kören

den här sjunger vi också på kören. mycket underhållande. och rolig.

27 februari.

I dag har jag tackat nej till två superfina lägenheter. Det svider lite, men de ligger på helt fel sida av stan för min del. Lite ånger kan jag fortfarande känna angående den sista för den var verkligen perfekt rätt igenom. Men känns det inte rätt så är det inte rätt. I nästa vecka tror jag det är ska jag titta på en till lägenhet, på rätt sida av stan, samma stuk som de andra två, med läget som den enda skillnaden. Tänk att det kan spela sådan roll. Och det området jag tittat på lägehet i nu sist är egentligen ett vädligt fint och lugnt område med bra rykte och allt. Men så kan det vara. Skit sak samma. Mycket blurr om lägenheter.
Helg är det ju också. Så skönt, ska hänga med J och C i kväll, smida planer om Norge och i morgon ska jag till B o P och hänga med dem. Och på söndag blir det eventuellt till o damma av långfärdsskridskorna. Aktiv så det förslår. Måste plugga lite också. Men det ordnar sig alltid.

Mycket snack om ingenting.

Och Tender går på repeat här hemma. My new love.


Det här uppskattar jag



dagens låt

den här sjunger vi på kören. helt ny för mig. men helt magiskt fin.




24 februari.

semla är ju så gott! har precis mumsat i mig en.
har också varit på lägenhetsvisning. men jag vet inte. egentligen en perfekt lägenhet, men på fel sida av stan. jag vet inte. ska känna på det över natten.
så vet jag också att min intuition är att lita på. det har jag fått bevisat för mig gång på gång på gång.


22 februari.

Ja, så idag har det inte hänt överdrivet mycket här. Jag har varit smart nog att boka tvättstuga idag, så snart ska jag börja tvätta. Gött och tvätta undan svettkläderna. Även gått en prommis till ica i snön. Nu vräker snön ner och det är så härligt! Fast nu lär jag inte stå på skidor förräns i påsk. Ont i kroppen har jag. Främst ländryggen. Måste träna den mer.

Men härligt är det nu iaf =)


tjejvasan 21 februari.

YES! Nu är tjejvasan avklarad =)

I fredags kl 22.12 tog jag, mamma och C chartertåget från Katrineholm till Mora. Sj hade tagit alla sina muséevagnar från 1956 och satt ihop till ett tjejvasetåg. Sov inte mycket alls under natten.
På morgon var tåget framme i Oxberg. Vi käkade frukost och sen gick jag och C ut och testade våra skidor. Och mina var så himla bra =) glid och fäste var perfa. Sen tillbaka och förbereda packning och skidor för att börja gå mot starten. Innan starten träffade vi CJ och H (den fjärde medlemmen i Vadstugans IF aka Team Sweden) och peppade varandra. Så var det då dags att gå in i startfållan för mig och mamma (vi startade i femte ledet kl. 10.45, C i sjätte kl.11.00 och H i tolfte kl 12.30). Uppvärmning, på med skidorna och så iväg!

När vi kom till själva Oxberg (starten går ett par kilometer utanför) hade jag ramlat två gånger och undrade hur detta skulle gå. Men sen flöt allt på bra, förutom alla dessa puckon som tror de är bättre än vad de är. Det finns nämligen fyra spår. Längst till höger för de som inte kör så fort och längst till vänster för de riktigt snabba. Själv låg jag i högerspåret nästa hela tiden och gjorde hur många omkörningar som helst för att alla dessa puckon bara tar upp plats i mitten!

Efter Oxberg så passerade jag då som alla andra Hökberg och Eldris. Drack massa blåbärssoppa och vatten på varje ställe. Såg fram emot Carlssons vätskekontroll i Läde (mellan Hökberg och Eldris) för de skulle ha choklad! Men de hade fastat i bilkö och inte kommit fram i tid. Så när jag kom till Mora Scoutkårs vätskekontroll (efter Eldris) blev jag överklycklig för de hade kexchoklad!

Jag hade ingen koll alls på klockan, så när jag kom till stadion i Mora såg jag att klockan var 13.50, och då kom glädjen och nästan ett par tårar. Jag fick räkna ut på fingrarna att jag kört på tre timmar och klått U med hur mycket tid som helst. Då kunde jag slappna av den sista kilometern.

På bussen till duscharna kom glädjetårarna! Jag klarade det! Så nöjd med mig själv.

Efter dusch så blev det pizza för Vadstugans IF och så en runda på Vasaloppsmässan. 

Sen vila på tåget, som stannde kl. 24.00 i Uppsala. Bara att ta taxi hem och försöka koppla ner. Var helt uppe i varv. 

Vad blev det för tider nu då? Finaste V (jag blev så rörd att jag fällde ett par tårar när jag såg hennes grattissms) hade prenumenerat (j, moster D också) på mina tider hela vägen så hon fick skicka över dem: Så här körde jag: Oxberg 10.59.03, Hökberg 11.55.51 och Eldris 12.59.55 och i mål 13.58.26. Jag körde på 03.13.26! Och tydligen så körde jag fortare än de förväntade tiderna vid varje anhalt =)

Att träna på till nästa år: triceps, ländryggen och uthållighet.

Jag blir så imponerad över all organisation och hur allt flyter så himla smidigt. Sen är det så kul med stämningen, denna fest som äger rum. Det har varit lika kul på alla tre tävlingar =)

Nu är det bara att ladda om och börja träna till cyklingen.
3 down, 1 to go! 

nu är det nära

Åh, jag är så nervös inför i morgon. hur ska det gå? Har i alla fall packat klart nästan allt. Ska ner på stan snart och köpa leukoplast (måste ha skavsårsprofylax till fossingarna) ett redigt nässpray och så en vinflaska med skruvkork (belöningen efteråt - vi ska dela...). Skidorna hämtade jag i går, 750 kr fattigare, men antagligen så har mina skidor aldrig varit så bra och välvallade. De hade vallat med olika blandningar hit och dit (det lät vädligt avancerat) och så hade de gått efter swixs och smhis rekommendationer. Så nu lär jag ju inte kunna skylla på skidorna om det går dåligt. De har också kört skidorna i spannmaskinen och då insåg jag  varför det har gått så jävla illa att åka skidor senaste tiden (åren?) då mina fästzoner är helt annorlunda nu än när jag själv vallat. Klart jag haft noll glid.

Önska mig lycka till och släng i väg lite peppande tankar vid 10.45 i morgon och ett par timmar framöver.

dagens låt

Curly Sue med Takida

Your strength is so hard to find,
I feel so much stronger now,
the feeling´s alright. -Your words make me whole again,
those eyes cannot ever lie,
you're so divine
I'm not ever alone, you're not ever alone

I'm head over heels, goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found,I'm in deep debt, without-you* I wouldn't survive
I'm not ever alone

Your smile is heavenly,
I-don´t deserve all the love, that you're giving to me
Your touch makes it hard to breathe,
the shiver's around me now, you're so fine

I'm head over heels goddess of mine,
your curls touching my-face, and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found, I'm in deep debt, without-you I wouldn't survive

The heart is pumping for my life, the mind is happy and I, I will love you till the day I die

I'm head over heels goddess of mine,
your curls touching my face, and now I can fly
You brought my life back,
the glory you found, I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

I'm head over heels goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found, I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

följa följa

Om ni vill följa min väg mellan Oxberg och Mora på lördag den 21 februari så kan man får 20 kr få fortlöpande sms genom att skicka VASA TV 4243 till 72777

Jag startar kl. 10.45

Enkelt va!

14 februari.

såg i min filofax att jag skrivit "kassåterträff" istället för klassåterträff. Är det är freudiansk felskrivning? smsade lite med den blivande frun, fröken A, i går, och oavsett så vet jag att vi kommer ha skitkul.

I dag är jag helt friskförklarad. Så idag blir det gymmet. För då jag är på skola måndag och tisdag så måste jag utnyttja alla dagar som går innan den 21:e.

Sen så är det ju alla hjärtansdag idag. Så puss puss på alla som jag bryr mig om. Ni vet vilka ni är om ni känner efter i era hjärtan. Själv ska jag spendera dagen i gymmet, och sen på birsta boländerna med B. Jag vill kalla alla ikea-områden för birsta. Även tornby hemma får stå ut med det. haha, också freudianskt måntro?

och det är så det är.

Min bästa mixcd since september 2008

Beds are burning - Diesel and Dust
Lilla Fågel Blå - Staffan Hellstrand
Vingar - Mikael Rickfors
Nothing Compares 2 You - Sinnead O´conner
Killer Queen - Queen
On The Radio - Regina Spektor

Handle me - Robyn

Should have known - Robyn

Martha - Tom Waits

När jag kysser havet - Ulf Lundell

Superwoman - Alicia Keys

Livin' thing - Electric Light Orchestra

I need some fine wine and you, you need to be nicer - The Cardigans

The first cut is the deepest - Cat Stevens

The Long Way Around -  Dixie Chicks

So sreious - Electric Light Orchestra

Come Undone - Robbie Williams


13 februari.

Nu har jag betalat in till klassåterträffen. Både spännande och lite ångestfyllt. Ska bli intressant och se om det verkligen är som i filmen klassfesten. Vilka regriderar? regriderar jag? vilka kommer över huvudtaget? Skulle det vara trist så får välla jag och fröken A dra vidare helt enkelt.



---------------------------------------------------
Jo, Älo, tråden passade mycket bra =)

12 februari.

Inget pulspåslag när jag går mellan soffan och badrummet. Framsteg! Däremot sov jag uselt i natt. 

Har skickat i väg filten till bebis idag också.




11 februari.

Jag är så ledsen. Jag tycker det är så tråkigt att vara sjuk. I måndags var jag i valet och kvalet om jag skulle sjukskriva mig. Jag trodde att jag skulle kunna jobba på tisdagen eller onsdagen. I går tänkte jag att torsdag borde funka bra. I dag ringde jag till jobbet och meddelade att jag nog blir hemma hela veckan. Så himla mycket snor. Sån jäkla rethosta. Så tröttsamt. Jag kan inte sova för det är jobbigt att andas genom munnen. Lid med mig! Som tur är så har jag inte förlorat smaksinnet iallafall. För det är så bistert. Jag kan ju äta. Och så mycket annat än äta, sova och se på dålig tv finns ju inte att göra. Plugga också. Har gjort klart två saker. Nu har jag bara en uppgift kvar som ska lämnas in, resten ska läsas och det har jag inte prioriterat.

Snart kommer J över med bafusin och nässpray.

10 februari.

Här är det fortfarande sjukt. Satsar på att jobba på torsdag. I dag har jag hittils lyssnat klart på "nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Rekommenderas varmt. Sen har jag virkat (med väl spritade händer) klart presenten till nya bebisen som anlände till världen den 7 februari. Nu ska jag skicka i väg paketet bara. Sen har jag varit till konsum och handlat ingefära och halstabletter. Och godis. Tröstäta bör man, annars dör man.

9 februari.

Feberdrömmar i natt. Kli i halsen. Snor i näsan. Host host.
Man kan se det från två håll:

1. satan vad illa! Jag har absolut inte tid att vara sjuk just nu! Sjukt mycket i skolan, sjukt mycket träning, min students sista vecka på jobbet.
2. Kanske är precis vad jag behöver. Ett litet avbrott. Lära mig att lita på att allt ordnar sig som det är meningen att det ska vara. Jag hinner med skolan. Jag hinner med min student. Jag klarar tjejvasan ändå. Världen faller inte ihop bara för att jag är hemma och är sjuk ett par dagar.

Så i dag har jag sett klart hela vännerserien. Ja, inte alla säsonger, men säsong 9 och 10. Nu har jag sett hela alltet! Plus att jag har bakat kalddkaka. diskat och pluggat lite. Och så har jag tyckt synd om mig själv. Försökt att känna efter var jag verkligen vill bo. Var jag vill vara. Vill jag verkligen flytta härifrån? Vill jag flytta hem? Var vill jag vara!? Var vill jag vara!? Väga fördelar och nackdelar mot varandra hela tiden. Det är det som man måste göra. jag måste göra. För det är väldigt bra här. Jag älskar placeringen på denna stad. Nära till allt. Och det är inte Stockholm. Och jag känner inte till varenda gata, eller har en känsla för varje gatuhörn, café, uteställe, bio, torg och så vidare. Man brukar säga att man känner världen i sex led. I Linköping är det två. Lär man känna någon så har ni garanterat någon gemensam nämnare. Det kan vara ganska känslosamt. Jag får en känsla av att jag på något sätt inte kan vara den jag är. Eller hur jag nu ska förklara det.



Det var dagens djupdykning det.

rapport

har åkt ca 7 km idag. Flackt. Mycket stakning. Varken glid eller fäste. Förjävligt på ren svenska. Tårarna och ilskan var nära hela tiden.

7 februari.

Rapport från vallboden aka hallen/köket (ja, jag bor jävligt smått)

I dag har jag kört 1 mil i visserligen snöfyllda spår (nysnö, jeej), men de var dessvärre ganska så sönderkörda. Och jag var där halv elva på förmiddagen! hallå! Ja, och klister och allt hade jag värmt in och hej och hå på mina stackars skidor och det gick inte alls bra att valla med klister. Fan vad det är kladdigt, det lämnar till och med en hinna på mitt strykjärn! jag borde köpa ett vallajärn. I know. Det är så mycket jag borde. Men tipset från coachen C till i mogon var att värma in blå burkvalla (me like a lot) och sen två lager lila. Så nu har jag lagt på glidvalla, dock ej sicklat, det gör jag i morgon, för nu är det mörkt ute och det måste man göra ute, samt värmt in blå fästvalla. Kanske att jag borde sicklat innan jag lade på fästet, men va fan, det ska ju på ett par lager till. Det är ju så här man lär sig, av sina misstag. Jag kan säga att för tre år sedan skulle jag inte förstått vad jag själv skrivit här. hihi.

Jaja, så nu har jag iaf kört en mil, med fokus på stakning. I morgon blir det ytterligare en mil. Och sen hoppas vi att jag kan köra en mil nästa helg också. Sen får det räcka.

Hittils: 2,6 mil i benen. sorgligt men sant.

men åh

besviken jag blir! jag trodde att det var kör idag, men så var det inte det! fan, jag som längtat hela julen och januari! åhhhhhhhhhh

3 februari.

Hur jag bränner 3000 kr på en timme (inklusive tid hos optikern)

- linsundersökning samt linser 1000 kr
- jeans 800
- vintertajts och valla 1000 kr.

lätt som en plätt. inte undra på att jag aldrig går till optikern. Tandläkare och optiker, de kan verkligen suga ur en alla pengar man har.