28 september.

Jag säger då det. Singellivet är det enda rätta! Då slipper man trebenta knäppisar. För de vettiga verkar icke existera.

Jobbade min första helg på ca 2 år i helgen. Och det är bara o vänja sig, för jag har tre på raken.

Fördriver tiden med o virka bebisfilt till Knappen. Och lyssna på Morgonpasset. I love radio. Ibalnd önskar jag att jag hade ett jobb där man kunde lyssna på radio mer. Det hade varit något. Men sen vet jag inte om jag vill hålla på sitta i en traktor eller stå  vid ett löpande band eller liknande.

25 september.

Kan bara säga en sak: åk till Island. Så häftigt, så underbart. Jag vill bara ha mer mer mer!
I helgen som var vankades det födelsedagsfest för mor. I Ydrefors. Försök och hitta det på kartan! Hur som helst, en mycket lyckad och kul fest, med live-band o allt. Så soligt o dansa dansa dansa!
och på jobbet går det bra. försöker bara vänja mig vid o jobba som de flesta andra vårdarbetare.

18 september.

Hörde Lasses "nya" singel i går, tydligen släpptes den för en månad sen. Först kände jag bara igen rösten, kastade mig på fjärrkontrollen och skruvade upp volymen, tänkte "Ah, fan vad kul, de fick skivkontrakt! Konstigt att jag inte hört nått, Peggy is back!" Sen tyckte jag rösten lät lite mörkare och strävare än musikkusinens. Då kom jag på det, det är Lasse! Woho!
Åh, jag gillar den, Jag får liksom ingen ordning. För visst är det så. Jag får inte heller ordning. Eller har inte fått ordning. Förräns nu. Nu för första gången på väldigt länge känner jag en slags ro, en frid som lägger sig mjuk och varm runt hjärtat. Som en fleecefilt. Som ger trygghet. (Och tar den eld, så kommer jag bli brännskadad.)

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra


16 september.

Här händer det saker. Och det är banne mig inte fy skam!
Har varit iväg på den efterlängtade Islandsresan, och det var bland det finaste jag varit med om. Ett sånt vackert land. Och hästarna var helt underbara. Jag har ju tyvärr blivit lite smått hästrädd sen jag slutade rida för 9(!) år sedan. Men dessa fina Islandshästar, de gav mig en trygghetskänsla på något vis och jag var inte rädd en sekund. Däremot så är jag fortfarande helt stel och öm i ljumskarna och det är inte helt lätt att klättra upp i loftsängen. Men det är ju bara så det ska vara =) Shoppade en ny utomhusgarderob också. Ny skaljacka, nya skalbyxor, nytt merinoullunderställ (nytt o nytt, har bara ägt halvulliga kläder innan) och en snygg windstopperhoodie. Allt från 66 North.
Sen så har jag börjat nytt jobb. Så nu lär jag mig på nytt igen. Kul och spännande, men jag vill som vanligt kunna allt på en gång! Men jag tror det blir bra.
I helgen ska det resas hem till Linköping. Kära mor fyller jämt och det måste ju firas! Och hjälpas till med förberedelserna så klart. Icke att förglömma.

4 september.

Ah, äntligen en ledig dag så jag kan komma i kapp verkligheten en smula. Denna vecka har varit minst sagt lite stressig. Jobb, jobb, jobb. Seminarium på företagslotsen om Kvinnor och starta eget. Intressant, vet inte om jag ska gå på de delar av programmet jag hinner... vet inte... Sen har det varit en hel del kring Jobbcoachningen som drar i gång nu. Är smått involverad, och vet inte riktigt hur jag hade tänkt det. Utöver detta så har jag lekt handywoman i badrummet... Vill helst att min far inbefinner sig i Uppsala snarast för o hjälpa mig med detta, men nja, det lär ju vänta tills båten är uppe på land. Även fixat till med en "utfyllnadsmadrass" i loftsängen (som är 160 cm, men jag har bara 120-madrass) och fixat värsta bästa hallmattan.

Så idag har jag varit på jobbcoachningsmöte med arbetsförmedlingen, bra, bra, BRA! Nu börjar jag greppa. Sen så körde jag lite på crosstrainern på gymmet. Plus tvätt och städ och besök av H, som jag inte sett på väldigt länge. Kul o trevligt o umgås utan barn.

I går var sista dagen på ögon. Känns lite konstigt. Vemodigt. Blandade känslor. Fick en väldigt fin pelargon, Dr Westerlund aka Hälsoblomman och fika med hembakade kanelbullar av finaste E.
Så nästa gång jag jobbar, 14 sept, blir det ny avdelning. Spännande och skrämmande och nyttigt.

I helgen ska jag coacha E, och sen ska jag o J på cykelutflykt. Sen är det ju dags o börja packa lite till Island också, kan inte fatta att det är på tisdag vi åker. Tiden har gått så sjukt fort, fast det känns som om vi bokade detta för hundra år sedan.

Fridens liljor

P.s vill du bli coachad, hör av dig! Och är du arbetslös, eller känner en arbetslös: gå in på www.egenskaparna.se eller kontakta mig!