åttonde mailet, 26/6-04

Hej på er!

Nu är jag alltså hemma igen. Tyvärr har jag inte kunnat maila under tiden i Kandersteg, Schweiz så Internet inte ville virke där. Men här  kommer en liten rapport om den sista veckan.


Söndag 20 juni

Kom fram till Kandersteg (ligger i södra Schweiz) på förmiddagen. Sökte direkt upp scoutcentrat. (pojkscouternas internationella scoutcenter) Gick en runda i byn efter att ha slagit upp tält och så. Nu är det camping som gäller. =) Kandersteg är hur mysigt som helst och ja, det är hur fint som helst. Ligger mellan branta berg.  Regnet tilltog och graderna sjönk till 6 grader. Grattis till mig som inte fick med mig utesäcken utan endast Martins lim +5 säck.

Måndag 21 juni

Sovit hur dåligt som helst. Frusit som en stucken gris.  Lim +5 funkar inte i Alperna, det borde du ha förstått Malin…

Hade sovmorgon dock, till halva elva. Sen åkte vi linbana till Oeschinensee, en sjö upp i bergen, där vi vandrade och slappade bland fjällkornas klockor. Hur mysigt som helst. Passa på att sova i solen lite. PÅ vägen tillbaka till scoutcentret handlade  jag ett sovsäckslakan för 180 sv kr.

Tisdag 22 juni

Frös inte lika mycket i natt. Tur det. Åkte linbana till Allmenalp på 1725 m och där satt vi hela dagen i en mysig alpstuga och åt gott innan vi gick ner. Fick för oss att vi skulle köpa getost. Blev lurade på allt. Smakade vidrigt och vi betala hutlösa 56 kr för den lilla osten som skulle kostat 30 kr. Men tanten och gubben kunde ingen engelska och min tyska är ju inte bäst. Iaf så smaka osten som get luktar och åkte direkt i soporna. På kvällen åt vi fondue och såg Danmark-Sverige. Stämning på krogen!

Onsdag 23 juni

Regn idag med. Har regnat minst två skurar per dag och i princip hela nätterna. Sov till elva. I natt sov jag som en kung, med linne, mitt underställ, Olas underställ, ullfrottéstrumpor och sovsäckslakan och lim+5säcken. Så lyder den perfekta lösningen för en sådan säck.

Gjorde inte ett jota idag. Gick en liten runda på lägerområdet. Spelade för mycket fia med knuff… Blev bjudna på mat av danskarna som är här på läger och på kvällen var det St Hans firning i stans ösregn men lagom när det var slut så slutade regnet.

Tordag 24 juni

Solen sken hela dagen så allt fick vi torkat. Gjorde ingenting mer än att slappa, äta och sova och pack. Åkte tåget mot Mainz vid halv sju.

Midsommarafton

Bytte tog i Mainz vid midnatt. Framme vid Hamburg vid sju. Käka frukost och kolla upp tåg hem. Gick på Globetrotter och brände en massa pengar. Vilken butik! Helt toppen! Åkte hem. I Köpenhamn kom vi fram till att hela Sverige verkligen stannar helt på midsommarafton. Sista tåget Malmö-Stockholm gick vid halv fem på dagen. Suck. Åkte upp till Helsingør och sedan till Helsingborg och satt där och glodde hela kvällen till klockan midnatt då bussen hem gick (tack för att Säfflebussen kör ALLA dagar)

Midsommardagen

Farfar hämtade mig i stan vid 5. Bara hem o sova tills nu!

 

Nu  är då denna resa över  och det vart helt toppen! Nu har jag gjort min dröm till sanning.

Nu  dröjer det ett tag tills  jag lämnar landet igen!!

Ha det bäst allesamman! Och njut av sommaren!!

Stora kramar från Malin


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Oj, här blev man ju sittandes ett tag... =P Låter som en unik upplevelse att få resa runt så där! Du ska vara nöjd med dig själv att du fått det gjort!

2007-01-24 @ 23:58:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback