falshback

Av och till får jag flashbacks från högstadiet. Högstadiet var för mig en period full av blandade känslor. Det här med att hitta sig själv, bli accepterad för den jag var. Och hur förjäkligt det var att  inte inte tillhöra de coola innetjejerna i klassen. Jag och mina vänner var mer i bottenskiktet. Det var hemskt. Jag hatade att inte vara lika accpeterad som de där coola tjejerna som hade killarna hängande efter sig.
Mitt i alltihop hade jag som sagt fullt upp med att hitta mig själv. Till min hjälp hade jag bl.a. kläderna. I årskurs åtta började jag klä mig helt outstandig från alla andra, och i kläder som jag själv gillade. Den bruna gamla herrkavajen från uff, V-jeansen, HellyHansen-tröjan, "baggy"byxorna, attitudeskorna är bara ett urval av mina kläder. Men det var kul också. För det var i årskurs åtta som jag lite smått började stå upp för den jag var. Jag kommer så väl ihåg den dagen som jag rev ner alla Hansonplancher och andra idolbilder från väggarna och tillsammans med alla urklipp om förut nämnda grupp och BSB åkte rätt in i husets panna (detta var innan fjärrvärmen och numera städigt varmvatten och värme i huset). Därefter var det slutdyrkat. Taylor Hanson var inte längre min drömprins. Undrar vad jag började lyssna på för musik efter detta? Kan inte minnas, men det var definitvt slut på min pojkbandsperiod.
Trots mina försök till att hitta min egen väg så var jag kvar i bottenskiktet igenom resterande tiden på högstadiet. Och tillslut så bryr man sig inte längre om det heller. Man nöjer sig med det man har. Och jag hade mina vänner och det var bra det. =)

Andra flashbacks, och mer härliga, är de från gymnasiet. Det var i gymnasiet som jag verkligen fick ett ökat självförtroende och kände mig rikigt accepterad för den jag var. Och där träffade jag världens bästa vän, Katrin. Vi började umgås efter kanske 2 dagar och sen dess har vi hållt ihop. De andra i klassen trodde efter en vecka att vi hade varit kompisar sedan barnsben. Andra roliga saker i gymnasiet var grabbarna Grus. Jag och Katrin umgicks med bröderna Andersson i vår klass. Vi hade så förbannat kul. Kommer på mig själv somliga dagar med att sakna hänga med dem. Alla rullstolsrace i korridorerna, pingisspelandet i källaren, luncherna på Burger King och alla andra upptåg. Och att bara vara, bara vara den man  verkligen var och bli accpeterad fullt ut.
Underbart.

Well done

I dag har det varit en produktiv dag.

Först semla och latte på Tinells med brudarna. Sen en repa på stan, kollade in S's mosters kollektion på MQ, köpte mig en vårjacka på VM,  vetekuddvärmare och en plattång.
Sen  gick jag och S till skolan och pluggade. Jag måste komma i väg till skolan för att få något gjort. Pluggade smärtfysiologi och fixade tre eventuella vetenskapliga artiklar till b-uppsatsen.

Förövrigt  så kommer jag aldrig mer köpa halvfabrikatköttbullar på ICA. Idag gör jag mina egna köttbullar från scratch och som sagt, aldrig mer köpeköttbullar. Hemmagjorda är fasen underbart. Precis som det ska vara. De är t.o.m. nästan  lika goda som farmors. Varför har jag aldrig gjort egna förut? Kan det bero på lathet?

Tonfiskgratäng

gott, billigt, lättlagat

potatis till fyra portioner
två burkar tonfisk
en  till två satster bea

skala och koka potatisen tills den är nästan klar. Skiva den och varva med tonfisken i en form. Häll över bean och in i ugnen på  ca 225 grader. Känn med en sticka för att se när den är klar

Mumsfilibabba


lycklig

Precis hemkommen från mitt första scoutmöte. När jag gick Sallyhillsvägen fram så kom jag på mig själv med att känna mig helt überlycklig! Hade lust att bara skrika rätt ut av lycka, men behärskade mig i sista sekund. Vill ju inte att folk ska tro att jag är knäppare än jag verkar, eller nått sånt ;-) Lycklig är jag iallafall. Känns jättekul att ha kommit i gång med socuterna på nytt, och de är härliga ungarna. Även om de till och från är jobbiga.


 



lite som mig

JAG:

ÄR:
blyg, glad när jag inte är upprörd
GER INTRYCK AV ATT VARA: fråga de som vet
KAN: ganska mycket
BLIR GLAD AV: glada människor, HippHipp och div. andra humorprogram
HAR: världens finaste vänner
VILL HA: ha mer energi och mer pengar
SKULLE VILJA: resa till Oslo, London och New York
TYCKER OM ATT: umgås med mina vänner, leka friluftsliv,
HAR ETT BRINNANDE INTRESSE FÖR: friluftslivet (iaf hade, men det är på G igen)
BRYR MIG OM: mina nära och kära
TRIVS MED: studentlivet
KÄNNER OBEHAG INFÖR: mycket okänt folk på en gång
PLANERAR ATT: bli leg. sjuksköterska juni 2007
BOR I: Sundsvall
SKULLE VILJA BO I: Östergötland
KLÄR MIG GÄRNA I: jeans, skön topp
ÄTER GÄRNA: fisk
DRICKER GÄRNA: vatten, öl, rött vin
TRÄNAR: på Friskis & Svettis (men det var länge sen sist)
TITTAR OFTA PÅ: dvd, svt.se, dataskärmen, snygga människor
LYSSNAR OFTA PÅ: Lars Winnerbäck, Bob Dylan, Ani DiFranco
LÄSER: skönlitteratur, VR, Utemagasinet, Kåridåren, Situation Sthlm och så kurslitteratur
PRENUMERERAR PÅ: Utemagasinet




Hittat hos
Engla


Dagens upptäckt

Jag har influenser från GNÄLLBÄLTET!!
Snacka om besvikelse. Började ana ugglor i mossen när jag såg "Svenska Dialektmysterier" på svt.se tidigare idag. Fasen liksom, vissa delar lät ju hemskt bekant på något vis. Och sen när Fredrik Lindström så fint visade utbredningen, jo men för tusan, nog var Norrköping (framförallt) och delar söderut med (som jag härstammar från).
 
Dessutom kom på mig själv nyss, när jag sjöng med i en Lasse-låt.

nya foton



Jag o E på våran födelsedagsfest

Jag o S vid Sidsjön 

Moster

Fräcka Fredag v/s Fråga Olle

I dag är det verkligen vår i luften! Gu så härligt =) Vill att det ska bli vår nu. Vill köpa mig en vårjacka, vill använda mina nya converese, vill kunna gå ut utan mössa, parkas, kängor och halsduk!!

E nämde att det numera gick att se "Fräcka Fredag" med Malena Ivarsson på svt.se. Var tvungen att se lite på det, och det är ett under att det fick sändas. Gick det överhuvudtaget hem hos svenska folket? Jag har inte en aning, eftersom jag vid seriens start endast var fem år och mitt favorittvprogram var "Björnes Magasin". Jag blir i allafall väldigt illamående av Malenas klädsel, studions utseende och hennes lilla hjälpreda som står som ett fån bakom soffan.

Tur att min generation tonåringar fick tillgång till "Fråga Olle", lite mer naturligt.

Fullt upp

I går var det fullt upp hela tiden. Häktisk förmiddag på praktiken, omvårdnadshandledning på eftermiddagen. Sen blev det supergod fika på Tinells med V, E och L. Fick panik och rusade till posten för att ta ut pengar för Embolis räkning, eftersom det var styrelsemiddag på kvällen.
Hem och skriva i hop en någorlunda ekonomisk rapport för embolis verksamhetsår. Och sedan i väg på Embolis Årsmöte.
Därefter en gudomligt god middag på Restaurang Viktoria med styrelsen. Mumsfillibabba vad gott det är med murkelsås!

I dag tänkte jag ta det lite lugnare. Tvätta, pyssla och dona här  hemma, se klart Vänner säsong 5 och gå på scouterna.  Kanske lite plugg också, vem vet.

Åh, i går fick jag en ny blandare till duschen OCH ett nytt handfat, helt otippat. Justa puckar.

Orka!!

Nu ska jag ta tag i det här.

- ica
- andas frisk luft
- ta ut alla pappershögar
- läsa om cancer
- läsa da Vinci koden (tar upp väldigt mycket av min tid)
- städa


tomt

Sedan två veckor tillbaka ungefär, så känner jag mig helt tom och lugn inombords. En helt underbar känsla. Alla desperata känslor om närhet är som borta.
Jag vill inte mer, jag har ingen att tråna efter, mer. Det är bara jag nu. Så skönt att ha släppt alltihopa och bara gå vidare. Gå vidare i singellivet, och inte hålla på att leta. Utan bara ha accepterat att det är jag nu, jag är själv, jag är singel och jag trivs riktigt bra med det. Härligt härligt. Trodde knappt att det kunde kännas så här bra. Som när man har brutit ett destruktivt förhållande. Så känns det. Tomt men skönt. Skönt och bra.

to do

Det finns så mycket som jag borde göra

Som att plugga, diska, städa

Men jag bara sitter här och surfar runt på internet och ändrar min sidlayout och känner mig allmänt off. Damerns Super-G var inställt... osis. Nu får man vänta tills hockeyn börjar.
Höjdpunkten var att se gårdagens avsnitt (och det sista) av Nisse Hult. Tur att jag kom ihåg att spela in det. Svenska Dialektmysterier var också nice att se. Annars så bjuder inte Tv på så mycket en söndag.


melodifestivelen och livemusik

I går så såg jag, V och E på Melodifestivalen. Vilken katastrof. Värst tyckte jag de där två småpojkarna som sjöng nån hiphopliknande låt vid namn Kuddkrig var. Hur ska de kunna gå till skolan på måndag?? Det är så pinsamt! Och i Sundsvallen kunde man läsa att de  var inspirerade av Ted Gärestad och Jamie Cullum. Tyckte hela deras framträdande påminde om Snook och Just D.
Det enda bidraget med lite schlager i var Linda Bengtzings, tur att det gick vidare.

Jaja, iaf, så fick vi lyssna på bättre musk på Kåren, nämligen 
Dan Köningsson. Synd bara att alla andra i salen inte uppskattade framträdandet, utan satt och tjöta med bordsgrannen högt o ljudligt istället. Pinsamt. Man är där för att lyssna, tyckte lite synd om Dan för att han fick spela för en så otacksam publik. I priset för biljeten ingick en ost och kex tallrik och vin. Gud vad gott det var med ost och kex. Det är ju en delikatess som inte förekommer i mitt studentkök. Sånt brukar jag få äta hemma hos mamma och pappa.

Annars var det rikigt kul att gå ut =)

Nu är det OS som gäller.

vår båt

Så här ser vår båt ut. Snyggingen är min bror.

En geishas memorarer

Nu har jag läst ut boken. Den var riktigt bra, och jag har förundrats från kapitle 3 eller nått, över hur dålig filmen är. För min egen del så borde jag verkligen ha läst boken innan jag såg filmen. Poletten ang. filmen föll ner nu. Hemskt. Men boken som sagt rekommenderas.

16.46

Hittils i dag har följande hänt: 
I morse kom kvartersvärden och fixa spisen så den numera står stadigt  och  sen bedömde han att det är lika bra att jag får en ny blandare till ducshen. Juste. Den är jäkligt oldie den jag har nu, och läcker (eller läker) som de säger här i Norrland.
Sen så gick jag till skolan efter lunch för att hämta vårt palliativ-arbete och smärt-tentan. Båda personerna var  borta. Snacka om nitlott. Men jag gick till biblan och hittade lite cancerböcker till B-uppstasen. Bra Malin.
Nu på eftermiddagen har jag tittat på Svenska Dialektmysterier på datorn. Himla skönt program, diggar Lindström till tusen. Sen så skulle jag se om de hade Nisse Hult på svt.se, de hade dessvärre bara de första två minuterna från varje program, men jag fick hålla till godo med de få minuterna, och skrattade gott. Där har vi min humor. Och Johan Glans, han är bara för rolig! Och han ser så dumsöt ut som Nisse Hult. Störtbra! Synd bara att jag missar programmet varje lördag. Ska se en repris i kväll istället.

Och mail, jag har fått i väg två mail idag. Jag är seg när det gäller att svara på mail. På tal om mail så fixade jag in min spray-adress i outlooken idag, och vips så kom det fram en massa gamla  mail som jag skickat. Var ju tvungen att läsa igenom, och en del var till mitt ex för hundra år sedan, M. De var skickade efter att jag hade gjort slut, för han vägrade inse fakta och släppa mig, han skaffade lunar enbart för att hålla koll på mig, och skicka blommor och ringde och stod i. Jag hade skickat rikigt taskiga mail, speciellt det sista, men efter det så lade han också ner projektet.

måndag

Sista dagen på min fyradagarsledighet....  Har en diger "att göra" lista. Bara att sätta igång helt enkelt. Har varit riktigt lovely med så många dagars ledighet. Har verkligen inte ansträngt mig ett dugg över det normala. 


söndag

Lite smått bakis efter helgens mest spontana "tillställning". Jag o E festa till lite och sedan blev det Skepparn och dans på Kåren. Grymt bra musik på båda ställena. Jag är ju inte så bevandrad på krogarna som de vanliga dödliga går till, så det var riktigt kul att få se ett nytt ställe. Men nog är det skönast på Kåren iaf, borta bra men hemma bäst...

Men en rejäl prommis runt Sidsjön med fika i Sidsjöstugan rådde bot på baksmällan. Helt underbart väder, klarblå himmel, nollgradigt.


dagens...

Efter gårdagens shoppning på Ikea så finns tyget Sandra lite överallt i min lägenhet. På väggen, i form av en väska samt som en påse till iPoden. Me like. Det är rikigt trevligt tyg. Fint och diskret och med blommor.
Har faktiskt inte bara sytt idag. Nej, jag har skrivit omvårdsnadsanamnes på mitt  fiktiva fall Arvid Lund. Och så har jag sett Love Actually. Älskar den filmen!!!! Blir lika glad varje gång.

Nu ska jag o Sofie på promenad. Dagens portion av motion och frisk luft.

nytt

I går fick jag besök av Ola. Han var på väg upp till Norrland, så det blev lunch i Sundsvall och årets första semla.  Trevligt. Sen så skjutsade han mig och S ut till Ikea. Jag skulle köpa jättelite, men gick därifrån med massa olika grejer. Fan. Sen  blev det lite småtjafs på H&M och ett par nya jeans på VM. Så kan det gå när inte haspen är på. Men jag fick tag på ett rikigt fint och matchande tyg som numera sitter i ramen över soffan. Dags för  Herr Winnerbäck att flytta på sig helt enkelt. Resten av tyget ska jag sy en  cool väska av. Och en påse iPoden. Very nice.

Det är det jag ska göra idag. Ha sy verkstad och börja skriva på min omvådnadsjournal.


scoutstart

I kväll har jag varit på planeringsmöte inför vårens minormöten i Södermalms scoutkår. Det verkar riktigt lovande! Ser verkligen fram emot detta. Har verkligen saknat det, och den här kåren (eller avdelningen) är det go i. Många barn, bra ledare, bara ute. Som det ska va.

safe

äntligen har jag fått (med hjälp från min kära far) d-linken att funka. känns safe att surfa runt nu. yes!!

Nu är det grammisgalan som gäller! Bara bra som vunnit hittils.

the wedding

Ja, så var jag tillbaka i Sundsvall och civilisationen. För jag spenderade faktikst inte många timmar i civila Linköping. Den mesta tiden har jag spenderat i Kisa, V. Eneby och Hycklinge, och för de som är bekanta  med de trakterna vet vad jag menar med ocivilicerat. T.ex. en kommentar från min far när vi ska ta oss till boendet kl. 03.30 "Malin, håll min öl så kör jag". haha.

I allafall, min kära kusin C stod brud i Eklunden. En härlig februarieftermiddag, klart väder, vindstilla, -10grader. Perfekt med andra ord. Eller det kanske hade varit bättre med -5 grader, men man kan inte få allt. Det är inte många vigslar man bevittnar iklädd täckbyxor, dunjaka, mössa, vantar, sjal och lundhagskängor. Men det är inte heller många vigslar som är så sagolika som C & M's. Brudparet var som hämtat ur en sagobok, i vit fotsid cape för C och en stor päls och pälsmössa för M. Dessutom var där facklor, islyktor och ett isaltare.
Senare var det bröllopsfest i Hycklinge. Riktigt trevligt. Jag som bävat för vilka jag skulle sitta med, och krävt att  jag skulle få ha personer jag känner runt mig, var rikigt nöjd med mina bordsgrannar, dock var min bordskavaljer sjuk. Dansa och drack och jag hade förvånandsvärt kul! Bra långt över mina förväntingar.

Här följer en komisk historia som otroligt nog är helt sann, och som bara kan hända familjen N. 
Kusinerna H & T + H's sambo S åker ner till Kisa. På vägen kommer T på att han har glömt sin skjorta och slips i Stockholm. Ok, det går att fixa på Sandströms i värsta fall, och i bästa fall leta upp något hemma. När hela ekipaget kommer fram till Kisa och det är dags att plocka ur bilen börjar H muttra. Han har glömt hela klädkostymen i Stockholm. Lättare panik. S ringer sin bror som är i Sthlm under helgen, och får honom att skynda sig i väg till Centralen med H's kostym, via telefonguidning. S's bror hittar inte långt i Syhlm själv. Eftersom det rått lite panik, så kommer brodern fram en timme före nästa Linköpingstågs avgång. På Centralen möter E upp och tar över kostymen och övertalar den motvilliga konduktören att köra kostymen ner till Linköping. I Linköping hämtar killen som ska spela på festen och tillika H's kompis upp kostymen och tar den till Kisa. 
Nu tror man gärna att familjen N's klädbestyr är över. Men icke. 15 minuter innan festen kan börja, spricker dragkedjan på kusin L's klänning. Panik igen. Blir till att koordinera en hel del personer i Kisa till att gå in i L's sambos systers garderob och skjutsa alternativa klänningar till Hycklinge. 
Snacka om kaos.
 

back in Linköping

Anlände till Liknlöping i går midnatt. K hämtade mig på stationen, sen åkte vi hem till henne. Åt nattamacka och drack rött te och bara mös. Lyssna på "vår" skiva. Fick ett ursnyggt halsband i födelsedagspresent. Somna gott brevid varandra.

I dag är det då dags för bröllopet, och brudparet har sannerligen tur med vädret. Strålande sol (känns som om jag inte sett snön på flera veckor) och snö. Perfekt.



U

så skaffade jag mig en till omtenta. smärtan kom upp idag. ett U. bara att försöka igen nästa gång.

god, damn right it's a beautiful day

I dag har det varit en rikigt bra dag. Kännt mig riktigt uppåt, träffat urtrevliga människor.
Efter gårdagens telefonsamtal med A fick jag ny energi, han är så fin den killen.

