30 december.

Äntligen har jag sovit hela natten! Skönt skönt skönt. Jobba hela dagen idag. Borde åka snart. Men jag kompar nog in. Eller flexar. Äntligen har vi fått flex. Något som facket i denna staden har prioriterat framför bättre lönevilkor. Bad. I och med det nya avtalet, och vi fick inte ens ett lokalt, så har lönespannet på min arbetsplats minskat med med ett par tusenlappar. Bra. Jag lider med dem som jobbat i 20 år och ligger 4000 över mig. Inte acceptabelt.
Har jour från i kväll. Det ska bli en bra jour. För jag vill vara pigg i morgon =)

insomnia

två nätter i rad. jag kommer somna på jobbet. jag vill inte jobba. jag vill inte. jag vill vara hemma.

dagens låt

13
Håkan Hellström

Kan jag gå med dig hem från bussen?
Kan du möta mig på bänken där vi delade den första folkölen?
På fredag kanske,
jag kan få biljetter till dansen
So I can shake you, oohoho

Säg till din far, "Get off my back"
Åh, säg vad vi sa om att 'Paint It Black'
Rock 'n Roll dör aldrig, nej
kom tätt intill, det är okej
So I can shake you, oohoho

Yeahehe, Ahaha, Yeah, mmmmh...

Får jag veta vad du tänker på?
Skulle du råna en bank för oss två?
Om det är så låt mig veta
om det är nej så går jag
jag ska inte tvinga dig, oohoho

oohoho, oohoho, oohohooho


27 december.

Nu har julens alla stora händelser avverkats. Julafton med famijen. Juldagen med gamla kompisar, annandagen med släkten. Skönt! Nu är det bara idag kvar här hemma, för sen är det tillbaka till jobbet. Så idag ska jag nog uppsöaka gymmet. Var faktiskt där på juldagen en sväng. Men skulle verkligen behöva en omgång idag också. För att rensa hjärnan. Kanske komma fram till ett to do.

jaja, vad är väl en bal på slottet?

24 december.

Hohoho. God jul på er!
Är nu äntligen hemma i Östergötland. Lyssnat på Oadio Östergötland hela morgonen. Mycke intoessant dialekt jag har =)
Snart ska jag hämta Mormor i Kisa. Och pappa ska hämta Farmor och Farfar i Vikingstad. Sen är hela familjen samlad. Förutom faster med familj då, som är i Thailand de små oackarna och solar.
I går kväll när jag kom hem pyntade jag granen. Måste ju jag göra varje år det finns tillfälle. Och när jag kom innan för dörren luktade det så där himmelskt gott som det gör när man har en oiktig gran. Ja, och så tomtegröt och julgodis såklart var jag tvungen att äta med.

21 december.

Jag är så förvirrad. Jag känner mig så rotlös. Rastlös. Vad vill jag göra egentligen? Vad vill jag försörja mig på? Vill jag åka till Norge? Och var ska jag ha alla mina prylar då? Ska jag magasinera? Ska jag hyra nått annat i andra hand? Var ska jag bo när jag kommer tillbaka från Norge i så fall? När jag har pengar till en kontantinsats och en hel del till? Vill jag bo kvar i Uppsala? Vill jag bo i Linköping? Eller kanske Göteborg? Eller Södertälje? Eller är inte Norrköping en väldigt trevlig stad? Eller ska jag tillbaka till Sunkan?
Trivialt kanske. Jag som inte har något som håller mig någonstans. Jag har inte ens nått att komma hem till, i Linköping menar jag då. Jag har darling K där, men hon planerar inte att stanna i stan. Och när jag inte har något eller någon som håller eller drar någonstans här i världen, då borde det ju vara väldigt enkelt att bara flytta på sig! Eller hur?! Bara ta fram sverigekartan och kasta en pil och se var den hamnar. För hemma är jag ju i mig själv, eller?

anger

I dag är jag så arg. Det finns vissa saker som retar upp mig så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Så när jag äntligen kom hem, och skulle stänga dörren, tänkte jag "gu vad skönt och få smälla i dörren", men mitt fega jag vågade inte smälla så där hårt, utan en liten försiktig smäll blev det. Sen gjorde jag kundalinimeditaion direkt. Och skrek och skrek och skrek och fan vad befriande. Tur att man kan skrika i kuddar, annars ringer väll grannarna psyk snart. Så nu är jag sådär härligt hes i halsen och mjuk i magen igen. Men jag funderar på när jag riktigt slog och smällde i en dörr eller liknande sist. Måste varit när jag var typ i tonåren och bodde hemma. Då var jag bra på att drämma i dörrar. Först kontorsdörren och sen min dörr. Så jag fick smälla två gånger också. Och skrika lite. Det gjorde jag. Och stackars mamma, pappa och bror har kallats alla hemska ord man kan komma på.

så som det känns

Måste du inkräkta på mitt träningsställe också? Så skulle jag helst vilja säga till honom om vi skulle råka se varandra där. Om han tränar där. Men jag skulle nog säga: Men hej, så du tränar också här, ja, det är klart, det är ju så nära. Men kul hörru. Vi ses! Det var så skönt att ha honom på andra sidan stan. Inte för att vi skildes som ovänner. Utan för att jag fortfarande kan bli väldigt ledsen över vad som hände. Hur vi båda slutade bry oss om varandra. Hur vi lät det rinna ut i sanden utan att kämpa. Hur det kan gå med ett förhållande om man inte pratar och kommunicerar med varandra.
Ja, och så upptäckte jag då att han bor 200 meter eller så i från mig. Med en tjej. Då inser jag att jag kanske inte sörjt klart. Hur han fortfarande cirkulerar runt i systemet, mer än tio månader efter uppbrottet, som trots allt var ett gemensamt beslut. Jag vet också att jag själv tvekat ett längre tag innan det tog slut.. Jag vet liksom inte hur man kommunicerar med killar. Det är lättare när man är nykär och får känslorna besvarade och när man mest säger: du är så söt. Men du är sötast. Ha, du är faktiskt den mest sötaste. och så vidare.. Men när man ska börja stå upp för sig och vara ett jag men ändå ett vi, då kan jag inte längre. Jag vågar inte blotta den innersta vrån av mitt hjärta för någon kille. Jag vågar inte vara så där superkänslig som jag är. Så där så att bara sensitiva produkter vore tillåtna i min närhet. Så är det. Jag är känslig och rädd. Men också modig. Och stark.

Från början var det tänkt att jag skulle skriva om hur jag måste våga säga ja till min ilska. Att jag måste säga ifrån. Våga bli arg. Återigen, visa mina känslor. Men för hela världen. Bara säga, men va fan jag blir så förbannad, och gå där ifrån. Gärna slänga nått som jag har i handen också. Ja, arg är jag. Men det syns inte.


16 december.

i dag har beslutet berättats för kollegorna. Jag är inte chef efter 10 januari. Känns så bra.

13 december.

Morgonens spellista

- Robyn o Kleerup - With every heartbeat
- Lasse W - Solen i ögonen
- Markus Krunegård - Ibland gör man rätt, ibland gör man fel
och hela Håkans Hellströms debutalbum

Ja, go morgon. I dag mår jag mycket bättre. Har sovit ubermycket de senaste dagarna. Tror bestämt att diagnosen var sömnbrist. Kort och gott. Som min mor sa i går: Nu när du fattat ditt beslut släpper alla spänningar, och ja, mamma, du har rätt. Som så många andra gånger.

Ska bli gött med Wallmans i kväll. Med jobbet. Tycker ju om dem ju! Känner mig peppad och på humör. Lite samma sak där men och. Ska bli intressant med julbordet. Är ju inte ett big fan of julbord. Lax, lite köttbullar och någon potatis. Vore fint om de hade lite skaldjurbuffé.

12 december.

Sjukskriven igår och idag. Slutkörd skulle man kunna säga. Sov till tolv igår, och sen bara slappade framför tvn. I dag gjorde jag o chefskompanjonen lite intervjuer, sen hem igen och nu har jag legat på soffan hela dagen. Skönt. Nästan virkat klart alla rutor till sjalen också, nu ska de bara virkas ihop, ha!
I morgon är det Wallmans med jobbet. ska bli kul, hoppas jag är piggare då. Vill inte missa.

9 december.

Åh, vad bra det känns! Dock är jag lite tvekande inför framtiden, vad jag ska göra härnäst. Är lite sugen på Norge. Dra in stålar. Så jag kan skapa mig en stabil grund.
Den som lever får se.
Men som sagt, energin är på topp och jag längtar tillbaka till golvet.

5 december.

När man nuddat botten, kan det ju bara gå uppåt igen.
Jag har mått skit (på ren svenska) under hösten. Jag har stundtals tappat bort mig själv. Varit totalt förvirrad. Stressat. Gråtit. Skrikit. You name it. Så i måndags slog jag i botten. Eller nått hårt. Fick ett uppvaknande. En arbetskamrat sa till mig när tårarna trängde på: Malin, så här kan du inte fortsätta. Du kan inte både vara chef och syrra. Det funkar inte. Antingen det ena eller det andra.
Nej, det funkar inte. Så jag ska inte förlänga nått här inte. Och det känns så skönt. Befriande. Allt ljusnade och energin kom tillbaka.
Efter två dagar på Biskops-Arnö känns allt ändå mer rätt! Jag är så på rätt plats. Allt bara kommer till mig.
Fick hem min
spikmatta i dag också. Jag har redan prövat den, låg på den i ca 10 min och det har redan löst upp spänningar i skuldror och axlar framförallt. Det riktigt känns hur blodcirkulationen ökat. Känns mjukare helt enkelt.

Det går bra nu


2 december.

Det har varit på nedåtgående här den sista tiden. Men nu ska det bli annat. Redan idag känner jag mig mycket mer uppåt. I morgon kanske jag får klara besked. Har lite planer om framtiden. Och när man spånar på den kan man inte vara neråt. Nu ser jag möjligheterna. Och det känns så mycket lättare. För vad får saker och ting kosta egentligen? Vad är det värt? Vad vill jag lägga? Ja, inte mitt liv iaf. Men som sagt, jag ska diskutera i morgon och så får vi se hur det ser ut här näst.