fjärde mailet, 28/5-04

Hejsan svejsan!

Nu har vi då äntligen kommit fram till Kroatien, hur fint och underbart land som helst.

23 maj

Kom vi fram till Zagreb och sedan tog vi nattåg och nattbuss till Split. Efter att då varit på resande fot i ca 28 timmar var det hemskt gött att vakna upp i ett soligt Split *ler*

24 maj

Alltså framme i Split, tog första båt ut till ön Bra?, där vi sedan tog bussen till andra sidan ön, till en by vid namn Bol. Helt underbar ö, love it!! (Hade förresten sällskap med en kille från Norrland, som vi fortfarande haft resesällskap med, han drar till Sarajevo i morgon och vi är kvar. 28maj.)

Lugn eftermissag på stranden för att fixa lite bränna, och sen var det god middag på kvällen.

25 maj

Gick en runda längs kusten, badade!! Och sen bara gled vi, vi har  SEMESTER, inget spring och fläng!

Skulle käka kalamares på kvällen, beställde in vad vi trodde var 1 kg, då det stod så på menyn, och pommes till, att dela på alla tre, men det var endast en liten portion bläckfisk och lite pommes som kom in efter nästan en timme… frågade vad som stod på, och efter ett tag så fick vi in all vår kalamares och pommes. Fick lite förrätt och blev bjudna på vinet, behövde alltså bara betala för kalamaresen! Haha

Lite fest på kvällen utanför lägenheterna vi bodde i. Hittade världens bästa boende. Rum med hotellstandard, för 100 spänn.

26 maj

I dag var det kajakpaddling som gällde. Hur gött som helst, paddlade iväg upp med kusten och hittade en alldeles egen liten strand. Ola och norrlänningen var ute och lekte med kajakerna medan jag ”vaktade” grejorna, läs: solade!!

På kvällen var det middag som vanligt. En helt toppendag! Har haft 25 grader varmt och sol och inte moln varenda dag på Bra?.

27 maj

I dag var det sista dagen på jobbet (gammelgården). Och vi var uppe i ottan för att ta bussen till andra sidan ön, så att vi kunde ta båten till Split och sedan bussen till Dubrovnik.

Världens segaste bussresa, som enligt Lonley Planet skulle ta fyra timmar. Sex timmar senare var vi nere i Dubrovnik. Dock var naturen häpnadsväckande! Åkte på klippkanten och sen bara hav nedanför. Ballt.

Och sen så var vi igenom Bosnien, har faktiskt en 2 mil lång strandremsa. Där var det bordershopping, halva bussen köpte cigg… Väl framme i Dubrovnik hade vi som vanligt tur då de hade tre små sängar på det enda hostlet.  Ut och ta första bästa restaurang och sen hem och sova. Vart på resa hela dagen, helt död.

28 maj

I dag är jag arbetslös.

Har nu vart runt i gamla stan i Dubrovnik, de har typ restaurerat en hel del, och det är hur mysigt som helst, med en massa gränder och små söta hus och gud vet vad. Helt klart fantastiskt!

Ska snart gå till Irish Pub och ta en öl innan det är dags att sammanstråla med Norrlänningen och äta middag. Han ligger på beachen. Vi tänkte ta ett kvällsdopp efter maten.

Ja, vi stannar nog i Dubrovnik till på söndag då vi kan ta båten till Split. Det är lite trevligare än bussen, det går nämligen bara  båt två dagar i veckan nu när det inte är högsäsong.

Tusen tack för alla mail! Det är så himla kul att höra från er! Hinner inte skriva personligen just idag.

Hade på bade!!

Nu blir det öl!!

Stora kramar från Malin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback