30 januari.

Och i morgon kl. 10 börjar träningslägret på allvar.. Idag har jag o C mest förberett med vallning och lunchmat och så. 


and the winner is...

hittade denna artikel hemma hos farmor och farfar

Artikel från Östgöta Correspondenten 28 februari 1987

"Skidans dag har hållits vid Axhult med föräldraföreingningen i Västra Eneby som arrangör. Tävlingen samlade 40-talet deltagare och samtliga erhöll priser. Jerker Carlsson var tävlingsledare.
Det var 10:e året i följd som Skidans dag hölls. Den yngsta klassen för 3-åringar vanns av Malin Gunnarsson......"

så det där med tjejvasan kan ju inte vara så svårt!


29 januari.

Jag känner mig mosad. Överkörd.
Skola två dagar, sjukt mycket läxor (och denna gång är det bara två veckor tills nästa träff.) Två extrema dagar på jobbet. Plus att jag numera är så kallad handledare åt en t2. Visserligen en grym sådan. Men ändock.
I morgonbitti blir det lkpg och umgås och skidträningsläger. Tur att det är noll byte på tåget så man kan sova hela vägen.
Det är mycket annat som händer också. men jag orkar inte. uppdatera alltså. livet orkar jag i sig. Kul när det händer saker men varför händer allt på samma gång? Och vill jag verkligen ta det där beslutet? Är det inte ganska bra här som det är? =)

Att rekommendera:



Benjamin Buttons otroliga liv

Allt flyter

Anna Ternheim Leaving on a mayday


24 januari.

Äntligen har min kamera kommit, min fina födelsedagskamera! Hoppas batteriet hinner ladda någorlunda till i kväll. Då kan jag ju fota för en gångs skull när det vankas lite utgång. Vi får se.

Tack mor och far!


Måltider.

Jag har ju inte lyckats träna så mycket som jag borde. Men nu blir det spinning, gym och jympa ovasett hur jag mår. I går var jag på spinning för första gången sen jag bodde i Norge. Det gick ju ganska bra. Lite öm bara. Och då menar jag  varken rumpa eller ben. I dag ska jag gå till gymmet, alldeles strax faktiskt. Jag ska köra armar och rygg framförallt. Och så ledigt i morgon. Och så i helgen blir det gym och kondition igen. 
Nästa helg blir det träningsläger, jag, C och H. Förhoppningsvis i Linköping. Det är första och ända gången jag lär stå på skidorna innan tävlingen. haha. Ganska sorgligt också.  

Jag ska ta mig runt den där vasan. Min måltid är under tre timmar, femtio minuter och trettiotvå sekunder. Det ska gå.


18 januari.

Trött och slut. Nu har det firats klart för denna gången. Och nu är det bara mamma och jag kvar i lägenheten. Ska gå och träna snart. skönt skönt skönt.

17 februari.

Ja men go morgon! vad ska man säga? Vin två dagar i stöten. Och riktigt onylkter till på köptet båda gångerna. Men idag mår jag sjukt mycket bättre än i går morse. Då var jag mera död. I går spelade jag, B, P och K spel. Jag har köpt sällskapsspel till mig i själv i födelsedagspresent. MIG (typ tp i fickformat), Monopol och Yatsy. Så himla kul. Det är helt klart underskattat med sällskapsspel. Men I löve it.

Ska pallra mig ner till ica. för idag kommer lite släkt. det här firandet blev ju lika utdraget som nyår. dagarna tre.

När ska de komma alkolås på mobilen? Eller är det bara så här: fulla människor och barn, de är ärliga.

16 januari.

inget dumt. inget onödigt. i morgon kanske. när jag är nykter. men jag vill. vill fråga. se. för fan vad de känns. varför bor jag här? varför han där? varför? jag vill bara bli hållen om! hållen om. kärlek. närhet. hud mot hud. kravlöst. ingen som kräver någon på nått. tack. tack för att  vi var två. två som ville bli en. om än så bara fär en natt. tack. närhet. närhet kan ge näring åt huden så det räcker lååång tid framöver. närhet. livets källa. utan närhet så dör man. alla människor behöver det. hud mot hud. suck mot suck. andas i takt. kännas här och nu. bara vara. få vara mig. naken. utan säkerhetslina. trygg ändå. inget hån. för jag har visat mitt inre. mitt innersta jag. för jag är malin. jag behöver dig. hud mot hud. suck mot suck. ta på mig. jag tar på dig. rör mig. jag behöver hud. hud hud hud. jag behöver kärlek. kärlek är allt vi behöver. men allt har ett pris. som alltid.

15 januari.

Stort grattis till mig sjävl!


12 januari - hipp hurra för farmor!

Jag har säkert publicerat denna förut, men den är så förbannat bra, så den tåls att upprepa. Jag läser den ofta, speciellt när jag tvekar och velar, vilket jag är expert på. Jag hittade denna hemma hos en gammal kvinna när vi var på hembesök på en praktik. Och jag var tvungen att fota den med mobilen...
Så för att vara fri måste man riskera. Och i mitt liv innebär det också att ta ansvar.

Om du skrattar riskerar du att bli till åtlöje.

Om du gråter riskerar du att anses sentimental.

Om du är tillmötesgående riskerar du att bli inblandad.

Om du visar känslor riskerar du att avslöja ditt sanna jag.

Om du öppet framlägger dina tankar och drömmar riskerar du att bli illa omtyckt.

Lever du riskerar du att dö.

Hoppas du riskerar du att bli besviken.

Försöker du riskerar du att misslyckas.

Men den största faran här i livet är att inte riskera någonting.


Den som inte riskerar någonting gör ingenting, har ingenting och är slutligen ingenting.

Kanske hon kommer undan lidande och sorg, men kan aldrig lära sig något, aldrig känna, förändras eller älska.

Fängslad av sin egen säkerhet blir hon en slav.

Bara den som tar risker är fri.


11 januari.

Jag på min och darling Ks alternativa nyårsafton 2 januari. Behöver jag säga mer än att det kan bara bli kul med två gamla vänner, gammal härligt nostalgimusik och två flaskor vin?

        


oväntat besök.

I går.
Jag ligger på soffan. Sover till Forrest Gump. Och så vaknar jag till av ett ljud: knack knack. Någon knackar på dörren. Vem är det som stör mig? Försvinn med er ungar! Leave me alone. Jag ignorerar knackningarna. Men de ger sig inte. Nu plingar de på dörren också. Jag försöker ignorera. Sen tänker jag, det kanske är nått viktigt. Bäst jag öppnar då. Släpar mig upp och låser upp dörren. Trycker ner handtaget och knuffar slappt upp dörren. Där ute står en man. Och så säger han: Hej Malin! Då först går det upp för mig, först då ser jag vem det är: Ola! Och vi kramas som gamla vänner kramas. Skönt med sällskap ett par timmar. För idag har han och hunden åkt. Nästa gång vi ses är i Abisko. När jag har påsksemester. Gött.

5 januari.

I dag fyller min barndomskamrat Melanie år. Hon flyttade till amerikat när vi var 8 år. Jag kan fortfarande tänka på henne. Undrar om hon tänker på mig.

-------------

Min plan utformar sig mer och mer. Blir tydligare och tydligare. Så snart jag har gjort the big thing ska jag outa det här för er som läser. Känns mycket bra i magen iallafall. Och då kan det inte vara fel.

3 januari.

På årets andra dag dimper det ner en inbjudan till klassåterträff för klass 9c och alla andra som gick ut 9:an 1999 på Berga Skola. Som förövrigt är jämnad med marken nu förtiden. Inte nog med detta ålderstecken så kryper jag över den magiska ungdomsgränsen om 12 dagar. Jag blir alltså 26 och alla rabatter är som bortblåsta.
Jag känner mig alltså ganska gammal.

---------------

Jag och darling K firade in det nya året igår. Vid tolvslaget skålade vi med vatten och sen däckade åtminstone jag. Skumpan blir i kväll. Detta är mitt livs längsta nyårsfirande. Snart i dagarna fyra.

---------------

Jag har också kommit fram till vad jag kan göra. Hur jag kan förändra min situation. Nu gäller det bara att våga ta steget och våga chansa för böveln.


1 januari.

Ja, jag och darlin Ks nyår går till historien som det mest udda iaf. Så pass udda att vi ska fira nyår i morgon kväll, med skumpa och vin. För ikväll orkar ingen av oss. Ett glas vin och vi däckar.