årets sista lista.

snodd av älskade rödtotten


1. Gjorde du något 2009 som du aldrig gjort förut?
Red islandshäst, besökte en väns bröllop, tog tjejklassikern

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Vet inte om jag hade några faktiskt...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2009?
H och S.

4. Dog någon som stod dig nära?
En begravning var jag på...

5. Vilka länder besökte du?
Norge och Island.

6. Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
Plattare mage och fastare lår. Partner.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
2 juni: dipl. hälsocoach. 6 juni: tjejklassikern är avklarad. 8 augusti: Anna goes wife. 1 augusti: köpte lägenhet.

8. Vad var din största framgång 2009?
Tjejklassikern. Dipl. Hälsocoach. Byta jobb.

9. Största misstaget?
Inget.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Halsfluss x 2 eller 3... fy fan.

11. Bästa köpet?
Lägenheten. Alla mina 66North-kläder.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten.

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Vad som helst med Regina Spektor.

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Helt klart gladare. 2009 var ett mycket händelserikt år.

15. Vad önskar du att du gjort mer?
Inget. Gjorde mer än jag gjort de senaste åren tillsammans.

16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Inget.

17. Blev du kär 2009?
En liten liten förälskelse.

18. Något du önskade dig och fick?
Egen lägenhet.

19. Något du önskade dig men inte fick?
Partner.

20. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jobbade. Men sen firade jag med släkten.

21. Vilken kändis var du mest sugen på?
Moneybrother och Robert Pattinson.

22. Vem saknade du?
darling K.

23. En värdefull läxa du lärt dig 2009?
Ta ansvar för konsekvenserna.

24. Citera en sångtext som summerar ditt år:
"Lycklig och förvånad"

25 december.

Av någon anledning så bloggar jag alltid mycket mer när jag är hemhemma. Ska känna lite på varför det är så.

I går började jag dagen med att ta på mig skidorna på baksidan av huset och sen körde jag fyra varv på gärdet. Det kallar jag lyx. Nästan som att vara på fjället. Min far agerade spårmaskin. Sen så bar det av till farmor och farfar och faster. Där firades det jul enda till midnatt. Jag och faster agerade också tomte hos grannarna. Mycket roligt måste jag säga. Hur som helst, i år hade vi lottat vem som skulle köpa julklapp till vem, så att alla fick varsin julklapp och det behövdes bara köpas en var. Jag fick min efterlängtade Twilight-film av bror. Givetvis var jag tvungen att se den på kvällen sen och introducera faster till vampyrernas värld.

I dag så blir det lite lugnt här på förmiddagen, ska umgås lite med mormor på eftermiddagen, sen blir det darling k för hela slanten, och vad vi ska göra det vet jag inte. Umgås. Kanske utgång. Vi får se.

23 december.

Åkt tåg till Linköping. Jag var smart. Jag bokade biljetter som tog mig vägen över Sala. Det vill säga ingen äcklig Stockholm Central. Där alla tåg blir försenade. Så jag var hemma precis på klockslaget. Pappa hämtade mig på stationen och så for vi hemmåt genom ett vintrigt Östergötland. Så vackert.

Här hemma har det druckits glögg, julgranen har klätts samt ätit lite julplock. Och lite godis. Går ju inte motstå mammas julgodis. Allt detta till julmusik. Och så har vi planerat morgondagens tomtearrangemang. Vi ska vara tomtar hos farmor och farfars granne. Var först lite tveksam, men sen kom jag på att de varit tomtar för oss ett flertal gånger förr i tiden... så det är bara att vara på. Inget annat.



22 december.

dan före dan före dopparedan. 

nu väntar sju lediga dagar, hemma på slätten, den bästa slätten. ska bli så himla mysigt. 

nu är det färdigpackat. bara necessären och sminkväskan kvar. huga, helt fullknökat i två ryggor. jag skyller allt på skid-och skridskogrejerna. det blir mycket kläder det. och medan jag packade drack jag glögg. en hel flaska. och eftersom jag bara blir känsligare och känsligare mot alkohol så känns det i kroppen kan jag lova. det var annat när man var 18. fast det är ju inget jag iaf längtar tillbaka till. har det så bra som det är. 25+ liksom. 


god jul på er!
fridens liljor

20 december.

Trodde inte att det skulle bli någon snö i år, men ack så fel det var! Nu har det snöat sen i tisdags och varit härliga minusgrader. Bara att plocka fram täckbyxor, tjockjacka och underställ. Borde köpa ett par dubbdäck till cykeln också, men det får bli efter nyår. Jag kommer aldrig gå till jobbet från nya lägenheten, 45 minuter är mycket tid, speciellt på morgonen och jobbet börjar 6.45. Och buss är dyrt. 

Skönt skönt skönt iaf med riktig vinter! Så nu är det bara att packa ner skid-och skridskogrejer innan hemfärden. Ska bli så mysigt att komma hem. 

Håller på att plöjer twilightböckerna. Har börjat på tredje boken idag. Så spännande. Så bra. Och min inre fjortis jublar!

Så nu är det bara två jobbdagar kvar, sen är jag ledig i en vecka, helt fantastiskt. Jag förtjänar det. Om jag får säga det själv.

12 december.

Från att socialisera sig rätt in i ensamheten. Ensamhet är skönt, när man valt det själv. I dag valde jag att vara hemma och inte träffa någon. Hörde bara av mig till personer som befann sig alldeles för långt bort för att kunna träffas. Och hemma i min vrå har jag städat, tvättat, målat två lager på garderoberna, läst, sett på tv, gått en liten promenad och bara umgåtts mig med själv. Det tycker jag är så skönt. Som en kontrast till min annars sociala vardag som det ju innebär att arbeta som sjuksköterska.

11 december.

Det här med socialt nätverk. När jag flyttade till min nya hemstad för två år sedan så trodde jag att jag aldrig skulle hitta vänner. Det var inte så många unga just då på det dåvarande jobbet, jag bodde med M och vi umgicks mycket med hans vänner, som kändes så avlägsna. Det var inga jag skulle hänga med om inte M var med. När vi strax efter hitflytten gjorde slut så kände jag min ännu mer ensam. Ensammast i världen. Det var jag här och alla andra var antingen i Sundsvall eller i Linköping. Men sen flyttade B hit, det började det en ny tjej på jobbet, och så ytterligare en ny, och sen bytte jag avdelning. Jag lärde känna kompisar till J och så rullade det på. Och nu så här två år senare slår det mig att jag har ett bra socialt nätverk i den här staden. Och nu är det fler som jag inte delar arbetsplats med än innan. Vilket är väldigt skönt. 

Dagens reflektion.