 Åh, härligt!!!


mera test

Reser helst till: Värmen
Tidning jag gillar:
Corren
Favoritsite: Cdon
Fikar gärna på: Tinnels, Innergåren, Waynes, Chocolate House
Favoritbutik: Indiska
Favoritfärg: Just nu är jag inne på rosa
Favoritmärke: Haglöfs
Favoritdjur: katt
Stjärna jag vill träffa: Ingen.
Motionerar: friskis
Senaste fyndet: minns inte
Fulaste färgen på kläder: neonfärger
Senast sedda film på bio: En geishas memorarer
Senast köpta skiva: Inte köpt men fått Thomas Dybdahl
Sparar till: inget. lever på mina besparingar
Väntar på: sängen
Pålägg som gäller: helst ost, men eftersom det är så dyrt är det kaviar som gäller
Dagens dryck: o'boy
Senaste boken du läste: "om livet före döden" av Lena Nevander Friström
Senaste maträtten du åt: lunchen: pasta och lax och sparris
Senaste klädesplagget du bar: Jag bär brun Better Bodiesbyxor och en svart Haglöfs micorfleece
Senaste repliken du yttrade: "Ok, hej då"
Senaste personen du träffade: Sofie
Senaste personen du pratade i telefon med: Pappa
Senaste personen du fick brev av: No idea
Senaste gången du sov: i natt
Senaste saken du köpte: kläderna från H&M som kom idag
Vad har du gjort idag: lallat runt på praktiken med uskorna (inget vidare)
Hur tidigt stiger du upp: 05.15 om jag börjar 7, annars mycket senare.
Vilken färg har du på håret: mellanbrunt
Vad har du för färg på ögonen: grönmelerade
Är du uppväxt i stan eller på landet: Landet
Var har du ont: Sinister Gluteus Maximus
Kan du stå på händer: ja, mot vägg
Vad lyssnar du på för musik nu: Ani DiFranco "so much shouting, so much laughter"
Vad tycker du om idrott: kul, roligaste ämnet på gymnasiet. helt klart
Vad har du för klocka: armbandur, väckarklocka, videon, datorn och mobilen så klart
Sämsta sport: ojoj, det finns många

Testet har jag hittat på http://litenpyret.blogg.se/

sinnsykt

Det kändes som ett skämt när klockan ringde 05.15. Helt sinnsykt att åka buss klockan 06.09. När jag jobbade på hemmet i Vikingstad så började jag visserligen också klockan 07.00 , men då hade jag 100 m till jobbet. Kunde alltså gå upp samma tid som bussen går idag. Hur ska jag orka den dagen då jag eventuellt har barn? Tänk om han som jag har barnen med också börjar klockan 07.00. Fy fan. Och  när jag kommer hem från  jobbet, helt slut, ska vi då ta hand om barn, laga mat och dessutom ha vuxentid? Jag bävar. Ännu värre: tänk om jag är ensamstående!!
Som tur är så är den tiden låååååååååååååååååååååååååååååååångt bort.

The wedding närmar sig med stormsteg. Har packat allt utom smink och hygienprylar. Mailat kom-i-håg-lapp till pappa, så jag får med mig lite grejer hem, samt kängor på fötterna. Vägrar ta med mig ytterligare extra skor norrifrån och tänker inte sätta min fot i Vikingstad. Hoppas nu bara att vädret är perfekt på lördag. Ute och allt som det ska vara.

Fick mina nya converse och blammo idag!!! Åh, de är så fina, nu vill jag bara att det ska bli vår! Om det ska hålla på att vara ynka 2 plusgrader i början av februari kan det lika bra bli vår på allvar. Antingen -10 och snö eller +15 och vår. Dessutom kom en del av kläderna från H&M. Men det var bara topparna som passade (som jag misstänkte). Desto billigare för mig.




plugg

nu märks det tydligt att jag har glidit igenom denna utbildning. känner att det är dags att börja plugga nu. och det är nu när man möter det i verkligeheten som jag verkligen kan förankra litteratuern till något. det känns på riktigt och jag lär mig på allvar.

praktik

Hade min första dag på  praktiken igår. Det är mycket nytt som man ska lära sig, men det gick förhållandevis riktigt bra.
Ska bli rikigt roligt, nu kommer jag äntligen få lära mig allt som jag läst mig till i 3 terminer. För i går kväll läste jag medicinteknik för ssk. och tog för första  gången till mig det som stod. På allvar.