tredje mailet, 22/5-04

Tjollahopp!

Först och främst: Tusen tack för alla mail!! Blir så glad!!

Nu har vi kommit fram till Bratislava i Slovakien, där tangentbordet är den hel vetenskap… men det ska nog gå och plita ner några rader…

Den 18 maj så lämnade vi Krakow för Prag med nattåget. Skulle suttit upp, men ett gäng backpackers som vi träffat i Krakow fixade så vi fick åka liggvagn med låsbar dörr o grejor, dock kostade det 21 euro men det var det värt. Det hade hänt mycket otäckt på de där nattågen.

19 maj

Vaknade upp i Prag, knallade i väg till Hostlet som vi kollat upp, och fick plats. Vi har väldans tur, har aldrig bokat plats i förväg, men ändå fått plats. Sen var det bara till att utforska staden.

Kolla in alla gamla hus och byggnader och gick upp till slottet. Prag är verkligen en helt fantastisk stad! Men man skulle vilja åka dit med en guide. Nån som vill åka på bussresa??

Käka middag på en tjeckisk restaurang, ett gammalt ölbryggeri, häftigt som tusan och gott. Hade även sol hela dagen vilket resulterade i en mycket röd nacke…

20 maj

Glidardag, vandrade i ett grönområde vid slottet, som ledde upp till det gamla tv-tornet som nu är utsiktsplats. Men i denna stad kostar allt, till och med turistbroschyrer, som i polen var helt gratis. Men sen är det ju tusen fler turister här…  och massor med svenskar…

Gjorde som vanligt misstag, kan vi göra nånting rätt?? Nej! Vi skulle betala för ölen på ett café, och sa till oss själva att vi hade lite mer än 200 pengar, och när vi får notan på 220 så får vi för oss att vi inte hade så mycket, så jag springer i väg för att växla, och när jag kommer tillbaka så visar det sej att vi har nästan 300 pengar (innan jag växla), så jäkla klantigt!! Så nu satt vi där med massa pengar kl nio på kvällen, när vi skulle lämna landet kl halv tolv… så det var bara att gå till matbutiken och handla lite till frukost och en massa kex och grejor, för alla mynt….sedlarna sparade vi till Slovakien.

Tog som sagt nattåget vid halv tolv till Slovakien, Bratislava.

21 maj

Vaknade upp i Bratislava kl 5 på morgonen, inte ett dugg pigg och  fräsch…

Knallade ner till Hostlet som vi som vanligt inte bokat plats på, men fick som vanligt plats… flax igen.

La oss för att sova på soffan där ett tag, eftersom vi inte kunde få våra sängar klockan fem på morgonen. Sov till 9, då det var dags att ge sig ut i Bratislava. Hittade turistinfo efter ett tag.

I dag var det inte någon sol framme. Regn och åska. Gick runt lite och tittade. Efter en timme så sprack det upp och helt plötsligt hade vi fått 25 grader varmt och solsken. Var uppe i slottet, trodde att vi skulle få se slottsinteriör, men det visade sig vara ett stadsmuseum, alltså inga rum från ”slottstiden”. Gick tillbaka till hostlet för att byta kläder. Ut på stan och käka underbart god mat och drack god öl. Tycker numera att öl är riktigt gott!! Vi har ju att vi måste äta något inhemskt och dricka inhemsk öl , och så betygsätter vi det. Gick på en bar med liveband och pimpla mer öl, men eftersom vi var rejält trötta så blev det hemfärd vid elva. Somnade mycket gott!!

Det är allt som har hänt hittills. Stannar i Bratislava till morgonbitti då vi tar nattåget till Budapest, stannar nog där bara över dagen, eller en natt, beror på hur tågen till Kroatien går.

Ha det gott!!

Kramar från ölpimplaren Malin

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback