mycket praktiskt och fram för allt billigt. 
En annan sak som dök upp idag var Tvillingböckerna. Böckerna om Jessica och Elisabeth i Sweet Valley. Jag älskade dem. Som en såpa på bok. Jag ville leva som de.

Nu på kvällen har jag varit hemma hos min kusin C och hennes man. Vi har ätit god mat och påskpysslat. Mycket roligt. Vi blåste ur ägg som vi färgade och gjorde mönster på samt marsipankycklingar.

En annan sak: Jag borde vara van vid mycket blåst med tanke på var jag är uppväxt. Men jag blir sur och arg när det blåser (jag vet, slöseri med energi... ) i Sundsvall, men när det blåser på slätten så tycker jag bara om det.

Ja, och som ni ser och märker, min hjärna är lite sjuk. Eller egentligen tror jag inte att den är sjukare än andras, bara att jag sätter det som rör sig där inne på pränt. Visar det.

I Ålberga, där tåget kryper fram, såg jag ,för mig, årets första tussilago, krokusar och vitsippor. 


 

att läsa

Böcker som jag vill läsa just nu

Silverfisken av Sofia Rapp Johansson
Vi som aldrig sa hora av Ronnie Sandahl
Mörkt vatten av Joyce Carol Oates
Silvermasken av Peter Englund
Svinalängorna av Susanna Alakoski
Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson
Flickan som lekte med  elden av Stieg Larsson
Jenny av Jonas Gardell

Böcker som tåls och skulle viljas läsas igen

Blonde av Joyce Carol Oates
Huset med den blinda glasverandan av Herbjörg Wassmo
Det stumma rummet av Herbjörg Wassmo
Hudlös himmel av Herbjörg Wassmo

påsklov

Försöker  packa, men det går segt. Jag gillar inte att behöva välja ut kläder att ta med hem, helst skulle jag vilja ta med mig det mesta hem, så man säkert kan välja något som känns bra. Men så är inte livet och därför måste jag tänka på vilka kläder som kan tänkas kunnas användas vid de olika tillfällena. Men ett par alternativ slinker alltid ner. Särskilt som jag packar i väskan Allan.

Så här ser mitt påsklov ut:

Torsdag - Åka tåg. Middag hemma hos min kusin C
Fredag - Inget på dagen vad jag vet än. På kvällen middag med A och ev A.
Lördag - Köra ner till Kisa/Tidersrum på dagen. På kvällen fest med de så kallade vännerna och K.
Söndag - Ev åka till Vikbolandet
Måndag - Åka bil till Sundsvall. Vet ej när.

ångest

Problemet ligger i att jag vill vara så jävla perfekt. Jag vill kunna allting som en sjuksköterska på min framtida  avdlening kan kunna. Jag vill vara kompetent till tusen. Jag vill vara den där snälla sjuksystern som alltid har tid för en pratstund, som får patienten att känna sig trygg och lugn. Jag vill vara den perfekta människan. Bäst på allt. Inte i behov av någon utbildning. Och på grund av detta och min självinsikt om att jag inte är så där jävla bäst så får jag sådan jäkla ångest över hur jag ska klara mig i framtiden och om jag kommer göra ett bra jobb. AHHHHHH! 

sen sist

sambo - haft sista föreläsningen - gått upp med uppsatsten - godkänd på uppsats - halvkrasslig - snart hem till underbara slätten - planerat avslutning - ångest över att snart vara klar