träna på friskhuset

städar bland gamla papper här hemma och hittade ett a4 med lite regler på friskhuset (gymmet på ackis). Ganska bra regler men en punkt var verkligen too much, nämligen: "p.g.a. sjukhusets hygienregler får du inte träna i dina arbetskläder". Vem fan tränar i jobbarkläderna??

radio

min kusin journalisten är tydligen med som sidekick i Magnusson i P1. Måste säga att han gör ett mycket bra jobb =)

Visning nr 2, 3 & 4

H och jag har flängt runt stan på visningar i dag. Nr 2 och 4 hade jag stora förhoppningar om men när jag var där så bara skrek det NEJ inom mig. Dessa låg dessutom i samma område så nu vet jag att det inte är i den delen jag vill bo. Nr 3 däremot som jag trodde bara var bortkastad tid visade sig kännas ok, men det är inte den. Så skönt iaf att veta att det bara är att börja buda när jag hittar den lägenheten som gör att det skriker JA i hjärtat. Att jag kan lite på känslan. Veta att det inte blir något överilat.


dröm

I natt hade jag en ljuvlig dröm. Tyvärr är det ingen sanndröm. Inte ens i närheten. Jag drömde nämligen att jag skulle få tillbaka 33 000 kr på skatten i år.

Visning nr 1

I dag har jag varit på första visningen. Objeket var inte så tilltalande. Jag kände inte någon entusiasm när jag såg lägenheten och framför allt inte till det priset.  Nästa söndag har jag fyra visningar jag ska gå på. Får se vad de har att ge.

Tjejklassikern

Jag har ju länge tänkt göra den kvinnliga versionen av En Svensk Klassiker, nämligen Tjejklassikern. Och nu ska det ske. Jag tänkte börja med simningen och avsluta med cyklingen.

- Vansbro tjejsim 12 juli
- Lidingö Tjejmil 28 september
- Tjejvasan februari 2009
- Tjejvättern juni 2009

Så idag har jag och moster K anmält oss till simningen. Nu finns det ingen återvändo!

16 februari.

så var veckans pass på friskhuset avklarat. Har bestämt mig för att köra ett gympass i veckan till att börja med. Och nu känns det så himla skönt. Har liksom glömt hur skönt det är att träna och inte bara gå på promenader även om de också är bra.

Denna helg så flyttar mina föräldrar från mitt barndomshem till nytt hus. Förut så har jag hela tiden tyckt att det är förjäkligt, mamma och pappa ska ju alltid bo där, eller så ska jag ta över huset. Men nu känns det bara befriande. Fri från Vikingstad. Nu behöver jag inte åka dit mer. Bara om jag ska hälsa på farmor och farfar, men inte behöva vistas där en hel helg när jag hälsar på hemma.

15 februari.

ahh, borde inte tänka på boende så här just efter flytten, men det är svårt att låta bli.... jag vill ha det tryggt, veta att här kan jag bo hur länge jag behagar. Därför har jag inte slutat kolla in alla sidor med hyresföretag samt hemnet.se. Funderar på detta med köpa, hyra, köpa, hyra? Vad ska jag göra liksom? Vad är bäst? Eftersom det trots allt verkar lite lättare att få köpa en liten etta för ett hyftat rimligt pris (vilket du får minst en tvåa för i linköping, nedrans stockholm!) så tänkte jag ge mig ut på lite visningar. Så får vi se vad som händer. Åtminstone får jag en liten inblick i hur många som går på visningar och så, hur pass attraktivt det är med en etta i dagsläget.

Annars då?
Hade min första jour i helgen. Vilken mördarjour. Om inte min primärjour hjälpt till så mycket som hon gjorde vet jag inte hur det skulle slutat!

Och i helgen blir det lite mys med några tjejer från jobbet. Ska bli kul!

just det, jag ska till friskhuset i morgon... annars blir det spö!

sist men inte minst: det har kommit pudersnö!! säkert borta i morgon men ändå =)

Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho

Coelhos bok Alkemisten imponerade inte så mycket på mig, däremot berörde Veronika bestämmer sig för att dö mig desto mer. Boken handlar om Veronika, en ung, vacker och begåvad kvinna som tycker att livet är meningslöst och därför begår självmord. Men misslyckas och vaknar upp på ett mentalsjukhus. Det visar sig att hon bara har ett par dagar kvar att leva eftersom hjärtat tagit stryk av överdosen. Boken handlar om de sista dagarna i Veronikas liv och om att ge sig hän och leva livet fullt ut utan hämningar och göra det som ger substans i det egna livet. Utan tankar om vad alla andra ska tycka.

Den får fyra hjärtan av fem
image40image40image40image40


8 februari

Då var jag flyttad för denna gång. Skönt med en paus på ca 5-6 mån till nästa gång. Kära gode gud, ge mig ett förstahandskontrakt på en lägenhet, inte för dyr och skapligt nära centrum!

I helgen har jag min första jourhelg, lagom nervöst. Jag hoppas den blir lugn.

Annars har veckan bestått av jobb, jobb, packa upp och umgås med bror. Den 2:e var jag o mor och morbror och kusin och hälsade på bror på Drottningholm där han gjorde högvakten. Passade på att gå på visning inne i slottet. Han var så fin bror i sin militärutstyrsel.

Kören ja, det är så himla kul! Just nu håller vi på att lära oss Las Ketchups sång fast på svenska. Haha. Om ni vill se lite från stockholmskören så titta på I huvdet på Gynning, när Carolina vill bli popstjärna på kanal fems hemsida.