ani

Ani  Difranco är en av (alla) mina favoriter. En otroligt imponerande tjej. 18 plattor på 16 år. 18 år gammal startade hon det egna skivbolaget. Hennes musik och texter är så bra. Säger vad hon tycker om allt o inget. Mänsklig ända ut i fingertopparna. Jag är glad att jag upptäckt henne.
Ani skulle ha spelat på Hultsfred 05 med ställde in på grund av sjukdom. Väldigt sorgligt. Hon var från början den främsta anledningen till att jag ville fara. 

30/8

Datorn har åkt fram ur klädkammaren igen. Men skojja min dojja vad jag har känt efter och koncentrerat mig på MIG. (Och jag ska fortsätta med det. Jag vill ha mer, mera, mest.) 
Och igår hade jag en andningssession. I love it. Känna hela kroppen vibrera av energi. Och få uttrycka sig ohämmat. Släppa lös lejonet.

Och nya stereon. Pretty nice. Liten. Bra ljud. MP3. Och allt annat som jag kan önska mig.



byebye for a while

Nu får det vara nog. Nu ställer jag bokstavligt  talat in datorn i klädkammaren. Fan. Nu ska jag relaxa och ta hand om mig själv och läsa självkänsla nu! och andra bra böcker denna sista vecka innan skolan börjar. Koppla av. Koppla bort. Vill någon något så finns jag på telefonen. Om den inte är avstängd eller urdragen ur jacket.

oväntat besök.

Moster K och hennes man som varit i Norrlandsskogen svängde inom på en kopp kaffe, efter lite övertalning. Va fan, åker man igenom här så får man allt stanna =) Mycket trevligt.

Dagens låt

Höst på min planet med Lars W

Jag kanske borde åka utomlands.
Du säger att jag borde se mig kring.
Men jag har inte tid med någon annanstans.
Har inte lust med massa "någonting".

Jag vill se frost ur varje sommardagg.
Jag vill se skymning mitt i rusningen.
Jag vill se vimlet byta ytterplagg.
Jag vill se löven byta färg igen.
Du säger att jag har en liten värld,
men den är större än begär.

Jag vilar under himmelen
i höst på min planet.
Jag sjunger för mig själv,
fastän jag vet
att sånt kan kallas ensamhet.

Nu sköljer luften över sommardamm.
Nu landar folk och allting återgår.
Nu går passionen och blir allvarsam,
om någon sådan ännu återstår.

Jag blev utan, men jag klarar mig.
Det finns en park vid Söder Mälarstrand.
Dit kan man gå en stund och vila sig.
Man kan få nog av all panik ibland.

Det är nojor och normer, neuros och rosa neon,
och tomma tal i telefon.

Jag vilar under...

Persiennerna dras ner,
det mörknar och jag ber:
Låt mig bli din melankoliska vemodskavaljer.
En nattlig promenad
i en höstmörk stad;
jag kan inte önska mig nåt mer.

Så jag åker inte utomlands
förrän vintern fäller slutridå.
Här är ett skådespel i höstlövsdans
som jag vill se varenda meter på.

Du säger att jag har en liten värld.
Men den är snygg och full av flärd!

Jag vilar under...

Dagens betraktelser

Jag frågade E för länge sen om hon visste någon bra pianomusik. Jan Johansson var svaret. Laddade ner lite (aja baja Malin) av mannen ifråga och tyckte det lät mycket bra. Så äntligen beställde jag en skiva med denne Jan. Denne Jan som jag föreställt mig var en man i 30-35 års åldern och med mörkt hår. I det lilla häftet som följer med skivan står att läsa att Jan Johansson föddes 1931 och omkom i en bilolycka 1968. Jag hade egentligen ganska rätt i mina gissningar, han var i närheten av min åldersgissning när han dog och av fotona att döma var han mörkhårig. Men allt detta på 1960-talet, när mina föräldrar knappt visste hur gamla de var. I allafall så är det Jazz på svenska som jag har köpt. Så himla fin och vacker och framförallt rogivande musik att lyssna på.

En annan sak som jag beställde hem är En riddares historia med darlingHeath. Han är bara för snygg den killen. Så ikväll ska jag och S se på Heath Ledger när han leker riddare.

Min bror

hoppar från en motorbåt

UPDATE: båten går i 32 knop  d.v.s  ca 60 km/h

23/8

I dag blev jag positivt överraskad. Jag har gått och trott att jag inte kommer få in några nya pengar förräns på måndag (eftersom landstinget väljer att betala ut löner den 28:e...how boring). Men så gick jag in på banksidan och upptäckte att jag får pengar redan i morgon, inte utav landstinget, utan av A-kassan. Jippie!! Jag är räddad, för detta betyder att jag inte behöver leva på gamla fiskpinnar så här i slutet av månaden. Helgens kräfskiva är räddad. ÅH!!!!!!!


22/8 forts

Blogg.se knölade när jag hade tänkt att skriva om gårdagens besök, av V o C och deras hundar Saga och Glimma. Det var lite kaotiskt ett tag här med två stora rottwelier i lägenheten. Men i vilket fall så var det jättekul att de tog sig tid att fara upp och hälsa på. Vi var nere på skolan och spanade in den, sen så gick vi lite på stan och fikade på the chocolate house. Väldigt mumsigt. Dessvärre så fortsatte det att regna nästan hela tiden. Men jag var glad ändå. =) 

förväntningar

Förväntningar ruinerar bara. Det är så lätt att tänka ut i förväg hur saker ska bli, men så händer någonting helt annat och känslan av att vara totalt grundlurad infinner sig. Jag är bra på att skapa förväntingar i min skalle. Tänker ofta ut scenarion och händelser, men det blir aldrig som jag tänkt mig. Och varje gång blir jag lika besviken över att inte verkligheten stämmer överens med min rosaskimmrande bild inne i huvudet. Jag blir så besviken och arg så jag istället kan bli odräglig att umgås med och drar mig undan och vill helst inte umgås med någon endaste människa.

Typiska dagar där förväntningarna sällan går i uppfyllese:
»Julafton
»Nyårsafton
»Födelsedagen
»Kalas i allmänhet
»Släktsammanskomster
»Påsken
»Segla med familjen
»Avslutningar
»Resor

Dagens låt

In the middle of a heartbeat med Helloween

Tell me pretty girl, do you know how I am?
Have you ever seen me as your friend?
Anything we have is those hungry nights
But there's so much left unsatisfied
All those little things you told me
Ain't good enough to show me
That we're gonna make it through the time

I found out
In the middle of a heartbeat
And I know that I'm doin' right
Together we are still so far apart
I found out
In the middle of a heartbeat
and the more I try to be your light
I can't get any closer to your heart

Now that I'm afraid just to ask for more
I'm still waiting as I did before
If you only said that it's not too late
We could then rely upon your fate
All those little things you'd tell me
Could bear enough to show me
That we're gonna make it through the time

I found out
In the middle of a heartbeat
And I know that I'm tellin' right
Together we are still so far apart
I found out
In the middle of a heartbeat
and the more I try to be your light
I can't get any closer to your heart

I found out
I found out
I found out
In the middle of a heartbeat
And I know that I'm doin' right
Together we are still so far apart
I found out

In the middle of a heartbeat ...

22/8

Ja, jag är singel igen. Har varit det ett tag nu. Och det känns faktiskt bra. Känner att det måste vara jag och endast jag. Det har hänt så mycket där inne så jag måste bara vara med det och försöka hitta lugnet och känna mig säker på mig. Det har hänt så mycket så att jag ibland varken vet ut eller in.

I alla fall så kommer V och C och deras hundar på besök i dag. Hoppas verkligen de har med sig lite sol. Det är inget vidare att Sundsvall visar upp sig från sin sämsta sida en dag som denna, men som man kan säga lite klämkäckt: Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Eller så stannar man inne.


21/8

Hittils har dagen förlöpt, ja vad ska man säga, bra. Först av allt så läste jag ut Louise L. Hay's bok "Du kan hela ditt  liv", läste den för ett år sedan, men den tåls att läsas om flera gånger, precis som Bengt Sterns bok "Att må dåligt är en bra början". I alla fall så blev det en omgång Dynamics på morgonen också, och idag så kändes det riktigt skönt att göra den. Sen har det varit tvätt, lägga upp och lägga in byxor och rensa ur garderoben. Rensa ju ur den precis innan sommaren, men nu  fanns det ytterligare en massa plagg som fick lov att åka. Det är så himla skönt.
Om ett par timmar är det yoga. Ser fram emot det.
Nu ska jag nog läsa lite och lyssna på Ani Difranco.

äntligen

nu är det färdigarbetat för denna sommar

19/8

Det är verkligen segt att jobba lördagkväll. Man tappar liksom perspektivet. Föstår inte riktigt vad man sysslar med. Tror inte att det är lördag. Måste påminna sig själv om vilken veckodag det är. Helt veckovill. Tur att det bara är ett par timmar kvar och sedan endast i morgon.

oh yeah

I dag är det näst sista dagen på jobbet. Knappt att jag tror det är sant, men så är det tydligen. I morgon eftermiddag så är det helt finito. Då väntar två lediga veckor. Lovely.

Och hon ska vara röd

Först var den otroligt seg och jobbig men så helt plötsligt öppnade den sig och en väldigt bra roman kom fram. Kändes så rätt i tiden att läsa den också. Berörde mig något oerhört. Denna tragiska och samtidigt vackra historia och Janine och Marika. Två kvinnor var liv flätas samman på det mest märkliga sätt.

Författare: Annika Frostell

ensamhet

När jag hade återvänt till Sundsvall efter steg ett så kände jag mig så otroligt ensam. När jag pratade med min faster om det så sa hon något klokt (som alltid). Nämligen, ungefär så här, att känna sig ensam är detsamma som att börja bli vuxen. Bli vuxen och ta eget ansvar för sitt eget liv. Ingen annan kan ta ansvar för mig. Inga  föräldrar, inga kompisar, inga pojkvänner. Man vill så gärna låta någon annan fatta beslut om vad som ska hända, eller bara få krypa upp i mammas famn igen, få känna att de åter  har ansvar för hur livet ser ut. Men så fungerar dessvärre inte världen, och tur är väl det. Och sanningen är den att jag inte känner mig särskilt ensam längre, jag trivs rikigt bra med mig själv och mitt eget sällskap. Jag har inte tråkigt på samma sätt som jag hade förut.


Dagens låt

vemodets man med lars w


Du har skrattat åt min humor lika gott som jag åt din
Varje kväll gick solen ner, alla kvällar fler och fler
skrattade vi åt samma sak, men nu står jag vid min cykel och ser ner över Österbergas tak.

Och här kommer denna vemodiga man som kryper fram
i mig varje kväll
i mitten av Augusti och han gör mig knappast lustig
Denna vemodiga man kryper fram
och berättar om dom vardagliga minnen som han kan
Denna vemodiga man kryper fram

Jag är en vardagens person som cyklar runt i våran stad
och känner vardagens passion
Och i Juni är jag glad, jag är sommarens fantast fast fast med kläder på
Jag är en blomma i ett skal, jag är en påklädd Rönnerdal
men nu är tiden här då den där lilla mannen knackar på
fast han är portförbjuden men det spelar ingen roll för jag är utelåst

Denna vemodiga man kryper fram
och berättar om dom vardagliga minnen som han kan
ja, denna vemodiga man kryper fram
och berättar om dom vardagliga minnen som han kan

Ja nu kryper han fram, han som kan, göra sommaren till höst
och här börjar allting om och hjärtat slår nu för hans vemodiga röst

Denna vemodiga man kryper fram
och berättar om dom vardagliga minnen som han kan
Ja denna vemodiga man kryper fram
Och berättar om sommarens passioner som försvann

Jag är en vardagens person som känner höstens misär.
Du kanske inte skrattar jämt men du får ta mig om du vill och som jag är

musik just nu

Just nu spelas Lars Winnerbäcks platta Med solen i ögonen väldigt mycket hemma hos mig. Speciellt de två sista spåren.

Med bussen från stan

Han tar bussen iväg till ett hus och en mintgrön balkong
Han vill ha ett hysteriskt larm på sin bil
och va bra på att hälsa på folk
kunna säga "Fy fan va dyrt", och mobiltelefon
Han vill alltid bli nådd, han vill aldrig va ensam
och aldrig va den som missar nån buss
till ett underbart liv, och ett glas samarin
och ett konto för säkerhets skull om han
inte får chansen att vinna nåt TV-program
på nån öde ö och få lämna sin fru
Han vill inte va svår, inga konstiga krav
och tjejer ska ha lite humor och skratta
när han säger stumpan och bråttom iväg

----------------------------------------------------------------------
han ska tvinga sin slarviga son att göra det där
som aldrig blev av, som han aldrig hann med
som han aldrig fick gjort
och han kommer att skylla på bussen från stan



Varning för ras

Solen står högt över taken och vinden har vänt
isen har smält och det luktar som vår
Du går genom stan som om ingenting har hänt
lika verklig och vardagligt snygg som igår
Kom inte för nära, du vet hur det blir
Nu har jag mitt och du ditt revir
Och du vet hur jag mår
Jag skyndar mig långsamt iväg hem till mitt
Jag måste sova på saken
Våren har vaknat, men drivor i vitt
ligger kvar över taken

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
Varning för ras

Dina läppar som längtat iväg säger "Allting är bra
det tog lite kraft, men trots allt var det skönt
att det gick som det blev, att det blev som vi sa"
Jag vill säga nåt nytt, men det känns inte lönt
------------------------------------------------------------------------

summertime

Sommaren börjar faktiskt gå mot sitt slut.

bevis:
-Sommarjobbet är snart slut
-ca två veckor kvar till skolan börjar igen (sista året..uuuhhh)
-Bussarna börjar köra normalt på måndag
-Det blir allt mörkare på kvällarna

Denna sommar har varit jättebra. Bästa har helt klart varit Mullingstorp. Även jobbet har varit bra, och midsommar (mest för att Kalle var med), och att K kom upp hit. Men innan sommaren är slut så ska jag faktiskt få besök ända från Varberg. That's nice. Och njuta av ledigheten. Maximalt.

gårdagens kolumn

i metro. så jäkla bra. 

till

jens: kolla in "om malin"

lovely weekend

Så var ledigheten snart över. K har varit här sedan i lördags och vi har mest chillat. På lördagskvällen var vi samt E ut och tog två öl och bara snackade och hade det trevligt. I söndags gick jag o K upp till Sidsjön och solade och badade. Underbart. På kvällen kom A-S över och vi såg film. I dag var det hemfärd. Men som sagt, helt underbart skön har helgen varit.

Nu är det bara fyra  dagar kvar. Och ikväll är det  yoga. very nice.

stopp

Jag behöver så
HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR mycket utrymme för att kunna växa

Bara vara med mig och mina behov. Ägna mitt inre lite uppmärksamhet, så att jag inte hamnar på botten igen. Börja ge Malin lite kärlek. Jorda sig. Öka självkänslan. Bli ett med mig själv igen. Hitta hem. Hem, där jag trivs och känner glädje över att leva och ett hem där jag åter kan finna lugnet som ger mig ny energi. Och det här hemmet är inte något materiellt, nej, det handlar om att hitta allt detta i sig själv. Hitta tryggheten hos sig själv som gör att man känner sig hemma var man än befinner sig i världen. En uppgift värd att kämpa för. 


deluxe

Det här är roligt

dagens låt

Portugal med Chrsitian Kjellvander

hollowed and holy
borrowed and brand
the map's not the mountain
the lay is not the land

the waters of portugal
beloved new
the waters of anywhere
as a city blooms

all that I love will disappear
even if I stay
so I myself am going where
my nervous blood will sway
lost and leaving my fate

and on the twelth day
I'll take a stand
one ghost of many
I'll raise my hand

all that I love will disappear
even if I stay
so I myself am going where
my nervous blood will sway
lost and leaving my fate

äntligen helg

Dagen har minst sagt varit hektisk. Så underbart med tre dagar ledigt. Och K kommer upp i morgon. Nice. Sen har jag bara fyra dagar kvar att jobba denna sommar. lovley.
Kvällen blir grymt lugn. Bara njuta och slappna av maximalt.


Dagens låt

to be  gone med anna ternheim

Leave the body leave the mind
Leave the body leave the mind
Every promise every place behind

I just happen to feel so alone
For today for all days to come
I just wanna be wanna be gone
I just wanna be wanna be gone

Leave the quiet leave the night
Leave the quiet leave the night
Broken feelings of dreams out of sight

Pictures in your head at night
For tonight for all nights to come
Erased for good and always gone
Erased for good and always gone

Leave the city leave the cold
Leave the city leave the cold
Young people far too old

Let me cross a very fine line
For today for a lifetime
For today for a lifetime

Leave the body leave the mind
Let me, leave the body leave the mind
Every promise every place behind

I just happen to feel so alone
For today for all days to come
For today for all days to come
I just wanna be wanna be gone

meditera mera

Det här med meditation är intressant. Osho har gjort meditationer som är till för oss västerlänningar, passa oss mer liksom. Just nu så försöker jag göra en meditation per dag, men det lyckas inte jämt. De meditationer jag gör är Dynamics (skall göras på morgonen med tom mage) och  Kundalini (ska göras på eftermiddagen/kvällen med hyfsat tom mage). Båda består av olika faser. I Dynamics så finns det en fas som heter utlevelsefasen. Då ska man bara känna efter i magen hur det känns. Är det ilska så skrik ut ilskan eller slå med kuddar eller vad som. Lev ut din ilska. Eller låtsas att du sågar av  huvudet  på din kunder. Eller om du är ledsen så lev ut sorgen. Vad som helst helt enkelt. För ingen kommer ju till skada. Det är det som är det bästa.
I förrgår när jag gjorde Dynamics så skrek jag och slogs och  var jätteilsken under utlevelsefasen. I dag när jag gjorde den så var jag mest lycklig och glad och skrattade. Det är det som är det som är mest intressant med meditationerna. Man kan aldrig veta vad som kommer.  

har ni fest eller...?

Jag har bara festat  två gånger i sommar, på pubtömningen och midsommar. Och jag har inte saknat det ett dugg faktiskt. Tills nu, men jag vill inte bli så där kanoners, utan bara gå ut och ta det lugnt. Spana in folket och njuta av en kall öl. Inte raggla hem full som ett as. Mina tidigare erfarenheter av alkholhatliga drycker har resulterat i att jag i dag bara kan dricka två alkoholhaltiga drycker: öl och rödvin.
All sprit o HB går bort. Likaså vitvin och cider. Doften av Fanta citron, Fanta Exotic och Fanta Vilda bär får mig att vilja kräkas.

bærs

 Åh, jeg ær så lei meg på all drittsnakk.

8/8

Äntligen ledig! Gu vad underbart det var att få sova uuuuuuuuuuuuuuuut. Känns som en evighet sen sist. Nu är det dessutom bara nio dagar kvar på jobbet. Och ännu bättre är det att det bara är tre dagar kvar tills darling K kommer upp till Sunkan. =)
I dag hade jag tänkt att sola. Men som vanligt när jag är ledig så lyser solen med sin frånvaro. Blir nog bara en prommis och sen lite plocka och dona här hemma. Och läsa. Bara göra det som behövs göras, och vill göras.

dagens låt #2

Har precis sett Imagine, dokumentären om och med John Lennon. Vilken fantastisk människa han var. Iaf så var där en låt som bara  var så himla vacker. How? hette den. Den blir dagens låt #2...


How can I go forward when I don't know which way I'm facing?

How can I go forward when I don't know which way to turn?
How can I go forward into something that I'm not sure of?
Oh no,
Oh no, 

How can I have feeling if I don't know if it's a feeling?
How can I feel something if I just don't know how to feel,
How can I have feelings when my feelings have always been denied?
Oh no,
Oh no, 

You know life can be long,
And you have got to be so strong,
And the world is so tough sometimes I feel I have had enough,
Oh no,
Oh no, 

How can I give love when I don't know what it is I'm giving?
How can I give love when I just don't know how to give?
How can I give love when love is something I ain't never had?
Oh no,
Oh no, 

You know life can be long,
And you have got to be so strong,
And the world is so tough sometimes I feel I have had enough,
Oh no,
Oh no, 

How can we go forward when we don't know which way we're facing?
How can we go forward when we don't know which way to turn?
How go forward into something we're not sure of?
Oh no,

Oh no


dagens låt

You had time med Ani Difranco

How can I go home
With nothing to say?
I know you're going to look at me that way
And say "What did you do out there?
And what did you decide?"
You said you needed time
And you had time

You are a china shop
And I am a bull
You are really good food
And i am full
I guess everything is timing
I guess everything's been said
So I am coming home with an empty head

You'll say "Did they love you or what?"
I'll say "They love what I do
The only one who really loves me is you"
And you'll say "Girl, did you kick some butt?"
And I'll say "I don't really remember
But my fingers are sore
And my voice is too"

You'll say "It's really good to see you"
You'll say "I missed you horribly"
You'll say "Let me carry that
Give that to me!"
And you will take the heavy stuff
And you will drive the car
And I'll look out the window and make jokes
About the way things are

How can I go home
With nothing to say?
I know you're going to look at me that way
And say "What did you do out there"
And what did you decide?"
You said you needed time
and you had time




det kommer mera

Ja, nu kom jag av mig. En massa som jag vill skriva, men jag får inte ut det just nu, eller det kanske håller på att lossna. I allafall så är jag så jävla medveten nu förtiden om när det sker projektioner, retroflexioner och introjektioner. Kanske inte världsmedveten, men hundra gånger mer medveten nu än innan Mulling.
Åh, det finns så mycket här inne just nu. Men det är dags att sova. Som den arbetande kvinnan jag är ska jag upp arla i morgon.

Jaja, Coldplays The scientist  är också en grymt bra låt, och John Lennons watching the wheels. Och Peter LeMarcs Ett fönsterlöst rum och Alison Kraus Empty Hearts.

kärlek och ansvar

Min blogg fungerar för min del som en dagbok, en anteckningsbok. Ett ställe på nätet där jag lägger ut mina tankar om livet och även saker som jag vill komma ihåg, typ låttexter, dikter, nya artister, artiklar mm.

Berörs någon så är det upp till den människan. Dennes eget ansvar. För är det något jag har lärt mig här i livet så är det att i slutänden så har man bara sig själv att förlita sig på och gå till. Jag har tagit ansvar för så många människor i mina dagar, jag trodde verkligen att jag hade ansvar för hur folk skulle reagera, må och känna. Att jag var tvungen att tänka på alla andras bästa. Men det har jag inte. Kalla det egoistiskt, men jag kallar det kärlek. Kärlek till mig och kärlek till andra, för det är verkligen inte kärlek att ta ansvar för någon annan.

 


Citat ur Bengt Sterns bok Att må dåligt är den bra början

”Kärlek är inte att vara snäll och eftergiven. Kärlek är att vara sann mot sig själv och andra människor. Det är kärlek att ställa berättigande krav på en annan människa, att bryta en relation som inte fungerar och att lämna ett arbete som man inte trivs med. Kärlek utgör således en viktig del i varje handling där man visar vem man är och står upp för sina behov även om det betyder olägenheter. Det är alltså kärlek att visa civilkurage."
"Det är kärlek att finna sådana konstruktiva utlopp för sin ilska som inte skadar någon människa.”
 ”Det är kärlek att älska sig själv, att acceptera och respektera sig själv, att vilja lära känna sig själv och att våga förändra det som man inte tycker om hos sig själv.”


nice music

Alltså, Rigmor Gustafsson är en ny stjärna på min himmel. Måste köpa hennes skivor. Vilken kvinna. Vilken röst. Ljuvligt värre.

Dagens låt

Ingen soldat med Lars W

Himlen faller ner,
det svider till där kniven skar,
jag har varit vaken hela natten,
känt om hjärtat sitter kvar
känt om hjärtat sitter kvar.

Jag har litat på imorgon
som en troende tror.
Jag skulle gjort så annorlunda
om jag gick i andra skor,
om jag gick i andra skor.


Jag är ingen soldat,
jag har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå stil
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
jag tänker inte så.

Jag har härjat krig i huset,
jag har härjat krig i mig,
mina ögonlock är tunga nu
snart drömmer jag om dig,
snart drömmer jag om dig.

Jag har aldrig stått vid fronten
eller försvarat det jag har.
Men i skärvorna och flagorna
ligger ändå allting kvar,
ligger allting ändå kvar

jag är ingen soldat,
har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
jag tänker inte så.

I rispan från min vrede,
ska jag sätta jord och så,
i skuggan av din stolthet
ska jag resa mig och gå.

Jag är ingen soldat,
jag har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,

jag har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig inte att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,

http://www.humaniversity.nl/veereshmovie.html

  ....... ALSO .......
a morning meditation


There is a middle point in your life
that you have to appreciate
It is called ALSO.

You can feel that you’re
the greatest asshole in the world,
and when somebody says that
ALSO you are very beautiful,
you have to accept that, too.

ALSO let you slide
between being beautiful
and being ugly.
If you learn to appreciate ALSO,
it is like an insurance program
for being enlightened.

We only have this much time to live.
Within that time include everything:
I fucked it up, ALSO,
I feel great ALSO,
I had the greatest orgasm ALSO,
I blew it ALSO.
When you allow that,
it is beautiful.

I am beautiful
because I allow the ALSO’s in me.
I am beautiful
because I accept my ugliness,
and I accept fucking it up
and I accept feeling guilty,
and I accept wishing I could do it better.

And if you ever come in a situation
where you don’t accept ALSO,
that is an ALSO, also.


bara en liten fråga

Vad ska man med en dunparkas och ett par termobyxor till i början av augusti när solen skiner från en klarblå himmel och termometern visar på 25 grader???

Jag blir helt matt.
Please get me away from here, I'm dying

tåls att fundera över

Det här med studielån/bidrag. Det sägs att det inte har höjts på 15 år.
 
Om 6900 kr var 6900 kr år 1990 så motsvarar den summan år 2005 9311,36 kr. Det är en skillnad på 34,9%

Skam på torra land

Allt från
SCB's prislathund

nya foton

Eller foton och foton, minnen åtminstone

Midsommar

Lars och Christian

En  fin bild jag fick av min far

2/8

Jag jobbar. Är helt slut. Elva arbetsdagar kvar. Sen är det slut för den här gången. Hur ska jag orkar jobba heltid när jag blir stor. Men det är väl ett måste eftersom det inte lär vara helt lätt att klara sig på en 80% lön. Bara att ta tjuren vid hornen. Och vad är det att tänka på nu.
Bättre att försöka leva här och nu.

Här och nu: 
- trött
- irriterad på ungarna som skriker på gatan
- förvirrad men ändå inte

Det blir intressant när inte hjärnan och själen vill samarbeta. Eller snarare när intellektet försöker styra allt. Istället för att  gå bortom intellektet och göra det kroppen vill. Känna, vara medveten.

Klockan är inte mer än halv nio på kvällen, men nu är det tack och godnatt.