dagenslåt

Båtlåt med Robban Broberg

De va en båt som sa - till en annan va
du va stilig
vi borde borda varann - gjorda för varann - å köla lite grann
som bara båtar kan
(ba da bam bam bam bam / ba da bam bam bam bam)

Andra båten sa - Klart att jag vill va
me å kryssa
kyssa din stiliga för - i en stillsam slör - vi varann förför
som bara båtar gör
(ba da bam bam bam bam / ba da bam bam bam bam)

Sen när det blir lä - ja då kan vi klä
av oss seglen
ligga ett tag vid en boj - Skepp 0 hoj!
Onida vår fernissa - lite grann å fnissa
kasta (t) ankar
bli lite vågade - ha lite skoj oj! oj! oj!

Hur vi sedan få - en å kanske två
egna små jollar
jollrande efter på släp - i ett navelrep - e en hemlighet
som bara båtar vet
(ba da bam bam bam bam / ba da bam bam bam bam)

Vi kan lägga till - i äktenskapets harnn
vid en brygga
bygga ett båthus som vi - kunde ligga i - å järn ner varann
som bara båtar kan (ba da barn barn barn barn)
som bara båtar kan!

gårdagens kolumn

i metro

på väg

I dag så åker jag till Mullingstorp. Är nervös och lite rädd och så, men det ska man väl vara. Spännande ska det bli i alla fall. Från och med fredag eftermiddag så är jag onåbar. Så det är inte ens värt att försöka ringa. Det kommer bara ett trist mobilsvar.

Nä, nu måste jag verkligen sätta fart och börja packa. Jag är enormt duktig på att spränga packningen.


Puss puss

bild

här mycket ryms i lekstugan

Grattis!

Min darlingbror klarade körkortet idag!!
Puss till honom

Diagnos: Duktig

Dignos: Duktig av Tinni Ernsjöö Rappe och Jennie Sjögren är den handbok för överambitiösa tjejer och alla andra som borde bry sig. Den handlar om att allt fler kvinnor och framför allt yngre drabbas av så kallad utbrändhet eller stressreaktioner eller nedstämdhet eller ångestsyndrom. Bara för att de vill vara alla till lags och göra sitt absolut bästa, hela tiden, både på arbetet och hemmet (där de sköter nästan allt själva).
Bra bok. Bör läsas. Av alla. Man som kvinna.

dagens citat

"Work like you don't need money.
Love like you've never been hurt.
Dance like nobody watching."
/Henrik Challis, Yala Yala

rensning

I dag har jag först varit hos tandläkaren. Slutade i remiss till käkkirugen för att såsmåningom dra ut visdomsgaddarna. Sen så har jag rensat ut lekstugan. Tagit ut alla mina leksaker och allt annat bröte för att göra rent från tak till golv. (Bild på hur mycket som kan rymmas i en lekstuga kommer senare.) Sist så klippte jag gräset. Kroppsarbete är härligt värre sometimes.

Malin 3 år har dukat upp till fest på altanen


24/6

Gårdagen och halv dagen spenderades i Kisa. Först i norra delen för att fira kusin L, sedan söderut mot Horn för att vara med mer släkt. Spelade spel, fia och europaspelet, och jag vann i båda spelen :-P. I dag var det bilen hem till slätten igen.

Solat seriöst för första gången i år. Syns redan lite skillnad =). 

Nu är det grillat med familjen som gäller och senare upp till Kalle o hänga med henne. 

Puss o mors
 


23/6

Midsommar i Farmen. Ja, skönt att Kalle var med. Vi konstaterade det att om inte den ene av oss inte gått skulle inte den andre heller gjort det. Hur kul som helst o träffa henne igen, och alla andra som var där och som jag kände sen tidigare med för den delen. Jag o Kalle fixa midsommarstång, men jag vet inte om någon dansade runt den, eftersom jag var lite trött och gick och lade mig i sängen framåt elvatiden. Blev väckt vid två och fick reda på att jag missat nattdoppet och när Kalle o Gustav brottades på bryggan, vilket resulterade i ett dopp för Gustav. Så det var bara att byta säng och sova vidare, brevid Kalle och Lukas i skoteroverallen. Oh my god, vilken gäng man har hamnat i.

Nu bär det iväg till Kisa by och fira kusinen som tagit lärarexamen!

22/6

Vakna i morse av att min väckarklocka i ryggan gått i gång av sig själv vid halv sex. Tog ett bra tag innan jag fatta vad det var för ljud, för jag har precis drömt att jag var på sjukhuset och att det larmade. Visste inte om det var dröm eller verklighet. Haha.

I dag är det midsommar. Jag o Kalle ska om ett par timmar botanisera på lokala Ica och se om det går att inhandla nått smarrigt att grilla, samt sill. Riktig sill. Gillar inte matjesill (vilket är den sill som det bjuds på i Farmen). Sen så bär det av till Farmen. Hoppas skitvädret går över så att vi kan sitta ute.

Att göra idag:
» packa till farmen
» ringa farmor o farfar
» ringa utta
» handla käk


Trevlig midsommar till alla som nu läser detta!! ♥ ♥ ♥


feelings

Om mindre än nio timmar är jag i Vikingstad. Vill både stanna här i Sunkan och åka hem. Jobbigt det där med känslor. Men utan känslor så dör vi.


skraj

Nu kom jag på, anledningen till varför jag är så nojjig över att jag tar med mig för mycket saker när jag ska resa bort, eller bort, framförallt hem. För att jag är så rädd för att höra mamma och pappa och bror klaga på att jag har med mig för mycket. Jag får alltid höra det, och då känner jag mig så fruktansvärt dålig och att jag inte duger till. För den enda som ska klaga är egentligen jag, eftersom det är jag själv som får bära det hela. Och nu är det faktiskt så att ryggan inte är helt proppfull, det går att få ner ett och annat till.

Så sluta snälla söta fina Malin. Du får ha med dig precis så mycket som du vill. Skit i vad andra tycker. Har de inget intressantare att bry sig om (som hur du mår och har det i livet) så är det de som har problem.

21/6

Näst sista dagen på jobbet innan trippen till Östergötland. Jag är så hemskt dålig på att packa. Tar alltid med mig för mycket, hur mycket jag än minimerar och sorterar ur kläder så blir det alltid för mycket. Glömmer bort att det finns tvättmaskin även på hemmaplan. Men så vill jag ha med mig olika kläder, lite att välja på, inte en given outfit för de olika sakerna som sker. För att inte tala om skorna. Skor för uteliv (garmont + nikesandaler) och för cityliv (converse + remsandaler). Det var bra när  jag luffade. Då var det minimalt, och ingen brydde sig att man tog upp den redan tre dagar använda t-shirten ur ryggan veckan där på och använde den ett par dagar till tills det blev läge att tvätta.

Mors o puss

20/6

Två dagar kvar till hemfärd, och jag börjar bli stressad. Jobb var dag, hinna umgås med Magnus, packa och diska och plocka i ordning hemma. Blir till att stryka grenträffen med scouterna. Viktigare att hinna packa. Det är ju ändå tre veckor jag ska vara borta...

På jobbet börjar jag få mer pejl på läget vilket gör det hela roligare. Blir nog jättebra det här.

Tänker skippa dagens match och gå och lägga mig skapligt, så jag kommer upp i morgonbitti. Kvart i sex är hemskt tidigt.

citat...

"Jag tror att det finns en världsmarknad för kanske fem datorer" Thomas Watson, IBM's styrelseordförande, 1943

"Jag har rest över hela landet och har pratat med de bästa i banschen, och jag försäkrar er att datorn är en modefluga som kommer vara över innan året är slut."  Förläggaren för affärsböcker på bokförlaget Prentice Hall, 1957

"
Det finns inget skäl till varför någon skulle vilja ha en dator i hemmet."  Ken Olson, ordöförande, VD och grundare av Digital Equipment Corp, 1977

"Denna sladdlösa musikåda har inget kommersiellt värde alls. Vem vill betala för att sända meddelande till vem somhelst?" David Sarnoffs kompanjoner kommenterar hans begäran om investeringar i radio på tjugotalet

"Men... vad är det bra för?" Kommentar från en ingenjör på IBM angående mikrochipet, 1968

"Flygmaskiner som är tyngre än luft är en omöjlighet." Lord Kelvin,styrelseordförande i Royal Society, 1895

 och sist men inte minst...

"Vi tycker inte om deras sound, och gitarrmusik är på väg ut"  Skivbolaget Decca som refuserade Beatles, 1962


radio

Den bästa radiokanalen är utan diskussion P3. Och det bästa programmet är Christer. Med Christer himself, Morgan, Rebecca Vinterbarn Elg (hur fint är det inte att heta Vinterbarn?), relationsrådet, fredagsflirten och kafferepet och mycket mycket mer.

Morgonpasset är också juste. Men det var bättre när Annika Lantz respektive Kjell Eriksson skötte rodret. Det var tider det. Eller när Anders o Måns hade fredagarna.

Riktigt dålig radio är Radio Match. Oh my god, bespara era vackra öron och låt bli att lyssna. (Verkar som om de inte finns mer, tur är ju det.)

luftning

Det är inte helt lätt att vädra sovsäck o andra ting man inte gärna tvättar med en placebobalkong. Fast bättre en sån än ingen alls. Just nu ser min lägenhet mer ut att tillhöra östblocket än västblocket....

Harry Potter lägret

I helgen var det som sagt Harry Potter läger med distriktets miniorer. Är helt slut. Men attans vad  bra det var. Jättebra arrangerat, jättebra ungar o ledare. Kalas. Är inte ett dugg avis på han som var Harry hela helgen. Mer uppmärksamhet än Elivs.
Nu är jag så där härligt nyduschad, sliten och myggbiten. Som det ska  vara efter ett läger.

Morsning

tjoho

Jag har nog världens coolaste mobil. Är nöjd så det bara skriker om det.

Hultsfred 2006

I dag drar Hultan igång. Min bror o co har varit där sedan i söndags. I husvagn. Jag är så grymt avundsjuk.

bra

det är bra att min nya rygga är ca 10 l mindre än min gamla. nu måste jag bara lära mig packa minimalt.

15/6

Detta har hänt sen sist:

♣ Pubtömning på Kåren. Jag o Annso mådde som vi förtjänade dagen efter
♣ Börjat jobba på sjukhuset, går ganska bra. Frågan är vilket som är roligast: usk eller ssk... 
♣ Fikat med Magnus vid Spikarna i sommarvärmen Mysigt så det förslår
♣ Grillat med Magnus, Annso o Kalle. Bra initiativ
♣ Sagt hejdå till alla som lämnat Sunkan
♣ Shoppat för mycket Ny mobil, bikini mm.
♣ Fått massage Lovely

I morgon ska jag på HarryPotterläger med scouterna. Håller tummarna för sol och svalkande vind.


Dagens låt...

Stjärna som är din med Thåström

Du jag vet en hemlighet, det finns en stjärna man får ta ner.
Det finns en stjärna som är din.
Vill du veta en sak till?
När skeppen lägger ut från land, du ska långt långt bortnånstans
ta den alltid med i din hand, ta den alltid med överallt

Jag önskar dig allt vackert för du är, det bästa som jag vet.

Vad jag önskar att du får, allt det där som du vill åt.
Jag önskar segeln tar dig med, till en oupptäckd planet.
Ingenting av det här, ingenting av det där.

Jag önskar dig allt vackert för du är, det bästa som jag vet.
Det bästa som jag vet...

Följ med fåglar och fjärliar osm du ser,
kasta allting som du inte vil ha med.
när vägen går isär och floden blir ett hav,
låt din stjärna visa vilken väg du ska.

Det bästa som jag vet...


Dagens lämk

men usch och fy


tjejsnack v.23

Vecka 23.
Denna vecka är det Paula som undrar:
Våra fem sinnen:
1. Vad är det finaste du sett? ----> Min bror
2. Vad är det vackraste du hört? ----> Songbird med Eva Cassidy och när någon kär säger "jag älskar dig"
3. Vad är det skönaste du känt på? ----> kärestans hud mot min
4. Vad är det godaste du smakat? ----> det kan vara maten på Captain Cool eller Daddas fisksoppa eller bara rökt sik eller nykokt färskpotatis med smält smör
5. Vad luktar godast?  -----> jasmineblommor


9/6

Terminens sista tenta gjordes i morse, men det blir garanterat omtenta till hösten.  Efter tentan blev det shopping på stan. Och sen glass med Jonas o A-S och sen lite fika o slapp vid ån innan det var dags att se på T6:ornas avslutning. Nästa år är det min klass som ska ta emot sjuksköterskebroschar. Fatta att jag redan har gått två år här uppe. Overkligt så det förslår. Hjiiilp som Nemo säger.

I går så började jag en utrensning av prylar och gamla kläder. Vad mycket jag sparar! Till vilken nytta? Det är verkligen renande att få rensa ut en massa. Helt klart.


I'm going down

Åh, jag är så less. Insåg faktum att jag faktiskt inte är 100% frisk och avbeställde massagen. Lika bra att säga att jag inte kan vara med på scouterna i kväll heller. Fan, allt går emot mig känns det som. Och så ringde Katrin och jag fick världens jävla hemlängtan.
Jag tycker om Sundsvall jättemycket, men det går inte att förneka det att jag är slättbo i själ och hjärta. Känner mig grymt instängd här mellan bergen, kan ju inte andas ju. Sundsvall må vara vackert, ha en underbar stadskärna och fin natur, men sorry. Jag ska flytta till plattare breddgrader så snart jag är klar med projektet här.

Nu vill jag bara gråta och bli hållen om.


8/6

I morgon är det tenta i psykiatri, obstetrik och pediatrik. Jag har knappt pluggat. Instuderingsfrågorna och två gamla tentor har jag avverkat, och mer tänker jag inte göra. Gjorde klart tentorna nu precis. Så nu ska jag relaxa. Gå på stan och kanske handla lite, men framför allt få massage. Gudars så skönt det ska bli. Tycker jag förtjänar det så här på terminens näst sista dag.

Dagens låt

Better with the night med Kristofer Åström

7/6

I dag fyller Karolina år! Grattis vännen!

Mullingstorp

I sommar (om mindre än en månad) ska jag gå en kurs i avancerad självkännedom. Till denna kurs ska jag skriva en levnadsbeskrivning (har fått ett antal frågor att besvara). Med bara en fråga kvar finns det  12 sidor i word. Min story, bara jag och vad jag känner, egentligen värsta skatten. Eller nått. Måste göra en back up på detta.

6/6

Så efter gårdagens squeezeday är det helg igen. Nationaldagen, fint värre. En dag när man ska vara stolt över att vara svensk. Som man nästan inte vågar i detta land, för då är man rasist.
Och varför firar vi inte lika tossigt som normännen? Därför att våran nationaldag inte firas för självständighet (och lättnaden över att slippa vara union med Sverige, som normännen känner), nej, anledningen till att vi har nationaldag just 6 juni är: Nationaldagen firas till minne av att Sveriges konung
6 juni 1809 undertecknade den regeringsform som ligger till grund för vår tids grundlagar. Det skedde  samma dag (6 juni 1523 ) som Gustav Vasa tillsattes som Sveriges kung. Även den nuvarande regeringsformen är undertecknad 6 juni 1974. Och våran nationaldag blev officiell först 1983.


Men det är inte bara Sverige som ska grattas idag, nej, även ett grattis till min kusin Torbjörn på fölsedan!

Dagens låt

20000 seconds med K's Choice

20,000 seconds since you've left and I'm still counting
And 20,000 reasons to get up, get something done
But I'm still waiting
Is someone kind enough to
Pick me up and give me food, assure me that the world is good
But you should be here, you should be here

How colors can change and even the texture of the rain
And what's that ugly little stain on the bathroom floor
I'd rather not deal with that right now
I'd rather be floating in space somewhere or
Worry about the ozone layer

And it's almost like a corny movie scene
But I'm out of frame and the lighting's bad
And the music has no theme
And we're all so strong when nothing's wrong
And the world is at our feet
But how small we are when our love is far away
And all you need is you

Orka, orka, orka.


I dag ska jag göra följande:

♣ Diska
♣ Städa upp
♣ Utforska min nya rygga
♣ Tvätta
♣ Plugga. Har kanppt fått in i skallen att vi har tenta på fredag... uhu

3/6

I går var det först brännbollsturnering med Emboli. Det hann spelas två matcher, sen så öppnade sig himlen och allt och alla blev dyngsura. Så vi gick hem till V o S och drack upp sportdrycken ur Artoo Detoo och  hängde. På kvällen var det inflyttningsfest hos E o A som gått och blivit Nackstabor. En tur till ett öde Kårhus tog mig o Ellinor o Ville till Skepparn. Åkte hem med Magnus ganska snart eftersom min mage smärtade nått oerhört.

Dagens låt

Uma-Ness från Senegal med Joddla med Siv
Första gången jag hörde denna var i bussen mellan Dubrovnik och Split. Jag garva så tårarna sprutade.

Där bor en flicka i ett annat land.
Hon bor vid en flod där, hon bor vid en strand.
När natten kommer, så blir flickan frusen.
Där hon ligger å sover i palmblads husen.
Vem ä det som går där i djungeln å plockar.
Maskar å larver bland stenar å stockar.
Hon går där å tänker, hon har tusen frågor.
Varför ä man gift med sin egen svåger.


Där sitter fem flugor på din mun.
Smycket i ditt öra ä flera tum.
Det va knappt ett år sen alla svalt.
Därför måste nu alla äta allt.


Hon kom igen, kom igen, kom igen.
Hon kommer aldrig mer igen.


Hon gick ut i djungeln för att tömma sin blåsa,
när hon hörde något i vassen som flåsa.
Men trycket va stort så hon satte sej ner,
i flodens vatten finns det ögon som ser.


Knappt en sekund sen hon släppt sin urin,
hördes apors skrik å fåglars skrin.
Det sista hon såg va ett väldigt gap,
hon svaldes hel med en djävla fart.


Mot en krokodil har man ingen chans,
man vet aldrig var dom finns nånstans.
Det ä djävligt farligt å bo vid en flod,
de va många som pissa, många som dog.


Tidigt på morgonen såg hennes mor,
ingen flicka, inga skor.
Hon tänkte hon ä väl i djungeln å plockar,
maskar å larver bland stenar å stockar.


Den lilla flickan finns ej mer,
men i flodens vatten ögon som ser.
En liten flicka från Senegal,
en krokodil blev hennes fall.


da Vinci koden

I går så sågs det på daVinci koden. Den får två popcorn av fem. Tom Hanks passade inte som mr Langdon. Sorry, men det var helt tokigt. Sen var filmen segdragen, och jag sov bort mellersta tredjedelen. Och Silas, haha, inte bra, inte bra.

2/6

Det börjar ordna upp sig. Eller nått. Efter sconesfrukost med M så var det till att vila lite innan jag gick till stan med A-S. Herregurra aktersnurra vilket underbart väder Sundsvall bjuder på. Käka glass, tog en tur till arbetsförmedlingen, hämtade ut min tågbiljett samt hitta en ny rygga som ska inhandlas snarast var vad som gjordes. Nu är jag helt slut. Ska vila tills pappa ringer och ger klartecken. Ringde mamma idag med, hon är på spa i Estland med resten av the big five. Lyxigt.  

1/6

I dag börjar sommaren, officiellt. Men den dröjer nog ett par veckor till innan den når Sundsvall.
Har i vart fall städat och rensat en hel del idag. Och så ringde telia och sa att min mobil var slut. Jaha. Fick ett annat
erbjundande som jag tog efter att jag klantat till det lite. Men förhoppingsvis så går det vägen denna gång. Jag vågar inte hoppas för mycket. Men viist är den fin alltid.
 

tjejsnack v.22

Vecka 22.
Sara är nyfiken på hur husliga vi är;)
I köket:
1. Vem är det som lagar maten hemma hos dig? ----> jag, vem annars?
2. Har du någon särskild strategi för att bestämma vardagsmat? ----> vad är jag sugen på?
3. Vad åt du till middag igår? ----> Röding på Knaust
4. Ditt bästa tips på snabb/enkel/god/billig vardagsmat? ----> konserver
5. Favoriträtt? ----> Mariannes scampigryta, Daddas fisksoppa



tjejsnack


Dagens låt

Eller ska man säga nattens, det där kaffet gjorde mig pigg som attan....
Iaf så är det Just can't get enough med Depeche Mode

When I'm with you baby, I go out of my head
And I just can't get enough, I just can't get enough
All the things you do to me and everything you said
And I just can't get enough, I just can't get enough