Surströmmingspremiär

Något helt oförståeligt för mig är detta med surströmming. Hur kan folk tycka att det är så gott? Allt det hemska börjar ju redan när man ska öppna konservburken. Stanken är värre än bajamajorna på Hultsfred! Och sedan smaken. När man har gjort i ordning sin lilla klämma och ska börja äta... De första tuggorna som i princip bara innehåller tillbehör och tunnbröd går ju bra, men så snart den jästa fisken kommer in i munnen så hulkar man och allt är på väg upp igen.
I dagens lokaltidningar finns ett antal repotage om denna så kallade delikatess som särskilt bland norrlänningar är extra populär. Och repotagen får mig att må illa.

Jag håller med herr Hagdahl.

?Den anses som en läckerhet af utsöktaste slag, men kalasmat blir den dock aldrig, såvida icke värden föredrar att spisa ensam, eller måhända väljer gäster, som äro utan näsa.?
Ur Kokkonsten som vetenskap och konst av Ch. Em. Hagdahl 1891.

Källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback