det där som kallas livet

ibland måste man chansa. nu har jag chansat många gånger. satsat på samma. förlorat. åtminstone den senaste gången. kanske alla. vem vet? vem vet bättre? en vet bättre än jag. men håller tyst om det. en tystnad som talar för sig själv. jag ger upp. jag vänder mig om.


Du och jag är inget vidare bra
men jag kan inte säga nej
Jag kanske rent av behöver dig

-------------------
Det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen
vartän vi kom ifrån, vartän vi ska nånstans,
Håll min hand i vimlet, människor som tror har en chans
Människor som tror har en chans

31 juli.

försöka packa. packa för semester. hur mycket som helst. orka! så mycket som ska med. så mycket olika saker.
i morgon jobbar jag sista dagen, helt otroligt skönt!
var tänkt att jag skulle springa i kväll. men det regnar, åskar och blixtrar så det står härliga till här... så det får vänta nån timme till. kanske det lättar.

ac=avdelingschef. tycker det är otäckt att skriva det. har inte fattat det än. vad jag gett mig in på. ah!


bomben, nyheten, framtiden.

Ja, vad är det då för hemlighetsmakeri som det tisslats om den senaste veckan?
Jo, det är nämligen så här: jag har blivit erbjuden att vara tillförordnad AC med start efter semestern och fram till januari, därefter får vi se hur landet ligger. Och jag har tackat ja, och idag släpptes bomben för kollegorna. Och er.

Känns spännande, lärorikt och utvecklande. Och en enorm utmaning!

snart så

har jag äntligen SEMESTER!! på fredag kl. 18.00 är det bye bye work för tre veckor. jag toklängtar!

28 juli

idag blev det i princip klart, min framtid, en del av den. detaljer kommer när bomben har släppts,

helgen som var gick inte av för hackor någonstans. fredagen kan man ju stryka bort eftersom jag stängde och hade ångest över framtiden och somnade framför Notting Hill. Men på lördagen blev det storshopping, tusen spänn på helt nödvändiga inköp som skjutits upp sen jag bodde i svartbäcken (=fattigt!!). på kvällen var det grill och öl och katalin och trevligt häng. och på söndagen var det L och S för hela slanten. mysigt med L i staden.
och det där med känslor. lust. helt förvirrad.

I wake up
Feel just fine
Your face
Fills my mind
I get religion quick
'Cos you're looking divine
Honey you're touching something, you're touchin' me
I'm under your thumb, under your spell, can't you see?



24 juli

jag är så jäkla glad. glad över det lilla, glad över det stora. med mest av allt är jag glad över alla fina människor som omger mig och stöttar mig oavsett. oavsett vilka beslut jag fattar, oavsett vilka vägar jag väljer att gå. *glädjeskrik*

i kväll lär det gå lätt att löpträna

(det är det här som kallas livet, att ena stunden vara helt nere och gråtfärdig över minsta lilla, för att en halvminut senare skrika ut i glädje, och att låta det vara så, det är tillåtet att växla tvärt mellan skratt och gråt, gråt och skratt)


innan morgonen kommer
ska jag vända alla kappor tillbaka
och lita mer på min kraft
ska jag hämta nånting jag förlorat
en vilja som jag faktiskt haft

...

Kan du hjälpa mig att inte vara så präktig?
Hjälpa mig att känna mer och tänka mindre? Slappna av och leva livet.

Tack på förhand

galet mycket som händer just nu

Våga hoppa, för fan!


...eller...

lycka!

tänkte bara lyssna lite på radio och hamnade mitt i p3Live med Kristofer Åström. Fina han. ibland har jag tur.


16 juli.

jag kommer ha träningsvärken allan i morgon. jogg två dagar i rad är inte en hit, men så blir det om saker och ting ska hinnas innan det åter bär av till linköping med omnejd. jag måste ju verkligen passa på att resa detta året, för sen fyller jag 26 och då är det hutlösa priser, som om det inte redan är det nu. och mer resa blir det ju, en del är ju redan planerat och sen lär det säkerligen tillkomma några om jag känner mig själv rätt. annars är det lugnt i mitt lilla liv. är tillförordnad AC denna vecka på jobbet. huga. hur kunde det gå till? men hittils har det gått bra *peppar, peppar*. Var på apoteket idag, fått recept på duroferon, värsta pesionärspoängen, så nu ska mitt hb upp i skyn. förhoppningsvis. och så ska jag äta broccoli och jordgubbar och perslilja som min husläkare sa.

fridens liljor

svar, typ.

Det där med att komma in som reserv beror ju på hur många av de antagna som väljer att inte påbörja några studier. Ibland går det, ibland inte. jättesvårt att svara på.

nu ska jag jobba!

fy blogga på arbetstid...


svar på förfrågan

Fick en förfrågan att skriva lite om ssk-programmet. Blev lite förvånad (positivt!) eftersom jag trodde det bara var några få i vänkretsen som läste denna blogg. Men givetvis är jag tillmötesgående =)

Sjuksköterskeprogrammet på Mittuniversitetet tycker jag är mycket bra upplagt och jag är väldigt nöjd med utbildningen. Vad som är trevligt mer med Mittuniversitetet Sundsvall är att det är en liten skola, vilket leder till bra kontakt med både lärare och elever, både från den egna klassen och från andra terminer. Plugga och läsa på bör man ju, och det gick i perioder hur intensivt det var i skolan, vilket var skönt och bra. En kurs kanske krävde jättemycket plugg medan en annan var väldigt lugn. Så det varierar, vilket är bra. Angående engelskan så var jag också väldigt orolig över hur i hela friden jag skulle klara det, eftersom mitt självförtroende ang. engelskan är lika med noll. Men jag tycker man tränas ganska bra med till exempel vetenskapliga artiklar och så. Och det är egentligen bara de vetenskapliga artiklarna, som används till arbeten, och statistikboken (som det finns ett bra alternativ till på svenska) som är på engelska. Visst var det kämpigt att läsa vetenskapliga artiklar på engelska till exempelvis c-uppsatsen. Jag kunde gråta floder över dessa artiklar, och engesklexiconet blev min bästa vän! Ibland kände jag mig helt kass som behövde slå upp var och varannat ord, men jag tog mig igenom även det. Och givetvis får man hjälp av handledare och vänner om man ber om den. Så Linda, jag tycker absolut inte att, som du säger "bristande engelskakunskaper", ska hindra dig från att gå utbildningen. Övning ger färdighet, så är det med allt, injektioner som engelska. Det är en mycket bra utbildning som ger en bred och bra grund att stå på oavsett om du vill jobba inom akutverksamhet, friskvården eller på försäkringsbolag.

Hoppas det gav lite svar på dina frågor, annars får du fråga mer!

isabella lövin

Den 10 juni sommarpratade Isabella Lövin i P1:s Sommar. Det går att ladda hem alla sommapratare från www.sr.se. Ni som läser detta, ladda ner Isabellas program. För satan vad bra det var. Det kan förhoppningsvis få fler människor att vakna! För vad är det vi gör mot vår planet? Vi räddar den definitiv inte i detta konsumtionssamhälle. För i grund och botten handlar det om vad vi konsumerar och hur mycket vi konsumerar. Alla kan faktiskt göra lite, dra sitt strå till stacken om jag ska vara riktigt klyschig.

Vansbro Tjejsim

I dag var det då dags för Vansbro Tjejsim, jag har ju varit något nervös och orolig över vattentempraturer och väder, men nu är det avklarat. Och det på tiden 26:00 minuter. Väldigt nöjd är jag. Och bra med våtdräkten gick det också. Och vad den värmde! Och det känns i kroppen nu, trött och mör, på ett skönt sätt. Lär ju garanterat ha träningsvärk i morgon. Och vädret då? Det var växlande molnighet, 20 grader i luften och 17,7 grader i vattnet.





Jag måste säga att det fasktiskt var mycket roligare än jag föreställt mig



10 juli

Ska jobba natt inatt igen. Jag är garanterat ingen nattmänniska. Har iaf fått sovat några timmar idag. Men nu ska jag packa det sista, för i morgonbitti är det bara hem och käka frulle och sen dra till tåget. Bra planerat Malin. Och på lördag, kl. 11.45 kan man sända mig en varm tanke när jag ska kliva ner i den där älven och simma min kilometer och le och le för att avklara den första etappen mot mit mål; att ta tjejklassikern.

go morron

Go morron världen. Snart får jag gå hem och sova. Men det har ändå gått bra att jobba natt.

dagens

dagens känsla: livet är härligt
dagens middag: linssoppa och fullkornsscones
dagens mail: från u med bilder på min nya släkting, så söt! ska spana in henne på söndag.
dagens sms: (från mor) Jag bara undrar. Ska det vara så här? Regn, regn, hård motvind och bara 10-12 grader? Eller är det så att vi har navigerat fel och är i norra ishavet istället för Stockhoms skärgård?
dagens goda nyhet: umgås med darling k på fredag kväll
dagens konstaterande nr 1: att gå runt och knacka dörr och försöka sälja fast telefoni-abonnemang måste vara helt värdelöst tråkigt
dagens konstaterande nr 2: mor och fars nya hem ger mig nästan samma (verkligen inte långt ifrån) känsla av frihet som jag får när jag är på torpet. 
dagens att göra: tvätta
dagens motion: löpträning i nya skorna!! så skönt det var att jogga, mycket roligare än simning.
dagens skiva: Verkligen med Kent


det är bara att le

ringer moster K inför helgens simtur

K: du behöver ju inte sova i Kisa, jag kan ju hämta dig på morgonen.
M: men då hinner jag ju inte provsimma med våtdräkt. men det kanske inte behövs? är det mycket annorlunda?
K: det beror på hur du simmar i vanliga fall, vilken stil du har. men det är bara att le.
M: ok, då ska jag le och vara glad. du kan hämta mig hemma på morgonen.


Ditt kompetenta barn av Jesper Juul

Familjeterapeuten Jesper Juul vänder upp och ner på allt vi någonsin läst, hört och lärt oss om barnuppfostran. Han står helt och hållet på barnets sida. För visst har han rätt. Givetvis har han det. Allt handlar om respekt för barnet och för en själv, om att barnet kan och vet så mycket mer, och mycket väl kan ta så mycket mer ansvar än vi tror. Bara man lämnar över ansvaret på rätt sätt. Denna bok borde delas ut på alla föräldrautbildningar. Och även vi som inte har barn, men umgås med dem, har stor nytta av att läsa den.

det närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar till vansbrosimningen. herrejisses. det har varit närmare 19 grader i den där älven men nu är det på väg ner igen. om det blir ett par bra dagar med sol nu så kunde man ju få slippa våtdräkten, men det verkar inte se så ut i sommarsverige.
darling k har helt frivilligt blivit min cykelparnter i vår iaf. mycket trevligt. hon hade ju iofs redan tänkt att hon skulle cykla, innan det kom på tal, perfa med andra ord!

5 juli.

det märks att man inte är en lika rutinerad partypingla nu för tiden. inte som när jag pluggade i sundsvall. då var det standard med ett glas resorb och två ipren innan läggdags. i  dag fick jag ta resorb och voltaren när jag vaknade efter tolv, helt död. det där med att spontant gå ut och ta en öl slutar som vi alla vet i flera öl och hemgång efter tre. men trevligt  var det ju. det sura är att hela lördagen försvann och att jag går på jouren klockan artonnollnoll. men vad gör det om hundra år? så nu ligger jag i soffan och lyssnar på nedladde sommarpratare, persiennerna stänger ute solen och lindrar ögonen.

3 juli.

Efter mycket kännande och tänkande fram och tillbaka så bestämde jag mig för att söka in på en utbildning till hälsocoach. Precis det jag vill jobba med.I går kom antagningsbeskedet och nu har jag precis betalat anmälningsavgiften. Känns så bra, så rätt. Kommer bli perfa. Utbildningen är på distans under två terminer och två dagar i månaden ses man på skolan.

1 juli.

allt känns så bra. bara så ni vet. bara så jag vet. ifall jag skulle glömma bort någon dag och tycker att allt är skit. då kan jag gå tillbaka och se att det finns ljusa stunder. som nu, när allt bara känns bra. livet är trivsamt.